karpatka - 660 przepisów (strona:22/44)

Krem budyniowy 49

Krem budyniowy jest jednym z najpopularniejszych kremów wykorzystywanych do przekładania ciast. Łączy się idealnie z ciastem kruchym, ciastem parzonym oraz ciastem biszkoptowym. Jest obecny w uwielbianych przez wszystkich rurkach , karpatce, pychotce , a także wielu innych ciastach. Przygotowanie kremu budyniowego jest proste i mało czasochłonne. Cały proces zaczynamy od zrobienia domowego budyniu, ugotowania go i połączenia z masłem. Ja domowy budyń

MeCooks
Metrowiec 48

temp. 180 – 200. Po wystudzeniu pokroić na kromki, smarować je kremem budyniowym i składać na przemian jasną i ciemną kromkę. Ja najczęściej robię z gotowym kremem do karpatki (1 opakowanie, lub 2 jak się lubi dużo kremu). Polać polewą czekoladową i wystudzić. Na koniec pokroić po skosie. Autor przepisu: Jolanta Artykuł Metrowiec pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pieczony naleśnik – Dutch Baby 39

szkoda było go kroić. No, ale nie zrobiłam go po to, żeby na niego patrzeć. Pokroiłam go, rozdzieliłam, zjadłam. W smaku i konsystencji bardzo przypominał mi ciasto z karpatki lub eklerków. Dla mnie bomba. My, mimo oporów związanych z deserami, zjadł śniadanie bez problemów. Myślę, że to zasługa świeżych owoców, jogurtu i faktu, że Dutch Baby nie wyszedł za słodki

Kardamonovy
Francuska karpatka z musem brzoskwiniowo-marchewkowym 64

Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym kremem, przekładana orzeźwiającym musem z brzoskwiń i marchewki to idealne ciasto na długie pogawędki przy filiżance kawki. Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 1 jajko cukier olej do wysmarowania formy Masa śmietanowa: 800ml śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowo-marchewkowy: 250ml soku z marchewki  (około 4 marchewki) 350g

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Jakuba z jabłkami 66

Dzisiaj znowu przepis na coś słodkiego. Ciasto Jakuba z jabłkami (nie mam pojęcia skąd ta nazwa XD) to połączenie kremu do karpatki, prażonych jabłek oraz pianki/bezy z kisielu. Wszystko to zamknięte pomiędzy kilkoma warstwami kruchego ciasta. Jest bardzo proste do przygotowania i można je dowolnie modyfikować używając różnych owoców Ciasto Jakuba z jabłkami Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej

PatiGotuje
Makowa panienka z masą karpatkową 130

tylko wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mieszać łyżką a na końcu mak i kokos . ciasto wlewamy do przygotowanej wcześniej blaszki i pieczemy ok 45min 170st . przepis na karpatkę kazdy zna ale tu zostawiam link ,można też zrobić gotową masę ze sklepu

Moje Wyroby
Pyszne Ciasta na Wielkanoc – TOP 14 Propozycji na Wielkanocne Wypieki 110

roku? 1. Ciasto śmietanowe z musem porzeczkowym Przepis na: Przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto orzechowo – truflowe Przepis na: Alledobre.pl 3. Wiśniowa fantazja Przepis na: panitereska.pl 4. Karpatka Przepis na: Kulinarne Przeboje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pyszne Ciasta na Wielkanoc – TOP 14 Propozycji na Wielkanocne Wypieki pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Wiosenna karpatka 88

jogurtu. Podcięty cały czas rośnie. Kiedy zauważymy, że zaczyna robić się żółty / około miesiąca / ścinamy to, co zostało, suszymy. Z suszonego zaparzamy herbatkę, która też ma właściwości zdrowotne. Wiosenna karpatka   Składniki na ciasto 250ml wody, 125g masła, 160g mąki pszennej, 5 jajek, szczyptę soli. Do garnka wlewamy wodę, następnie wkładamy masło i doprowadzamy do wrzenia. Przykręcamy gaz na minimum

Leśny Zakątek
Rolada karpatkowa z malinami. 41

Nasz ulubiony klasyk w nieco innej odsłonie. Rolada karpatkowa z malinami to fantastyczny deser na każda okazje lub bez, A może zechcecie ja zrobić na Wielkanoc

Pani M - kuchnia smakowita
Kokosowa rozpusta 42

dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany z blogu Moje Wypieki z dodatkiem kakao. Składniki na ciasto w tortownicy 23-25 cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 62

kartce. Przekroić wzdłuż. Upieczone i wystudzone eklery, bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu w lodówce. Z tego ciasta można również zrobić ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka z grubym dnem

moj przepis na
Kokosowa rozpusta 41

dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany z blogu Moje Wypieki z dodatkiem kakao. Składniki na ciasto w tortownicy 23-25 cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 41

kartce. Przekroić wzdłuż. Upieczone i wystudzone eklery, bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu w lodówce. Z tego ciasta można również zrobić ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka z grubym dnem

moj przepis na
Ciasto 3bit 63

Domowe ciasto 3 Bit na herbatnikach. Ten deser jest mocno uzależniający! Składniki 3-4 paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej dwie bite śmietany śnieżki do ubicia krem karpatka albo budyń waniliowy czekolada mleczna 1.5l mleka do kremu i bitej śmietany Przygotowanie Brytfannę (25 x 36) wykładam papierem do pieczenia i układam pierwszą warstwę herbatników, na to wystudzony krem

Wasze Przepisy
Churros z czekoladą 52

lubię jeść domowo, dlatego postawiłam na coś znacznie szybszego i pysznego – hiszpańskie churros maczane w gorzkiej czekoladzie. Robi się je z ciasta parzonego (takiego jak na karpatkę, eklerki czy gniazdka wiedeńskie), dlatego nie wymagają drożdży – składniki prawdopodobnie macie nawet w domu. W środku są delikatne, puszyste i miękkie – zaś na zewnątrz – chrupiące. Oryginalnie podaje się

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania