zarazy - 1000 przepisów (strona:37/67)

KIR 183

białe musujące lekkie wino Crème de Cassis Liqueur kilka malin i jeżyn Wykonanie:W wysokich kieliszkach mieszamy schłodzone wino  z likierem w proporcjach 3:1. Dekorujemy owocami. Pijemy zaraz po przyrządzeniu

Walijskie Pichcenie
Szaszłyki 270

parą mogę sobie poszaleć.  Idealnym dodatkiem  do szaszłyków jest Party Dip Barbecue Prymat.  Jednak i bez funkcji pary w piekarniku można uzyskać  taki sam efekt. Zaraz opiszę dokładnie jak. Składniki: 1/2 kg karkówki/ łopatki 2 większe cebule 4 papryki pieczarki 10 plastrów boczku wędzonego oliwa ulubione przyprawy Party Dip Barbecue Prymat Mięso kroimy w kostkę

Malinowe Pocałunki
Chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika 340

upieczonego chleba do folii. Owijamy go w bawełniane ręczniki (najlepiej w dwa) - wtedy zachowuje świeżość bardzo długo. Chlebek jemy dopiero następnego dnia (lub przynajmniej parę godzin po upieczeniu), gdyż zaraz po upieczeniu jest wilgotny i będzie się nam przyklejał do noża

Delicious Titbits
Sałatka grecka 222

rozrabiamy paczuszkę gotowego sosu do sałatki greckiej (lub dwie paczki), wiem, poszłam na łatwiznę, i polewamy nim składniki, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Sałatka jest gotowa :) Mi najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu. Smacznego

Taste Of My Day
Q... Quiche z pesto, szynką, porem i szparagami! 179

francuskie uwielbiam w każdej postaci! Tarty na słodko to jedne z nielicznych deserów, które toleruję, a słone quiche mogłabym jeść codziennie :) słyszałam opinię, jakoby tarta była "narodowym daniem francuskim" zaraz po serach i bagietce, co z całą pewnością potwierdzam! Aczkolwiek moja druga połówka ma inną teorię na ten temat... tarta, quiche i tego typu rarytasy są wg niego... HIPSTERSKIE

Kitchens Alphabet
Sałatka z zielonego kalafiora 310

razem mój małżonek mnie ubiegł. Przyniósł z ryneczku pięknego zielonego kalafiora i mówi: „zrób jakąś dobrą sałatkę" :) A że dwa razy nie trzeba mi powtarzać, w mojej głowie zaraz pojawiła się feta, salami, prażone migdały i tak powstała przepyszna sałatka..., zjedzona błyskawicznie. Dwa posiedzenia przy stole i już jej nie było :(   Składniki: 0,5 kg kalafiora 150 g fety

Delicious Titbits
Ziemniaczane drapacze 193

samym końcu dodać jajka i mleko, zagnieść ciasto. Drapacze smażyć jak frytki w głębokim tłuszczu. Łyżeczką nakładać ciasto na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor. Podawać zaraz po przygotowaniu

Kuchnia Danusi
Obwarzanki 365

wałeczków ok. 5cm lepimy kółeczka (wielkości obrączek). Ciasto jest bez drożdży więc nie rośnie a gotowe obwarzanki będą miały taki rozmiar jaki ulepimy. Wrzucamy na osolony wrzątek,  wyławiamy zaraz po wypłynięciu na powierzchnię. Wrzucamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor z obu stron. Mniej więcej po 10-15 minut

prawdziwe jedzenie
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą 224

czosnku Przyprawy:- 1/3 łyżeczki imbiru- 1 łyżeczka kolendry- 1 łyżeczka curry- 1 łyżeczka słodkiej papryki- sól, pieprz Czas, start! Do garnka (ale takiego dużego, ja wzięłam za mały i zaraz zobaczycie, co się stało) wrzucamy masło, a na nie pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy już ładnie się zeszkli, dodajemy przyprawy - ziarna kolendry, curry, imbir

Kulinarne zapędy Kokosa
Jak wykorzystać czerstwy chleb? Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami 174

przez 40 minut w temp. 200 st. W tym czasie chleb kroimy w kostkę, na 5 minut przed końcem pieczenia warzyw, na wierzchu układamy chleb i posypujemy serem. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Wytrawna owsianka z awokado i mozzarellą 248

siedzieć w szkole do 17 mimo, że normalnie kończy się o 13.30... Dzisiaj był bardzo wyczerpujący dzień,  miedzy innymi sprawdzian z chemii, a zaraz po nim trzygodzinna matura z biologii. Mój mózg wyłączył się tuż po pierwszej , tak więc nie wiem jak mi poszło ;P Ale nic to, trzeba widzieć pozytywy. Wiecie jak fajnie wraca się po ciemku

Kuchenny Skrawek Nieba
ogórki małosolne z kminkiem... 205

przemian obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę na koniec wsypać na ogórki kminek ziarnisty na 1 litr wody daję czubatą łyżkę soli kamiennej i tak do dzbanka wlewam gorącą zaraz po zagotowaniu wodę 1 litr i wsypuję sól, mieszam i wlewam do kamionki z ogórkami powtarzam tyle razy ile potrzeba do zakrycia ogórków nigdy nie wlewam do pełna, woda

W Mojej Kuchni Lubię
Placki ziemniaczane 167

ręczniczkami aby w nie tłuszcz wciekał  Gotowe placki rozkładamy na talerzu i posypujemy cukrem Smacznego! ciasto na placki placki sie smarza  zaraz trafia na talerz                               Ps Placki ziemniaczane można również podawać polane

Klaudynkowa kuchnia
Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem 257

kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa, listki laurowe, ziele angielskie i ziarna jałowca, na samym końcu różyczki kalafiora. Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa. Zapraszam do przygotowania także innych dań jednogarnkowych

Moja smaczna kuchnia
Pierniczki duchy Halloween 171

Halloween. Ciastka bez proszku do pieczenia i bez mleka (ale jak kto może lub woli to zamiast margaryny używa zwykłego masła). Pierniki można dość długo przechowywać dzięki temu, że zaraz po upieczeniu robią się twarde.Wraz z upływem czasu miękną więc najlepiej schować je do pudełeczka czy puszki. Muszę przyznać, że zanim ozdobiliśmy kilka sztuk to już połowy ciastek nie było

prawdziwe jedzenie