dodawana podobnie jak pesto do zup i makaronów). Ugotowany makaron, podobnie brukselkę odcedzamy, mieszamy z posiekanymi ziołami i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniadodajemy do potrawki mięsno-warzywnej oregano oraz ostrą paprykę w proszku, doprawiamy do smaku. Makaron przekładamy do gotowej potrawki, delikatnie, ale starannie mieszamy, przekładamy do ogrzanego talerza, podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaczasie gotujemy makaron pełnoziarnisty, odcedzamy i dodajemy do warzyw z kurczakiem razem z cayenne i doprawiamy do smaku, mieszamy delikatnie i po 2 minutach gasimy płomień. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaPodobnie robimy z drugą połową składników. Z tym że na wyłożoną papierem do pieczenia formę układamy plasterki jabłek. Zalewamy masą biszkoptową. Pieczemy tak samo jak pierwszy biszkopt a następnie zaraz po upieczeniu, za pomocą ściereczki zwijamy w roladę. Zostawiamy na parę minut w ściereczce a następnie kroimy na 18 kawałków. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru
Made By Mom And SonStek wołowy z antrykotu to prawdziwy mięsny przysmak. Różne są szkoły, jeżeli chodzi o jego przyrządzanie. Możemy posolić go tuż przed smażeniem lub zaraz po, grillować albo smażyć na maśle lub oleju.Składniki:2 steki z antrykotu, każdy o wadze ok. 300 g i grubości ok. 2 cmświeżo mielony pierz, sólolejSteki wyjąć z lodówki godzinę przed grillowaniem. Oprószyć świeżo zmielonym
wyzwania kuchenneWeseli to mi się ryjek, na samą myśl o niej. Dzisiaj na tapecie sztandarowa sałatka wielu blogów. Zakład, że znajduje się w czołówce, zaraz obok jarzynowej i colesława? W końcu i ja się skusiłam. Nie ma się co dziwić. Po prostu jest pyszna! Sałatka gyros filet z kurczaka mix kebab- gyros 1 cebula 1/2 puszki kukurydzy1 papryka czerwona 2 ogórki
bastalenaZajęło mi to ok. 15min. (kładziemy na rozgrzaną patelnię, po czym moc palnika zmniejszamy na średnią) przy czym co 3-4 min. placek obracałam, aby się nie przypalił. Kroiłam zaraz po usmażeniu
bastalenadziewięciu miesiącach totalnego, kulinarnego rozpasania, nastał czas wyrzeczeń i rosołków. Przekonałam się o tym już pierwszej nocy. Zaraz po opuszczeniu szpitalnej pryczy- smyczy wpierdzieliłam, aż mi uszy ze szczęścia klaskały, pół opakowania czekoladek! Oj, noc nieprzespana, na w pół czuwana była. A mama mówiła- "Ostra dieta teraz Cię czeka". Ale ja wiedziałam lepiej. No, to jak wiedziałam
bastalenaNażarłam się chyba czegoś mlekopędnego. Bimbały nabrzmiały mi jak arbuzy, leje się z nich niczym z Fontanny Di Trevi. Oczy mi zaraz powybijają! Już nawet Gizmo tego nie przerabia. Arbuz? Może arbuz? No, jadłam wczoraj, ale ma on tyle do mleka, co fontanna do mojego obiadu. Musiałabym się chyba nim wypchać. Fontanna natomiast ma całkiem sporo ;) bo dziś po włosku
bastalenazważywszy na fakt, iż Młody wypija ze mnie codziennie hektolitry białkowego koktajlu, czym skutecznie blokuje moją owulację. A po drugie, tylko nie Julka. Na dziewczęcym rynku imion nawał ich. Zaraz obok Oliwek, Zoś i Natalek. No, właśnie, kiedyś to i nawet na Natalię bym się skusiła. Ale teraz, idąc za ciosem, fasolka XX staropolszczyzną dorównywać musi. Imiona Lucjan Leon przecież
bastalenaziemniaków oraz kawałki obranego pomidora, cząber i ostrą paprykę, doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, a gdy z pomidorów powstanie lekki sos wbijamy dwa jajka, czekamy, aż się zetną, podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaPani , która szybko i sprawnie załatwi przesyłkę , która bardzo bardzo szybko dotrze do Waszego domu...a potem pozostaje tylko delektować się tymi pysznościami..Ja dziś dostałam kilka produktów..i zaraz po otwarciu paczuszki musiałam spróbować miodu z cynamonem..po prostu rewelacja...polecam dla wielbicieli cynamonu.. Miód jest zbierany na terenach czystych i ekologicznych na Kaszubach. Ma kolor ciemno brązowy
Moje domowe kucharzenieorzeszków..Robiąc takie orzechy z początku trudno dopasować ilość ciasta..Orzeszki jak będą za małe - wtedy masa będzie uciekać..a jak będą ciut większe - obcinamy nożykiem delikatnie niepotrzebną "obwódkę" zaraz po upieczeniu.. 4 szkl. mąki 3/4 szkl.cukru pudru 25 dag masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko 2 jajka 1/2 łyżeczki sody
Moje domowe kucharzeniePoczekać 30 minut, aż podrośnie [pod przykryciem ]i ponownie wyrobić.Wyłożyć ciasto na stolnicę,będzie klejące ale podsypując mąką i wyrabiając zrobi się takie jak byśmy mieli wrażenie że zaraz wypłynie z rąk.Wyrabiać na stolnicy obficie obsypana mąką i wyrabiając cały czas .Jak zacznie się kleić podsypać trochę mąki .Podzielić na dwie części i z każdej uformować wałek.Kawałki
Moje domowe kucharzeniesiebie, bo chciałam , żeby były "odrywane"..i co Wam powiem ? po prostu rewelacja...zwłaszcza ta kruszonka, która smakowała wyśmienicie i sprawiła, że ciasto było mięciutkie , puszyste ..musiałam zjeść prawie zaraz po upieczeniu...do tego kubeczek mleka..i nic więcej nie potrzeba.. 100 g tłustego mleka 25 g świeżych drożdży /lub 1 opakowanie suchych 8g 100 g masła miękkiego pokrojonego
Moje domowe kucharzenie