zarazy - 1000 przepisów (strona:29/67)

Zupa pieczarkowa-pyszna.Znaczenie zup 260

wiele szkodliwych substancji.W goracej wodzie scina sie bialko,skrobia pecznieje,a to sprawia,ze latwiej nam przyswajac skladniki odzywcze.Wprawdzie gotowanie podnosi indeks glikemiczny niektorych produktow,ale to nie oznacza zaraz problemow.Uwolniona szybko glukoza jest dla zdrowego czlowieka cennym paliwem .Zupa pieczarkowa jest nie tylko wyjatkowo pyszna ale tez niezwykle zdrowa.Nieprawda jest ,ze wartosc grzybow ogranicza sie do smaku i aromatu.Grzyby

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grünkern-Burger,kotleciki z zielonego orkiszu 206

poczytac w internecie co to takiego Grünkren.Przeczytalam ,kupilam i zachwycilam sie smakiem.Kotleciki ,ktore dzis przedstawiam sa tak pyszne,ze gdyby nie zdrowy rozsadek zjadlabym je wszystkie sama zaraz po usmazeniu.Takze goraco polecam!Na post w wlasciwosciach zdrowotnych orkiszu zapraszam tutajSkladniki na 4 porcje:150 g Grünkern geschrotet400 ml bulionu warzywnego200 g marchewki1 cebula50 g twardego sera np.Bergkäse1 jajkoszczypiorsol

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort bezowy z cytrynowym kremem Russel 252

tortów dawnymi czasy można było nabyć bez trudu,potem na długie lata zniknęły z półek sklepowych bez śladu,by pojawić sie na nowo.Powitałam je entuzjastycznie i oczywiście zaraz kupiłam,by przygotować bardzo słodki,pyszny torcik.Gdybym miala samodzielnie piec bezę nigdy bym tego torciku nie zrobiła.Raz,że beza to właściwie sam cukier !!!,a poza tym godzinne suszenie w piekarniku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny łosoś z piernikową krustą na pomarańczach 211

piernikiem idealnie wpisuje tę potrawę na listę dań świątecznych.Łosoś z piekarnika na pomarańczowej kołderce to jeden z najlepszych przepisów na łososia jakie ostanio zrobiłam, przepis do zrobienia od zaraz!Składniki na 2 porcje:1 bio-pomarańcza50 g masła30 g piernika -1 średni piernik1 łyżeczka suszonego majeranku30 g bułki tartejsól morskapieprz cayenneszczypta cynamonu400 g fileta z łososia bez skóryWykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kapusta z marchewką i selerem naciowym 174

wylądować w surówce. Wiem, wiem selera naciowego też nie każdy lubi. A ja lubię i nawet czasami chrupię go bez niczego. A surówkę podałam do pierogów, na które przepis zaraz dodam.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Niskokaloryczne pełnoziarniste pierniczki z białą czekoladą 259

Zdrowa pierniczkowa alternatywa!Pełnoziarniste, bardzo mocno pachnące.Można się nimi zajadać zaraz po upieczeniu, natomiast mogą też długo leżećOd kilku lat robię z jednego przepisu i zawsze podbijają moje serce oraz serca innych.Składniki:4 i 1/2 mąki pełnoziarnistej1/2 szkl. cukru trzcinowego2 jajka4 duże łyżki miodu9 łyżek masła z obniżoną zawartością tłuszczu (temp. pokojowa)1 łyżka kakao1 i 1/2 łyżeczki

Czarnawisienka
Ciasto z jabłkami i orzechami 315

Przepis na ciasto z jabłkami i orzechami dostałam od siostry, która znalazła je w jakiejś gazecie. Wykorzystałam go zaraz po powrocie z wakacji, kiedy nie zdążyłam jeszcze zrobić zakupów, a okazało się że goście już w drodze… a tu trzeba jeszcze posprzątać… Proste składniki, szybkie przygotowanie a ciasto rewelacyjne :)!Ciasto z jabłkami i orzechami – składniki:2 jabłka3/4

UgotujmyTo.pl
Śledzie w śmietanie 174

Dzisiaj kolejny przepis – z cyklu przepisów wigilijnych – a będzie to przepis na śledzie w śmietanie, jest to kolejny z moich ulubionych przepisów zaraz po śledziu po sułtańsku czy sałatce śledziowej. Chyba na każdym wigilijnym stole pojawiają się śledzie więc dobrze mieć kilka sprawdzonych przepisów. U nas zawsze przygotowuję śledzie na kilka sposobów. Staram się przygotować dużą porcję śledzi

UgotujmyTo.pl
Bakłażan w sosie jogurtowym 170

Rzadko mi się zdarza, że zaglądając na jakieś zaprzyjaźnione blogi znajduję przepis, który mogę zaraz następnego dnia przygotować… Zwykle przepisy, które chcę przygotować lądują na – pokaźnej już – liście i – jak mogę – w zależności od różnych okoliczności i czasu wybieram jakiś do zrobienia….Z tym przepisem, na bakłażana w sosie jogurtowym było inaczej

UgotujmyTo.pl
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym 267

zwykłych placków ziemniaczanych. Takie danie z cyklu - wszystko w jednym :) - czyli połączenie ziemniaków z mięsem mielonym. Placki są chrupiące, pyszne i bardzo sycące. Najlepsze podawane z kwaśną śmietanką zaraz po usmażeniu.Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na maśle, do momentu aż się zarumieni. Dodać mięso mielone i podsmażyć razem z cebulą. W trakcie smażenia mięso należy

Świat Domowej Kuchni
Bolońskie niespodzianki 187

Następnie nałożyć mięso i poprzykrywać ziemniaczanym puree.Wierzch każdej porcji posypać startym serem i nałożyć odrobinę margaryny.Formę z niespodziankami piec w 180ºC przez 25-30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu.Źrodło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Kartacze z mięsem 273

okraszeniasól, pieprz, majeranek do smakuKartacze to potrawa regionalna bardzo popularna w północno-wschodniej Polsce. Znana jest również pod innymi nazwami: cepeliny, kołduny lub nawet wodoloty :) Uwielbiam je zarówno zaraz po ugotowaniu jak i na drugi dzień odsmażane na tłuszczyku.Ziemniaki obrać i podzielić na 2 części. 1 kg ziemniaków starkować na tarce, na najdrobniejszych oczkach. Przełożyć je do sita

Świat Domowej Kuchni
Joulutorttu - świąteczne fińskie ciasteczka 180

koniecznie). Następnie ułożyć je na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 12 minut w temp 180ºC. Po przestudzeniu posypać dosyć obficie cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu. Smacznego

Świat Ciasta
Szarlotka z kruszonką 235

kruszonkę. Do miski wsypać mąkę i cukier puder. Wlać roztopione i gorące masło. Zagnieść wszystko razem. Pokruszyć na ciasto (fot.3). Piec 35-40 min. w temperaturze 180-200°C. Zaraz po upieczeniu posypać szarlotkę brązowym cukrem trzcinowym. Po wystygnięciu - aby poprawić walory smakowe naszej szarlotki - można ją podgrzać w kuchence mikrofalowej ok. 30 sek. tuż przed podaniem. Będzie smakowała

Świat Ciasta
Gâteau au Yaourt – Ekspresowe ciasto jogurtowe 716

ciasto, jakie francuskie dzieci robią samodzielnie w domu.I nie ma się czemu dziwić – nie tylko jest pyszne , ale i niezwykle proste w wykonaniu!Spróbujcie!Ja zajadałam się nim zaraz po wyciągnięciu z piekarnika – smakuje obłędnie!W sam raz do porannej kawki ;) Uwaga!Tego ciasta nie wolno wyrabiać, miksować ani ubijać.Tylko wymieszać!Do wymieszania składników można użyć miksera

Ostra na Słodko