kilka rzeczy, które czekają na swoją kolej, to można było pokombinować ;-). Cukinia, boczek, ser camembert i figi :-)). Mniam tak mi smakowało :-))). Udanego dzionka :-)) Składniki forma 26 cm: 1 płat ciasta francuskiego 1 mała cukinia 1 ser camembert naturalny 1 opakowanie boczku w plastrach 4 świeże figi Na spód, oraz boki naczynia wyłożyłam ciasto francuskie, to co mi zostało, to dałam
kruche babeczkitygodniu kiedy nie ma zbyt wiele czasu na pieczenie proponuję Wam szybkie i bardzo smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego. Robi się je ekspresowo, możecie posypać je cukrem pudrem i podać z bitą śmietaną lub gałką lodów ;) 4 łodygi rabarbaru op. ciasta francuskiego (275g) 4 łyżki domowego cukru z wanilią cukier puder do posypania Ciasto pokroić na kwadraty o boku
Smakołyki Asiobranych, drobno posiekanych migdałów 50 g rodzynek 1/2 obranego jabłka, pokrojonego w kostkę sok z 1/2 cytryny 50 ml whiskey kilka- kilkanaście plastrów wędzonego boczku 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie) 1 jajko sezam do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Polędwicę obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor(...)Zawijamy w rulon, folię zawijamy jak cukierek. Wkładamy do lodówki na 20 minut do stężenia. 4. Polędwicę w folii wyciągamy z lodówki, delikatnie zdejmujemy folię. Na blacie rozwijamy ciasto francuskie. Na środku układamy nasz rulon. Krawędzie ciasta smarujemy rozmłuconym jajkiem. Szczelnie zawijamy i zagniatamy krawędzie, nadmiar ciasta odcinamy. Smarujemy resztą jajka i posypujemy sezamem. Odstawiamy na 20 minut
My Culinary ArtSuperszybka i niebanalna przekąska, która może być doskonałą ozdobą stołu. Gotowa do podani w 25 minut i pyszna! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 15 dag salami (najlepiej o małej średnicy) ketchup pikantny jajko Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu. Na paskach ciasta układamy plasterki salami
Pyry na GazTrochę leniwie podeszłam do tych ciastek , użyłam gotowego ciasta i gotowego kajmaku.. Ale wyszły szybko i znikły równie szybko jak się pojawiły :) 2 op ciasta francuskiego 1 kostka masła 1 mała puszka kajmaku kakaowego cukier puder Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować) Rurki zdjąć z metalowych foremek
Gotowanie jest łatweSKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g brukselki 200 g śmietany 30% 70 g szynki parmeńskiej 50 g startego sera np. parmezanu 2 jajka s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 400 g di cavoletti di bruxelles 200 g di panna fresca 70 g di prosciutto crudo 50 g di parmigiano grattugiato(...)ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami szynki. **** Riscaldate il forno statico a 200 gradi, invece il forno ventilato
La grande e la piccola cuocaJeśli nabierzecie ochoty na coś słodkiego, a macie w domu mrożone ciasto francuskie, to proponuję ekspresowe ciasteczka z dodatkiem orzechów i masła orzechowego. Są przepyszne, zwłaszcza jeszcze ciepłe. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie 250 g) kilka łyżek masła orzechowego garść orzechów włoskich drobno posiekanych cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto lekko rozmrozić i pociąć na równe kwadraty. Każdy
Gosia gotujeDzisiaj zachęcam Was do przygotowania pysznej, sycącej i naprawdę łatwej w przyrządzeniu tarty z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi. Idealne danie na piątkowy obiad :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 kawałki upieczonego łososia (wagowo ok. 250 g ) pomidorki koktajlowe 4 czubate łyżeczki śmietany 18% 4 duże jajka kilka plasterków żółtego sera świeży koperek sól, pieprz Ciasto francuskie rozwałkować i przełożyć
UgotowaćSkładniki: op. ciasta francuskiego puszka ananasów 1 jajko cukier powidła lub wiśnie kandyzowane Wykonanie: Jest dziecinnie proste :-). Ananasy odsączamy z soku. Z ciasta francuskiego wycinamy długie, wąskie paski, którymi owijamy poszczególne plastry ananasa. Na każdy plaster potrzebujemy 4 paski. Na środek uzyskanego "kwiatka" kładziemy wiśnię kandyzowaną lub kleksik z powideł. Smarujemy całość rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Układamy na blaszce
Walijskie Pichcenieprzyznam, że najlepiej do tego nadają się parówki. Tym razem postawiłam na białe kiełbaski, które delikatnie "puchną", ale mimo wszystko zamierzany efekt jest nadal widoczny. 1 płat gotowego ciasta francuskiego 5-6 cienkich kiełbasek (użyłam białych; mogą być parówki) Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka sezamu Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru i pokroić na 5-6 prostokątów. Kiełbaski ułożyć
Di gotujespiżarce. Chyba najwyższy już czas wykorzystać go chociaż w pewnej części. Dodatkowo pieczarki i serek, ale jakie przepyszne. A co najważniejsze, robi się w przysłowiowe 5 min. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu sos do pizzy kilka pieczarek Przygotowanie: ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy to samo robimy z pieczarkami ciasto francuskie
Gotowanie z pasjąSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim
czarrna od kuchniróżnego rodzaju pierogi: pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną , pierogi z perliczki ….; „pasztety”: pasztet z kaczki , pasztet z gęsi , paszteciki z kaczką ... . Dzisiaj proponuję paszteciki z mięsa w cieście francuskim (oczywiście ciasto można przygotować w domu, ale czy nie szkoda czasu? Ja kupuję gotowe, mrożone, ale zwracam uwagę aby było z masłem!). Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu(...)soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny pas, szerokości około 3 cm. Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając
królestwo garówfamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki(14-20szt): opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem krem nutella około ½ słoiczka około 100g truskawek cukier puder Wykonanie: ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia
Słodkie zapomnieniecukru trzcinowego 30 g m ą ki 30 g masła 200 ml mleka 2o0 ml śmietany 30% 1 cukier waniliowy 3 jaja 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder **** INGREDIENTI 200 g di ciliegie 80 g di zucchero di canna 30 g di farina 30 g di burro 200 ml di panna fresca(...)jednolitej konsystencji, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Okrągłą formę do tarty o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie układamy w formie; masę kremową wylewamy na spód ciasta a wierzch dekorujemy czereśniami, oprószamy 2 łyżeczkami cukru trzcinowego. Ciasto pieczemy ok. 30-40 minut
La grande e la piccola cuoca