warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyschab miałam ochotę już bardzo dawno; jak tylko pojawiał się na kolejnym blogu, to zaraz sobie obiecywałam, że jutro na pewno kupię stosowny kawałek schabu i zrobię. I tak robiłam rok chyba;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyWłaśnie się zakończył II etap konkursu na Bloga Roku 2013 o czym wczoraj, zaraz po obliczeniu wyników, informowałam na FB.Mój blog znalazł się w drugiej dziesiątce i choć przystępując do konkursu miałam oczywiście (bo inaczej bym nie przystąpiła przecież;) nadzieję na przejście do następnego etapu, to jednak bez oczekiwań, w związku z tym nie czuję się ani rozczarowana
Zdrowa Kuchnia Sowypaski szerokości około 3x15 cm, każdy pasek naciąć po środku i przełożyć koniec - tworząc supełek.W rondlu rozgrzać tłuszcz. Zrobić próbę temperatury, wrzucając na tłuszcz jeden kawałek ciasta - jeśli zaraz wypłynie na wierzch i zacznie się rumienić, tłuszcz ma odpowiednią temperaturę i możemy przystąpić do smażenia.Usmażone faworki kłaść na ręczniku papierowym, żeby oddały nadmiar tłuszczu.Gotowe faworki przekładać
kolorowotorcikowoMąkę dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać.Piec w temperaturze 170 stopni C około 30-40 minut, do suchego patyczka.Ja nie zostawiałam biszkoptu w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, ponieważ zaraz piekłam następny...Wyjęłam upieczony biszkopt, rzuciłam o stół z wysokości około 40 cm i zostawiłam w tortownicy do ostygnięcia.Gdy biszkopt wystygł, odcięłam ostrożnie boki ostrym, cienkim nożykiem i wyjęłam
kolorowotorcikowostoiska cieszyły się dużym zainteresowanie, a potrawy, choć co jakiś czas dokładane, szybko znikały z tacek. Wszystko można było kupić za 0.50 -1 zł. Panie przygotowały szeroki repertuar produktów. Zaraz po przyjeździe powitał nas taki widok... Fascynujące samochody były wdzięcznym obiektem do fotografowania. Trochę żałuję, że nie byliśmy na rajdzie, ale nadrobimy za rok :) Pierwsze stoisko przygotowało Stowarzyszenie "Nasz Sułowiec
Pasja Smakumama zrobiła je pierwszy raz od razu zdobyły moje serce - a właściwie mój żołądek. Najbardziej smakują mi zaraz po upieczeniu polane keczupem. Ale z sosem pomidorowym też są dobre i bardziej tradycyjne. Składniki: 1 kg mięsa mielonego 1 kg białej kapusty 1 szkl. surowego ryżu 1. szkl. kaszy manny 5 jajek sól, pieprz kostka rosołowa Wykonanie: Mięso mielone umieścić
Pasja Smakuroku istnieje Browar Zamość - minibrowar i restauracja w jednym. Browar przejął budynek dawnej elektrowni miejskiej z 1925 roku. I można szczerze przyznać, że bardzo dobrze wykorzystał całą przestrzeń. Zaraz po wejściu do budynku czeka nas taki widok: W Browarze zamojskim byłam kilka razy, więc postanowiłam napisać o nim coś więcej, zwłaszcza, że była okazja, bo postanowiliśmy spotkać się
Pasja Smakuurządzenie kuchni w stylu skandynawskim. Piękne, jasne meble i sporo przestrzeni. Robią wrażenie. źródło źródło źródło Styl skandynawski jest prosty, momentami nawet surowy i bardzo oszczędny w dodatkach. Jak zaraz zauważycie nadaje się do każdego rozmiaru kuchni. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni. źródło Do kuchni w stylu skandynawskim pasują dodatki ze stali nierdzewnej, wiec pięknie będą prezentować się stojaki
Pasja Smakumnie jeszcze w domu, mimo tego, że rodzinka narzekała na czarną porzeczkę. Jest "lekkie", łatwe w pieczeniu i dosyć szybkie. Zapewne wielu z was "przewinie" stronę z przepisem dalej, zaraz po przeczytaniu składników, gdzie znajduje się bułka. Niezbyt kojarzy nam się ona ze słodkimi wyrobami. Mimo wszystko, zapewniam was, że po zrobieniu całego ciasta, ślad i smak bo bułce zanika
Smaczne Zdroweprób i błędów dopracowałam przepis na bułki idealne."Pełne", pulchniutkie, z ziarenkami, a jakże- bo takie nam najbardziej odpowiadają. a co najważniejsze - na drugi dzień są równie smaczne, co zaraz po upieczeniu-są bardzo wilgotne. Co niektórzy nawet stwierdzili, że czym starsze tym lepsze. Tak więc zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto! Z przepisu wychodzi ok. 10-12 bułeczek
Smaczne Zdroweroku odkryłam żółty, cały, niełuskany groch, zupa ta zyskała jeszcze bardziej na smaku. Zawsze przygotowuję ją z grochu całego, niełuskanego gdyż taką uwielbiam. Dla mnie idealna jest pierwszego dnia, zaraz po ugotowaniu, taka rzadka, wręcz rosołowa. Na drugi dzień (już nawet gdy postoi kilka godzin) zupa się zagęszcza. W ten sposób zaspokaja różne gusta. Ja uwielbiam ją taką na świeżo
Smaczne Zdrowegrillowej, bez tłuszczu ale można dowolnie) po kilka minut z każdej strony. Może być lekko krwiste, różowe w środku, nie będzie wtedy suche. Na każdym usmażonym kawałku mięsa układamy zaraz po zdjęciu z patelni plaster żółtego sera, wówczas lekko się obtopi. Bułki przekroić na pół. Na każdą dolną połówkę nałożyć 1 łyżkę sosu do Big Maców, Na nim ułożyć pokrojoną
Smaczne Zdrowepieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem proponuję Wam upiec lekko pikantną pieczoną karkówkę z sokiem pomarańczowym, z dodatkiem sosu sojowego zaraz soli, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw. Można karkówkę po upieczeniu pokroić w cienkie plastry i obłożyć nimi kanapki lub pokroić w grubsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZaraz po zmiksowaniu, a jeszcze przed zamrożeniem ich smak był niesamowity. Truskawki i kokos idealnie ze sobą współgrały, tworząc delikatne różowe lody. Sezon na truskawki jest dawno rozpoczęty, więc lody nie mogły być innego smaku. Składniki : 200 g truskawek* 200 ml śmietany kremówki 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 120 g cukru sok z 1/2 limonki
Zabawa smakiem