Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, ser twarogowy śmietankowy 40 dag, jabłka 3 sztuki, żółtka 2 sztuki, cukier 4 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, kasza manna 1 łyżka, lukier biały - w opisie twaróg śmietankowy łyżką utrzeć z żółtkami, cukrem, cynamonem, kaszką manną, startymi, obranymi jabłkami na tarce o grubszych oczkach ciasto francuskie rozwinąć z rolki, umieścić na blaszce z papierem
W Mojej Kuchni Lubięwinie Riesling, ale warto było zaryzykować! Jeśli macie zwykłą kapustę, podlejcie ją białym winem, nie pożałujecie!) 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 x opakowanie ciasta francuskiego pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie: Wrzucamy grzyby do garnka, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc, żeby zmiękły. II dzień: grzyby zostawiamy w tej samej wodzie i gotujemy(...)pieprzem (tutaj nie mam zahamowań. Uwielbiam ten pikantny smak!). Gotujemy ok. 10 min często mieszając. Ściągamy z ognia i czekam, aż farsz ostygnie. Nastawiamy piekarnik na 180'C. Ciasto francuskie wyciągamy z lodówki. Po otwarciu można je delikatnie rozwałkować. Przekładamy je do metalowej formy, którą wcześniej lekko smarujemy oliwą, by ciasto nie przywarło. Wykładamy letnim farszem. Składamy. Robimy kilka nacięć
Kitchens Alphabetbłyskawicznie, pod warunkiem że macie ugotowana wcześniej kaszę, ale nawet jeżeli nie, to tylko czas gotowania, 5 minut przygotowania i około 30 minut cierpliwości. Składniki na 8 babeczek: opakowanie ciasta francuskiego (kupuję w Lidlu, jest wegańskie) 200 g pieczarek 300 g ugotowanej kaszy jaglanej (lub innej po za manną) 1 cebula około 50 g orzechów laskowych (lub innych) rozmaryn (najlepiej(...)świeży) sól, czosnek suszony, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmij z lodówki i opakowania na około 30 minut przed pieczeniem. Cebulę drobno poszatkuj i podsmaż przez 3 minuty, dodaj ugotowana kaszę, posiekane drobno orzechy, rozmaryn i przyprawy. Smaż wszystko razem przez około minutę. Z ciasta wytnij krążki, tak aby pasowały wielkością do otworów w blaszce lub wyłóż ciastem papilotki
greenscarfzostaną szybko skonsumowane, a pamięć o nich pozostanie na dłużej niż kolejny bukiet róż, które lada chwila opadną. Gwarantuję zadowolenie i kto wie.. ;) Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) około 400 g kiełbasy krakowskiej Henryk Kania Krótka lista składników, prościej się nie da! Kiełbasę należy pokroić w cieniutkie plasterki, następnie plasterki te należy przeciąć na pół (tworząc(...)półokręgi). Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wzdłuż krótszej krawędzi na paski o szerokości około 2 cm. Na pasku od połowy szerokości układamy półplasterki kiełbasy, które muszą na siebie nachodzić w połowie długości. Na początku paska i na końcu warto pozostawić wolną przestrzeń, wystarczy około 1 cm. Kiedy plasterki kiełbasy mamy już nałożone na ciasto zakrywamy je drugą połową
MamaOskarkaFajny, szybki i prosty pomysł na słodki podwieczorek. 2 op. ciasta francuskiego (np to z Lidla) 300-350 g twarogu mielonego minimum dwukrotnie 3 jajka 1 op. cukru wanilinowego 3-4 łyżki cukru szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek. Zmielony twaróg miksujemy chwilę razem z żółtkami oraz cukrami. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łączymy delikatnie z twarogiem(...)mieszamy szpatułką). Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy na dwa pasy, a te na kwadraty. Na każdy kawałek wykładamy 1-1,5 łyżeczki nadzienia serowego. Składamy na pół, by uzyskać trójkąt. Dociskamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekamy około 20-25 minut. Po przestudzeniu posypujemy obficie cukrem pudrem
Smaki Na TalerzuPrzemek znalazł ten filmik dwa dni temu i co ? już są bo warto było tylko oglądając przełykać slinę i pomyśleć : przecież w lodówce ciasto francuskie mam i zrobię. Pomysł słuszny i smakowity, wszyscy się zachwycają a potem zajadają. Zajadamy się i my, zapraszam róbcie i też się zajadajcie bo pomysł bardzo fajny a roboty kilka minut. Jabłkowe róże z ciasta
Moje Małe CzarowanieOwoce suszone w soku z pomarańczy gotujemy, ciasto cukrem brązowym posypujemy, orzechy dokładamy i gotowe babeczki francuskie mamy. Składniki: 400 g ciasta francuskiego, 150 g śliwek suszonych, 20 g orzechów laskowych, 2 łyżki owoców goji, 4 suszone daktyle, 1 duża pomarańcza. 100 g cukru brązowego Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować samemu lub kupić gotowe. W rondelku podgrzewamy(...)doprowadzamy do wrzenia. Goja powinna nam zmięknąć. Dodajemy bardzo drobno pokrojone daktyle i śliwki. Wszystkie składniki podgrzewamy ciągle mieszając aż sok z pomarańczy całkowicie nam się zredukuje. Ciasto francuskie wałkujemy na cienki prostokąt (jeśli jest to ciasto gotowe wystarczy je tylko rozwinąć). Połowę ciasta posypujemy cukrem i przykrywamy ją druga częścią. Ciasto dociskamy tak, aby cukier się przykleił, następnie
Moniki Smakołykikońcu postu jakie jest piękne! Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki - z Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki - z Kalerosse™ , gruszką, czerwoną cebulką, gorgonzolą i orzechami włoskimi! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, pół opakowania Kalerosse™ , gruszka, 1/2 czerwonej cebuli, gorgonzola, orzechy włoskie, 1 jajko, 10 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprz, świeży tymianek Ciasto francuskie kroimy na prostokątne kawałki, które smarujemy
Plate of Joymacie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i pomidorkami karmelizowanymi octem balsamicznym. Pomidorki oraz pesto można przygotwać wcześniej (np. rano) a kanapeczki złożyć i upiec, gdy już goście się pojawią. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/223kanapeczki-z-ciasta-francuskiego-z-bazyliowym-pesto-i-pomidorkiem-1170x874.jpg The post Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto
Moja Delicjabynajmniej nie pozwoli mi zapomnieć o tym przepisie i co chwile prosi mnie żebym to zrobiła :) jeszcze nie spotkałam się z opinią żeby komuś to nie smakowało, 100% pewniak :) ciasto francuskie ma w sobie coś naprawdę magicznego, jak narazie każda potrawa z nim smakuje wybornie :D Polecam wszystkim smakoszom dobrej i zdecydowanie szybkiej kuchni ;) Przepis łatwy, szybki(...)pewno tani, taka porcja jak na zdjęciu spokojnie nasyci 4 osoby (albo dwóch glodomorów ;p) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, pół papryki czerwonej, 2 ogórki kiszone, garść oliwek, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, ser żółty {ok 30dkg}, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną
Kuchnia Pełna PasjiPrzekąska o efektownym wyglądzie, szybka do przygotowania. Doskonała jako przekąska na imprezę, do piwa, wina lub herbaty. 1 opakowanie ciasta francuskiego 80 gram pesto Nagrzać piekarnik do 200C, góra-dół, bez termoobiegu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto francuskie. Posmarować ciasto cienką warstwą pesto. Ostrym nożem naciąć ciasto w cienkie paski, następnie przekroić je na pół. Każdy kawałek skręcić
Czerwony Gupikpoprzek na ok. 0,5 cm plastry. Śmietanę i jajka łączymy za pomocą trzepaczki w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę kroimy w grubą kostkę. Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Na nie kładziemy łososia i pomidory i zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Wszystko posypujemy mozzarellą i posypujemy płatkami chilli, a na wierzch kłądziemy listki bazylii.Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Zakręcony WidelecSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 4 sztuki, dżem 400 ml/czekośliwka, cukier 2 łyżki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze(...)wymieszać ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, na środku rozłożyć nadzienie, brzegi nałożyć do środka, wodą posmarować ciasto piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, zostawić na blaszce w chłodnym miejscu do wystudzenia aby kisiel stężał - pyszny deser kawy, herbaty..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 250 g sera Ricotta 80 g sera Feta 50 g sera parmezan 100 g wędzonego łososia 3 - 4 łyżki j ogurtu natu ralnego miks sałat 2 opakowania ciasta francuskie go Sos: łyżeczka musztardy Dijon pół łyżeczki miodu 5 łyżek oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Przygotowanie: Wszystki e sery przeło żyć do mis eczki, dodać jogurt i rozdrobnionego łososia(...)Dokładnie wymi eszać na gł adką masę. Ciasto francuskie pokroić w paski ( grubość jak kto woli ) , na kraju każdego paska układać farsz i zwijać w tr ójk ą ty . Piekarnik rozgrzać do 220 st C , r o żki po ło żyć na blachę z papierem do pieczenia. Wstawić do pieca na 1 5- 20 min ( musi si ę ładnie zrumienić
Gaździnka warzy