karpatka - 660 przepisów (strona:23/44)

Ciasto Św. Jakuba 124

Wielowarstwowe ciasto, które w smaku bardzo przypomina mi Karpatkę. Warstwy ciasta upieczone są z pianką kisielową i wiśniami, a następnie przełożone kremem budyniowym.  Przepis zaczerpnięty ze strony :  przepyszne Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka 3,5 szklanki, żółtka 6 szt, cukier puder 0,5 szklanki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna 250 g, beza: kisiel

kulinarne odsłony pati
GÓRA LODOWA 89

pszenna 85 g proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki ( opcjonalnie ) 1 płaska łyżeczka kakao 1/2 płaskiej łyżeczki kawy rozpuszczalnej Poncz : 3/4 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej 1 masa : opakowanie kremu do karpatki ( na 400 ml mleka ) 2 masa : masło 125 g cukier 60 g woda 125 ml mleko w proszku 175 g po łyżce kakao i mleka w proszku okrągłe biszkopty

Smaczne moje
KRÓWKA Z KREMEM KARPATKOWYM 110

ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.    herbatniki pełnoziarniste 20 dag masa krówkowa 15 dag orzeszki ziemne 10 dag opakowanie kremu do karpatki sok z cytryny 2 łyżki kakao do posypania    Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już zapełnimy formę

Smaczne moje
Karpatka 269

zrobienia. Jedyne co wymaga odrobiny cierpliwości przy wykonaniu to rozsmarowanie gęstego ciast parzonego na blaszce, ale i to się udaje stosując trik z wodą (o tym poniżej w przepisie) KARPATKA Składniki: ciasto: 5 jajek 125 g masła 250 ml wody 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 200 g masła 2,5 szkl mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Bon appetit mon amie
Jagodowa karpatka 110

Chyba nie ma osoby która nie lubiłaby karpatki. Moja wersja jest z jagodami które sama nazbierałam w lesie. Uwielbiam to ciasto z charakterystycznymi górami i dolinami. ciasto parzone: szklanka o pojemności 250 ml 4 jajka L 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli 125 g masła masa budyniowa: 80 g budyniu śmietankowego bez cukru/ 2 opakowania

wesoła kuchnia
Ciasto Karpatka 119

Pyszna tradycyjna karpatka z dużą ilością masy :). Smak który dobrze znam z dzieciństwa. Zawsze przygotowywała ją moja mama. Przepis bardzo stary i sprawdzony, od wielu lat w mojej rodzinie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1,5 szklanki wody ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 3/4 kostki margaryny lub 170 gram masła 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto parzone – wiadomości podstawowe. 94

jest bardzo smacznym i delikatnym deserem, które jest bardzo popularnym francuskim deserem (fr. pâte brassée ). Stosuje się je do przygotowania malutkich profiterolek , ptysi z kremem , eklerów , a także popularnej karpatki i wiele innych, pięknych, kształtnych ozdobnych deserów jak np. łabędzie z ciasta parzonego. Jak zrobić idealne ciasto parzone? Aby stworzyć ciasto parzone potrzebujemy: mąkę, wodę/mleko, tłuszcz, jajka i szczypta

SmartBake.pl
Ciasta na Wielkanoc 133

które zagoszczą u nas na stole świątecznym.  W tym roku piekę tylko dla domowników.  Powyższe ciasta to pomarańczowy sernik a'la leśny mech z mango, karpatka oraz ciacho  bakaliowe ze śliwką w czekoladzie. Przepisy wkrótce

Domowe ciasta
Ptysie z sałatką z jajek, twarogu i marynowanych grzybów 100

można zrobić z ciasta parzonego? Ptysie, eklery, karpatkę, obwarzanki, groszek ptysiowy… To bardzo  uniwersalne ciasto i ma szerokie zastosowanie w kuchni. Możemy je wykorzystać zarówno do deserów, jak i do dań wytrawnych. Ciasto parzone po upieczeniu jest lekkie i chrupiące a w środku puste. Dzięki temu wypieki z ciasta parzonego idealnie nadają się do nadziewania. Polecam z ciasta

Tajemnice Smaku
Kokosowa rozpusta 90

dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany z blogu Moje Wypieki z dodatkiem kakao. Składniki na ciasto w tortownicy 23-25 cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 95

kartce. Przekroić wzdłuż. Upieczone i wystudzone eklery, bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu w lodówce. Z tego ciasta można również zrobić ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka z grubym dnem

moj przepis na
6 propozycji ciast na Święta 125

biszkoptowe z kremem i owocami . Jest to jedno z tych ciast, które zawsze się udają oraz wszystkim smakują. Do przełożenia ciasta został wykorzystany taki sam krem jaki stosujemy przy karpatce. Dzięki zastosowaniu biszkoptu ciasto jest puszyste i w połączeniu z kremem, owocami i galaretką smakuje wyśmienicie. Biszkopt z kremem i owocami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piąta i zarazem przed ostatnia propozycja

Blog kulinarny S9.PL
Karpatka 86

Karpatka to znane i lubiane ciasto z kremem. Są to dwa blaty ciasta parzonego (które podczas pieczenia pięknie wyrasta tworząc pagórki) przełożonego kremem budyniowym oprószonego dużą ilością cukru pudru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23x38cm. Składniki: 8 jajek 1 i 1/2 szklanki wody 1 i 1/2 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny szczypta soli Na krem: 2 szklanki

Danka Pichci
Pocałunek Murzyna z kremem do karpatki 141

wygląda, ale robi się je naprawdę szybko. Ja ułatwiłam sobie pracę, bo zrezygnowałam z oryginalnego kremu jaki mam w przepisie i poszłam na łatwiznę. Użyłam gotowego kremu do karpatki

Z Hrabiną w kuchni

Proponowane wyszukiwania