Ostatnio opowiedziałam Wam co nieco o moich podbojach w lecie, teraz podzielę się tym, co pysznego powstało zaraz po udanym grzybobraniu. Część zebranych grzybów, oczywiście po odpowiednim oczyszczeniu została ususzona, część trafiła do słoiczka, część zamroziłam na później, a część… trafiła na patelnię do pysznego sosu z podgrzybków. Karkówka robiona moim sposobem zawsze wyjdzie Wam miękka i soczysta! Jest
PastelFoodzrobić, kiedy późnym wieczorem zachce się coś słodkiego, musimy mieć to już, teraz, zaraz? W dodatku nie trudząc się jakoś specjalnie i nie brudząc miksera? Upiec ciasto jogurtowe, które jest spełnieniem marzeń każdego leniwego łakomczucha. Pyszne bez dodatków, wspaniałe z owocami! Składniki (mała blaszka): pół szklanki jogurtu naturalnego pół szklanki oleju szklanka cukru pudru 1.5 szklanki mąki 2 jajka pół
sama złodyczwody. Ja przynajmniej raz w tygodniu piekę zazwyczaj 2-3 chlebki na raz więc zakwas jest dokarmiany regularnie. Tak wygląda mój zakwas po dokarmieniu i pobraniu do wypieku, zaraz trafi do lodówki
Monia miesza i gotujeukładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka urosną, więc trzeba zachować niewielką odległość między nimi. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy 12-15 minut. Ciasteczka zaraz po upieczeniu będą miękkie, ale stwardnieją gdy będą stygły
Kulinarne przygody Gatitydać na wierzch ciasta..ale mimo to ciasto było pyszne..ja do przyrządzenia tego ciasta wykorzystałam miskę Tupperware, ale wystarczy zwykła miska i łyżka.Dziękuję bardzo za wspólne pieczenie..zaraz postaram się zajrzeć na Wasze blogi i zobaczyć co pysznego Wy przygotowałyście na święto jabłka. Składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm 10 łyżek mąki pszennej 10 łyżek cukru
Moje domowe kucharzenieśrodek serkiem, poutykałam pojedynczymi truskawkami i zrolowałam. Przełożyłam do formy. Na wierzch rozrzuciłam pozostałe truskawki. Oprószyłam cukrem. Zapiekłam 20 min. w 150 st. To moje dziesiąte naleśniki. Zaraz po tych razowych, Fashionelkowych. Mocno czekoladowych na poniedziałkowego kopa. Makaronowych, konkursowych. Sentymentalnych a'la Manekin. Greckich rulonikach. Mamusinych trójkątach
bastalenabędzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa. Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa
Moja smaczna kuchniamiękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa. Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa
Moja smaczna kuchniaJest to zupa, która na pewno budzi dobre wspomnienia. Zaraz obok pomidorówki. Nie do końca wakacyjne. Ale studenckie. Weekendy w domu. I poniedziałkowe powroty na zajęcia. Ze słoikami świeżo utartego grochu. Czasy, które minęły bezpowrotnie. Zrobiło się nostalgicznie. Nie mówię, że smutno.Łapiąc ostatni promyk słońca, zdjęcie na tarasie. Grochówka na wypasie. Łycha staje
bastalenaupiec coś drożdżowego. Wymyśliłam więc ślimaczki z masą budyniową i rodzynkami. Tak się złożyło, że miałam akurat wszystkie składniki w swojej kuchni i zabrałam się zaraz za ich zrobienie. Przygotowania zaczęłam od zrobienia ciasta drożdżowego, które po wyrobieniu pozostawiłam do wyrośnięcia. Przez ten czas mogłam przygotować masę budyniową. Tak, wiem, poszłam
Marta GotujeWiatr huczy, miota bezbronnymi gałęziami w przypływie gniewu, a liście szeleszczą na pomoc. Zaraz zacznie padać. Oglądam ten spektakl przez okno. Żeby nie kusić losu (ponoć piekarnik płata figle), wolałam pójść w stronę deserową. Szykowało się małe babskie party i nie chciałam, aby skończyło się na paluszkach i chipsach, a wiadomo, że jak piekarnik nie używany prawie całe wakacje
W kuchni Karmel-itkiburak - 85 g Przygotowanie ; Warzywa doskonale umyć , z marchewki odciąć zielone końcówki Przepuścić przez sokowirówkę w celu uzyskania soków Wszystkie 3 soki połączyć , wymieszać i pić małymi łyczkami zaraz po przygotowaniu - najwartościowsze ŚWIEŻO przyrządzone . Jest to sok o dużych wartościach odżywczych , dostarcza nam wielu witamin ( marchew ma witaminy A, B1, B2 B12 , PP , K , E ) i związków mineralnych ."MARCHEW
Proste Potrawysmażyć mieszając do miękkości warzyw Upieczoną rybę wyłożyć na talerz , posmarować pozostałym pesto oraz przygotowanym sosem paprykowo - cebulowym . Przepis pochodzi z " Kuchni włoskiej "- podróże kulinarne wydawnictwo Rzeczpospolita . Tak wygląda zaraz po upieczeniu ... Pesto
Proste Potrawymnóstwo .SOKI zgodnie z zaleceniem Tombaka ( i nie tylko ) pijmy 15 - 20 min. przed posiłkami , albo 1 i 1/2 godz. po posiłku . Sporządzajmy je na świeżo i pijmy zaraz po przyrządzeniu - wtedy najzdrowsze, w temp. 0 - 4 stopni C, soki warzywne mogą stać 8 - 10 godz. Należy je pić 2 - 3 razy dziennie małymi łyczkami . Te soki wzmacniają kości
Proste Potrawy