zarazy - 1000 przepisów (strona:49/67)

Zupa z pomidorami i oliwkami 208

warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;)  Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Schab suszony z pończochy w końcu i u mnie:) 199

schab miałam ochotę już bardzo dawno; jak tylko pojawiał się na kolejnym blogu, to zaraz sobie obiecywałam, że jutro na pewno kupię stosowny kawałek schabu i zrobię. I tak robiłam rok chyba;) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Zupy jarzynowe z kaszą jaglaną na ostrą nutę:) 240

Właśnie się zakończył II etap konkursu na Bloga Roku 2013 o czym wczoraj, zaraz po obliczeniu wyników, informowałam na FB.Mój blog znalazł się w drugiej dziesiątce i choć przystępując do konkursu miałam oczywiście (bo inaczej bym nie przystąpiła przecież;) nadzieję na przejście do następnego etapu, to jednak bez oczekiwań, w związku z tym nie czuję się ani rozczarowana

Zdrowa Kuchnia Sowy
Faworki tradycyjne ( chrust ) 205

paski szerokości około 3x15 cm, każdy pasek naciąć po środku i przełożyć koniec - tworząc supełek.W rondlu rozgrzać tłuszcz. Zrobić próbę temperatury, wrzucając na tłuszcz jeden kawałek ciasta - jeśli zaraz wypłynie na wierzch i zacznie się rumienić, tłuszcz ma odpowiednią temperaturę i możemy przystąpić do smażenia.Usmażone faworki kłaść na ręczniku papierowym, żeby oddały nadmiar tłuszczu.Gotowe faworki przekładać

kolorowotorcikowo
Torcikowa szkoła: Biszkopt idealny i biszkopty smakowe 506

Mąkę dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać.Piec w temperaturze 170 stopni C około 30-40 minut, do suchego patyczka.Ja nie zostawiałam biszkoptu w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, ponieważ zaraz piekłam następny...Wyjęłam upieczony biszkopt, rzuciłam o stół z wysokości około 40 cm i zostawiłam w tortownicy do ostygnięcia.Gdy biszkopt wystygł, odcięłam ostrożnie boki ostrym, cienkim nożykiem i wyjęłam

kolorowotorcikowo
Prezentacja produktów regionalnych - Sułów 182

stoiska cieszyły się dużym zainteresowanie, a potrawy, choć co jakiś czas dokładane, szybko znikały z tacek. Wszystko można było kupić za 0.50 -1 zł. Panie przygotowały szeroki repertuar produktów. Zaraz po przyjeździe powitał nas taki widok... Fascynujące samochody były wdzięcznym obiektem do fotografowania. Trochę żałuję, że nie byliśmy na rajdzie, ale nadrobimy za rok :) Pierwsze stoisko przygotowało Stowarzyszenie "Nasz Sułowiec

Pasja Smaku
Gołąbki golaski 383

mama zrobiła je pierwszy raz od razu zdobyły moje serce - a właściwie mój żołądek. Najbardziej smakują mi zaraz po upieczeniu polane keczupem. Ale z sosem pomidorowym też są dobre i bardziej tradycyjne.   Składniki: 1 kg mięsa mielonego 1 kg białej kapusty 1 szkl. surowego ryżu 1. szkl. kaszy manny 5 jajek sól, pieprz kostka rosołowa Wykonanie: Mięso mielone umieścić

Pasja Smaku
Browar Zamość - opinia 281

roku istnieje Browar Zamość - minibrowar i restauracja w jednym.  Browar przejął budynek dawnej elektrowni miejskiej z 1925 roku. I można szczerze przyznać, że bardzo dobrze wykorzystał całą przestrzeń. Zaraz po wejściu do budynku czeka nas taki widok: W Browarze zamojskim byłam kilka razy, więc postanowiłam napisać o nim coś więcej, zwłaszcza, że była okazja, bo postanowiliśmy spotkać się

Pasja Smaku
Inspiracja #2 - Kuchnia w stylu skandynawskim 188

urządzenie kuchni w stylu skandynawskim. Piękne, jasne meble i sporo przestrzeni. Robią wrażenie. źródło źródło źródło Styl skandynawski jest prosty, momentami nawet surowy i bardzo oszczędny w dodatkach. Jak zaraz zauważycie nadaje się do każdego rozmiaru kuchni. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni. źródło Do kuchni w stylu skandynawskim pasują dodatki ze stali nierdzewnej, wiec pięknie będą prezentować się stojaki

Pasja Smaku
CIASTO ŁABĘDZI PUCH, NA MĄCE ORKISZOWEJ 487

mnie jeszcze w domu, mimo tego, że rodzinka narzekała na czarną porzeczkę. Jest "lekkie", łatwe w pieczeniu i dosyć szybkie. Zapewne wielu z was "przewinie" stronę z przepisem dalej, zaraz po przeczytaniu składników, gdzie znajduje się bułka. Niezbyt kojarzy nam się ona ze słodkimi wyrobami. Mimo wszystko, zapewniam was, że po zrobieniu całego ciasta, ślad i smak bo bułce zanika

Smaczne Zdrowe
BUŁKI PSZENNO-ŻYTNIE 175

prób i błędów dopracowałam przepis na bułki idealne."Pełne", pulchniutkie, z ziarenkami, a jakże- bo takie nam najbardziej odpowiadają. a co najważniejsze - na drugi dzień są równie smaczne, co zaraz po upieczeniu-są bardzo wilgotne. Co niektórzy nawet stwierdzili, że czym starsze tym lepsze. Tak więc zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto! Z przepisu wychodzi ok. 10-12 bułeczek

Smaczne Zdrowe
GROCHÓWKA NA WĘDZONCE Z CAŁEGO, NIEŁUSKANEGO GROCHU 348

roku odkryłam żółty, cały, niełuskany groch, zupa ta zyskała jeszcze bardziej na smaku. Zawsze przygotowuję ją z grochu całego, niełuskanego gdyż taką uwielbiam. Dla mnie idealna jest pierwszego dnia, zaraz po ugotowaniu, taka rzadka, wręcz rosołowa. Na drugi dzień (już nawet gdy postoi kilka godzin) zupa się zagęszcza. W ten sposób zaspokaja różne gusta. Ja uwielbiam ją taką na świeżo

Smaczne Zdrowe
DOMOWE HAMBURGERY- ZDROWY FAST FOOD 193

grillowej, bez tłuszczu ale można dowolnie) po kilka minut z każdej strony. Może być lekko krwiste, różowe w środku, nie będzie wtedy suche. Na każdym usmażonym kawałku mięsa układamy zaraz po zdjęciu z patelni plaster żółtego sera, wówczas lekko się obtopi. Bułki przekroić na pół. Na każdą dolną połówkę nałożyć 1 łyżkę sosu do Big Maców, Na nim ułożyć pokrojoną

Smaczne Zdrowe
Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli 262

pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem proponuję Wam upiec lekko pikantną pieczoną karkówkę z sokiem pomarańczowym, z dodatkiem sosu sojowego zaraz soli, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw. Można karkówkę po upieczeniu pokroić w cienkie plastry i obłożyć nimi kanapki lub pokroić w grubsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lody truskawkowo - kokosowe 311

Zaraz po zmiksowaniu, a jeszcze przed zamrożeniem ich smak był niesamowity.  Truskawki i kokos idealnie ze sobą współgrały, tworząc delikatne różowe lody.  Sezon na truskawki jest dawno rozpoczęty, więc lody nie mogły być innego smaku.  Składniki : 200 g truskawek* 200 ml śmietany kremówki 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 120 g cukru sok z 1/2 limonki

Zabawa smakiem