karkówka - 4294 przepisów (strona:49/287)

Wieprzowina z warzywami 78

wieprzowina z warzywami z patelni, to prosty i sprawdzony pomysł na pyszny obiad. Zazwyczaj przygotowujemy to danie z jednego rodzaju mięsa, ale tym razem do przepisu wykorzystaliśmy łopatkę oraz karkówkę wieprzową. Klasyczne warzywa, czyli cebulkę, paprykę oraz marchew wzbogaciliśmy o dodatek żółtej fasolki szparagowej. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a ilość poszczególnych składników łatwo dostosować do własnych upodobań smakowych(...)Jeśli szukasz więc pomysłu na proste w przygotowaniu danie z wieprzowiny, zapraszamy na nasz przepis i mamy nadzieję, że często będziecie do niego wracać. Polecamy! Wieprzowina z warzywami Składniki: karkówka wieprzowa: 200 g łopatka wieprzowa: 200 g fasolka szparagowa: 500 g marchew: 1 szt. pietruszka: 1 szt. papryka czerwona: 1 szt. duża cebula: 1 szt. czosnek: 2 ząbki słodka papryka

Kuchnia Na Wypasie
Jak działa szynkowar? 39

Uwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do czego możesz go użyć. Co to jest szynkowar? Szynkowar jest metalowym urządzeniem kuchennym przeznaczonym do parzenia wszelkiego rodzaju wyrobów mięsnych. Jak sama nazwa wskazuje, przyrządzisz w nim szynkę, ale również golonkę, mielonkę, rolady, karkówkę(...)zamarynowane. W zależności od Twoich preferencji i rodzaju mięsa użyjesz do tego celu różnego rodzaju przypraw. Proces marynowania powinien trwać około 24 godzin. Są przepisy, które sugerują marynowanie karkówki w solance nawet 3 i więcej dni.  Szynkowary zwykle mogą jednorazowo pomieścić od 1 do 2,5 kg mięsa. Przygotowując odpowiedni kawałek, musisz wziąć pod uwagę, której wersji szynkowaru używasz

Kuchnia MagdaLeny
Jak działa szynkowar? 39

Uwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do czego możesz go użyć. Co to jest szynkowar? Szynkowar jest metalowym urządzeniem kuchennym przeznaczonym do parzenia wszelkiego rodzaju wyrobów mięsnych. Jak sama nazwa wskazuje, przyrządzisz w nim szynkę, ale również golonkę, mielonkę, rolady, karkówkę(...)zamarynowane. W zależności od Twoich preferencji i rodzaju mięsa użyjesz do tego celu różnego rodzaju przypraw. Proces marynowania powinien trwać około 24 godzin. Są przepisy, które sugerują marynowanie karkówki w solance nawet 3 i więcej dni.  Szynkowary zwykle mogą jednorazowo pomieścić od 1 do 2,5 kg mięsa. Przygotowując odpowiedni kawałek, musisz wziąć pod uwagę, której wersji szynkowaru używasz

Kuchnia MagdaLeny
Karkówka z ajvarem 164

Ajvar jest rewelacyjny do kanapki. Ale ostatnio odkryłam przepis na mięso z dodatkiem ajvaru. Karkówka wyszła mięciutka i soczysta. Do tego nie wymaga specjalnie dużo pracy. Polecam gorąco! Składniki: 1 - 1,2 kg karkówki sól, pieprz wędzona papryka w proszku mąka olej do smażenia pasta ajvar 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe Sposób wykonania: 1. Karkówkę umyć, wytrzeć(...)ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry. Każdy lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. 2. Na talerzu wymieszać 1 łyżkę papryki wędzonej i 1 łyżkę mąki, każdego kotleta z karkówki obtoczyć w mieszance z obu stron, a następnie zrumienić na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Każdy kawałek mięsa posmarować pastą ajvar. Dodać też listki laurowe. 3. Cebulę pokroić w piórka, czosnek

Kuchnia domowa Ani
SMACZNE DANIA PRZYGOTOWANE Z MULTIGRILLEM KUVINGS 30

multigrillu rozgrzać płytę takoyaki. Do każdego wgłębienia płyty wlewać przy pomocy łyżeczki małe porcje ciasta. Piec placuszki na rumiano z obu stron. Przed podaniem posypać je cukrem pudrem. Karkówka duszona z cebulą w sosie pomidorowym - składniki: * 6 plastrów karkówki * 1 duża cebula * 3/4 szklanki passaty pomidorowej * 2 łyżki ketchupu pikantnego * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka słodkiej papryki  * pół łyżeczki(...)ostrej papryki * 2 łyżeczki majeranku  * 1 łyżeczka czosnku granulowanego * 1/3 szklanki wody * olej do smażenia Wykonanie: Karkówkę delikatnie rozbić tłuczkiem, cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie piórka. Do miseczki wlać wodę, dodać ketchup, passatę pomidorową oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. W multigrillu rozgrzać głęboką płytę, wylać odrobinę oleju. Plastry karkówki poukładać na płycie obok siebie, obsmażyć

Zrób to smacznie
KARKÓWKA W SŁOIKU CZYLI DOMOWA KONSERWA NA KANAPKI 496

dawna już za mną chodziła taka domowa konserwa z dużą ilością galaretki , więc jest. Pyszna, krucha, aromatyczna karkówka w słoiku czyli domowa konserwa na kanapki . Jej przygotowanie wcale nie jest skomplikowane, a w smaku jest rewelacyjna. Doskonale smakuje do świeżo upieczonego, domowego pieczywa. W dodatku z domowym masłem i ogórkiem kiszonym to już prawdziwy rarytas. Sklepowe konserwy chowają się(...)domowego mięsiwa :) Karkówka w słoiku czyli domowa konserwa na kanapki - składniki: * około 1,5 kg karkówki * 3-4 ząbki czosnku * 5 ziaren ziela angielskiego * 4 liście laurowe * 1 kopiata łyżeczka soli peklowej * 1 łyżeczka majeranku * 100 ml wody * 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Mięso z karkówki pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Przełożyć je do miski, dodać przeciśnięty przez

Zrób to smacznie
GULASZ Z KARKÓWKI PO MYŚLIWSKU 40

Gulasz z karkówki po myśliwsku to pyszny pomysł na obiad , ale nie tylko. Fakt najczęściej podaję gulasz na obiad z dodatkiem ziemniaków, placków ziemniaczanych czy klusek. Ale lubię też gulasz zjeść jako samodzielne, rozgrzewające danie z bułką lub kromką chleba. Bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego pyszny, aromatyczny, sycący i doskonale rozgrzewający w chłodne dni. Cóż tu dużo pisać(...)uwielbiam takie dania jednogarnkowe :) Gulasz z karkówki po myśliwsku - składniki: * około 600 g karkówki * 2 marchewki * 1 cebula * 1 szklanka suszonych grzybów * 3-4 ogórki kiszone * 2 ząbki czosnku * sól * pieprz czarny mielony * 1 kopiata łyżeczka koncentratu pomidorowego * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki * 1 łyżka mąki pszennej+ niepełne pół szklanki wody * 3 łyżki oleju * 4 liście

Zrób to smacznie
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 60

wody. Zamknęłam pokrywę, uszczelkę zamknęłam i ustawiłam na panelu funkcję " rice/risotto". Ukazał się czas 12 minut a po tym czasie miałam w garnku pyszny, sypki, idealnie ugotowany ryż. Karkówka z warzywami w sosie pomidorowym . Oj to było pyszne a co ważne gotowe po 35 minutach. Wszystko z jednego gara, mięso pyszne, kruche, warzywa mięciutkie, sos aromatyczny.  Składniki(...)karkówki pokrojonej w plastry * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 marchewka * 200 g pieczarek * 200 g fasolki szparagowej zielonej * 400 ml wody * 4 liście laurowe * 5 kulek ziela angielskiego * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * przyprawa do wieprzowiny do smaku Wykonanie: Karkówkę pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Z każdej strony posypać

Zrób to smacznie
ROLADKI Z KARKÓWKI NADZIEWANE KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 43

Jeśli szukacie pomysłu na smaczny obiad to dziś polecam Wam roladki z karkówki nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami . Pyszne, aromatyczne, mięso jest kruche, a całość wprost rozpływa się w ustach. Danie to idealnie pasuje na rodzinny obiad . Całość duszona w sosie własnym, dzięki temu powstaje również przepyszny sos do ziemniaków. Składniki na roladki z karkówki nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami(...)plastrów karkówki o grubości około 1 cm * około 350 g kapusty kiszonej * 5-6 większych pieczarek * 1 łyżka masła * 600 ml wody * sól  * pieprz czarny mielony * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * opcjonalnie pół szklanki wody wymieszane z 2 łyżkami mąki pszennej * olej do smażenia Wykonanie: Plastry karkówki rozbić bardzo cienko przy pomocy tłuczka do mięsa, oprószyć

Zrób to smacznie
GULASZ Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI 40

Gulasz z karkówki z warzywami to sposób na pyszny obiad , przy którym nie trzeba się wiele napracować. Kawałki mięsa i mnóstwo warzyw, całość duszona w sosie własnym, do tego kasza gryczana i ogórek kiszony. Tak przygotowany gulasz doskonale sprawdzi się jako ciepły, szybki posiłek z bułką lub pajdą chleba. Tak naprawdę do gulaszu można dać warzywa jakie kto lubi(...)zawsze wyjdzie smacznie . Składniki na gulasz z karkówki z warzywami : * około 600 g karkówki * 1 większa marchewka * 1 papryka czerwona * 1 papryka zielona * 1 cebula * 300 g pieczarek * olej do smażenia * sól i pieprz czarny mielony do smaku * odrobina ostrej mielonej papryki * pół łyżeczki słodkiej papryki * pół łyżeczki przyprawy do gulaszu * pół łyżeczki majeranku mielonego * 1 łyżka koncentratu pomidorowego Wykonanie

Zrób to smacznie
ZRAZY Z KARKÓWKI Z MIĘSEM MIELONYM 89

Dziś u mnie przepis na pyszne zrazy z karkówki . Owszem, dość pracochłonne,ale smak wszystko rekompensuje .  Składniki :  6 kotletów z karkówki  ok 400 g łopatki wieprzowej 1/2 czerwonej papryki mały słoiczek marynowanych pieczarek  cebula   jajko   kajzerka  sól,pieprz  musztarda, majeranek  2 ząbki czosnku  4-5 kulek ziela angielskiego(...)gniazd nasiennych, pieczarki osączyć z zalewy. Pokroić w drobną kostkę razem z cebulą,dodać do zmielonego mięsa, odciśniętą kajzerkę. Wbić jajko,przyprawić solą i pieprzem i wymieszać.  Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić przez folię. Posypać solą,pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą i posypać majerankiem.  Na plastry karkówki położyć przyprawione mięso z warzywami,założyć boki do środka

Niespełnione zdolności kulinarne
Karkówka pieczona w ziołach 66

Delikatne i aromatyczne mięso, które można wykorzystać na gorąco do obiadu i na zimno do pieczywa Co potrzeba: 1,2 kg karkówki, 1 duża główka czosnku, 20 pojedynczych gałązek tymianku, 2 gałązki rozmarynu, 2 gałązki estragonu, 2 łyżeczki listków mięty, 1/2 łyżeczki mielonego cząbru, 10 łyżek oleju rzepakowego, Sól, Pieprz Wykonanie: Karkówkę myjemy, osączamy z wody, nacieramy solą i pieprzem(...)pieczemy 50 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso, przykrywamy, pieczemy 20 minut, jeszcze raz odwracamy, pieczemy kolejne 20 minut, znów odwracamy, pieczemy 15 minut. Karkówka powinna być upieczona. Gdyby pod koniec pieczenia tłuszcz zaczął się przypalać, wlejcie 1/3 szklanki ciepłej wody, wytworzy się para a mięso się nie wysuszy. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w garnku, żeby

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania