Pączki hiszpańskie

Pączki hiszpańskie

Pączki hiszpańskie

Przepis na : deser

Pączki hiszpańskie występujące także pod nazwą “gniazdka” bądź “pączki wiedeńskie”, do lekkie i puszyste pączki wykonane z ciasta parzonego. Ciasto parzone to ciasto, które robi się poprzez zaparzenie mąki we wrzącej wodzie i tłuszczu. Całość gotowana jest przez kilka minut na ogniu, następnie ciasto jest studzone i dodawane są do niego jajka. Myślę, iż większość z nas co najmniej raz w życiu robiła bądź smakowała ciasta parzonego, gdyż jest ono podstawą ptysi , karpatki oraz eklerków. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.