mleczkiem kokosowym i sosem wiśniowymNie wierzę, że kolejny rok mija.. szybko, to jedne słowo nasuwa mi się tylko do głowy ;)Plany są? U mnie jak najbardziej. Zaraz wybieram się do D pomóc mu w przygotowaniach na wieczór. Mam nadzieje, że czeka mnie kolejny niezapomniany wieczór (noc... i ranek xd) ;P Udanej zabawy! I szczęśliwego Nowego Roku
More food, love and dreamskońcu zebrałam się w sobie i wstałam na chwilkę. Chciało mi się jeść. A przy antybiotykach ,to raczej nie mogę sobie pozwolić na żadne posty, bo zaraz mam dziurę w żołądku!Musiało być smacznie, szybko i syto !Kanapki!Grzanki!Składniki-chleb lub bułka-Emmentaler ser topiony plastry Lactima-Gouda ser topiony Lactima-szczypiorek-parówka drobiowa-natka
Z Kuchni Do Kuchniprzygotujcie SMÖRGÅSTÅRTA! Absolutny must have na szwedzkich imprezach i ze Szwecji ten przepis właśnie pochodzi:) Bardzo popularny również w Finlandii i Estonii. Najłatwiejszy tort jaki robiłam, no może zaraz po Torcie z arbuza:D Tort w niecodziennym wydaniu, bo zrobiony z ... kanapek, a dokładnie chleba tostowego przekładanego całą masą pysznych rozmaitości: wędzonym łososiem, jajkiem, rukolą, szynką, świeżym ogórkiem
Słodko-Słony Świat Ilonybazie wódki. Caipirosca to już wymysł wyższych sfer, gdyż wódka jest alkoholem drogim w Brazylii. Końcówka „rosca” to po portugalsku „śruba”. Skąd śruba w nazwie a to zaraz stanie się jasne gdy opiszemy jak przygotować caipirosca lub caipirinha. Ale najpierw składniki:Składniki:- 1 duża limonka lub 2 małe (może być również cytryna)- 2 lub 3 łyżki cukru trzcinowego (jeśli
Smaki Brazyliiskładniki – amaretti, trochę ubitej śmietanki, pokruszone bezy, ponownie śmietankę, ameretti, rozetkę ze śmietanki. Polewamy sosem malinowym i posypujemy startą na tarce mrożoną cytryną i przybieramy listkiem mięty. Podajemy zaraz po przygotowaniu.Przygotowanie tego deseru nie zajmuje nawet 10 minut, a ile można sprawić nim przyjemności, możecie się przekonać sami. Oczywiście poświęcając chwilę na deser z mrożoną cytryną, dzięki której deser
mojewypiekiinietylkoPrzekładamy na talerz (zgodnie z sugestią – ogrzany). Za pomocą dwóch łyżek kładziemy na arbuza jogurt grecki lub serek mascarpone oraz skarmelizowane orzechy włoskie.Smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami podajemy zaraz po przygotowaniu, oczywiście na ciepło. Ten sposób podania zupełnie odbiega od standardu i początkowo wprawia w osłupienie, ale już pierwsze kęsy powodują zmianę nastawienia. Burza smaków i różnorodność struktury kusząco
mojewypiekiinietylkobułką (boki tortownicy muszą pozostać suche). Przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° C na 40 minut. Z powyższej proporcji zostało mi ciasta na 4 babeczki (różyczki). Zaraz po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z piekarnika i nie wyciągając z tortownicy – rzucamy na podłogę (najlepiej podłożyć chodniczek) z wysokości 50-60 cm. Biszkopt wstawiamy z powrotem do wyłączonego już
mojewypiekiinietylkorównież kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odcedzamy dodajemy do pozostałych składników. Z majonezu , jogurtu i curry robimy sos, dodajemy do sałatki mieszamy. sałatka gotowa do spożycia zaraz po przygotowaniu.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyOchłonęłyśmy już wstępnie po świętach, odpaliłyśmy konkursowego maila a tu przepisów a przepisów Fajnie, zaraz wszystkie wrzucimy. Zaczynamy od piernikowej kostki z pysznym nadzieniem. Delicja! Bezglutenowa kostka piernikowa Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki słoiczek powideł4-5 łyżek musu jabłkowego1,5 łyżeczki żelatyny4 łyżki gorącej wody150g gorzkiej czekolady kilka kostek białej czekoladypiernik80g mąki owsianej bezglutenowej80g mąki
CoolinarniePLpiersi z indyka, płatkach jęczmiennych, z szynką szwarcwaldzką- która rewelacyjnie uatrakcyjnia jej smak- i z bulionem, dzięki któremu pieczeń jest soczysta i wilgotna.Można ją wykorzystać na kilka sposobów: zaraz po upieczeniu, czyli w wersji ciepłej idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe, na zimno zaś będzie smakowitym dodatkiem na chlebie czy jako imprezowa przystawka z dodatkiem sosu i np. oliwkami
Kraina Miodem Płynącajeść słodyczy??? no wiem, że można, ale kiedy zaglądam na blog Anny Addio Pomidory to przeważnie nie mogę sobie odmówić i zaraz ląduje w kuchni. Tak stało się wczoraj wieczorem a dziś od rana zajadamy... bez cukru, bez glutenu, bez spulchniaczy i drożdży, same bakalie i trochę kokosowego tłuszczu. Co Wy na to??? ja pożeram nie tylko oczami :)8 łyżek
Dzieje kuchennej WiewióryPadło stwierdzenie "upiekłabyś ciastka owsiane, zjadłbym...". Pomyślałam oki, tez lubię a dzieciaki wręcz uwielbiają. Zaraz potem spytałam czy mają być takie całe z płatków na co usłyszałam, że nie z płatków... Ha! większość przepisów mam właśnie na ciastka z płatków więc musiałam pogłówkować i poszukać.Na szczęście w szafce znalazłam mąkę owsianką a w necie przepis, ostro go zmodyfikowałam
Dzieje kuchennej Wiewióryzimno i sezonowo, i baaardzo pysznie!!! i już zaraz dowiecie się cóż to jest :)otóż na bazie wiedzy zdobytej na warsztatach odtworzyłam gazpacho z białych szparagów. Delikatne, pachnące i lekkie. I niezbyt trudne w przygotowaniu. Polecam nie tylko na upalne dni!Gazpacho z białych szparagów1 pęczek białych szparagów2 małe szalotki2 ziemniaki1,2 litra bulionu warzywnego200
Dzieje kuchennej WiewióryŚwiętach. Jak mawia Tatuś. Tyle czekania, tyle pracy, a mijają tak szybko... I patrzę na moją choinkę, ciągle w pełni sił, i myślę o tym, że już zaraz trzeba ją będzie rozbierać. A ja się nią nawet nacieszyć nie zdążyłam! Na szczęście, w zgodzie z polską tradycją, mogę ją zatrzymać jeszcze przynajmniej przez tydzień. Uff...Święta z rodziną C. były
Pożeraczka, czyli raz adobrze