różnego rodzaju pierogi: pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną , pierogi z perliczki ….; „pasztety”: pasztet z kaczki , pasztet z gęsi , paszteciki z kaczką ... . Dzisiaj proponuję paszteciki z mięsa w cieście francuskim (oczywiście ciasto można przygotować w domu, ale czy nie szkoda czasu? Ja kupuję gotowe, mrożone, ale zwracam uwagę aby było z masłem!). Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu(...)soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny pas, szerokości około 3 cm. Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając
królestwo garówfamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki(14-20szt): opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem krem nutella około ½ słoiczka około 100g truskawek cukier puder Wykonanie: ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia
Słodkie zapomnieniecukru trzcinowego 30 g m ą ki 30 g masła 200 ml mleka 2o0 ml śmietany 30% 1 cukier waniliowy 3 jaja 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder **** INGREDIENTI 200 g di ciliegie 80 g di zucchero di canna 30 g di farina 30 g di burro 200 ml di panna fresca(...)jednolitej konsystencji, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Okrągłą formę do tarty o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie układamy w formie; masę kremową wylewamy na spód ciasta a wierzch dekorujemy czereśniami, oprószamy 2 łyżeczkami cukru trzcinowego. Ciasto pieczemy ok. 30-40 minut
La grande e la piccola cuocadomową masą makową, jednak do przygotowania tych ciasteczek nadaje się również gotowa masa sklepowa - choć wiadomo, smak będzie się trochę różnił od oryginału. Mimo wszystko warto. Ciasteczka makowe z ciasta francuskiego gotowe w mniej niż 30 minut :)Składniki:opakowanie ciasta francuskiego300 g masy makowej2 białkaSposób przygotowania:Na oprószony mąką blat wykładamy francuskie.Do wysokiej miski w bijamy białka, dodajemy szczyptę soli
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożone, marmolada 200 ml, mleko - do posmarowania nie mrożone ciasto francuskie rozwinąć, posmarować po całości marmoladą różaną brzegi boczne podwinąć i zawinąć ciasto jak roladę, dać na blachę z papierem do pieczenia, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku piekarnik 220 C, grzanie góra/dół, 2 poziom, wstawić blachę i piec około 25 minut, wystudzić szybki
W Mojej Kuchni LubięNazwa dania związana jest z lekkością ciasta po jego upieczeniu :) Danie inspirowane jest przepisem ze strony ' Z miłości do słodkości '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 7 gniazdek: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko, rozmłucone Składniki na ragout: 1 łyżka masła 50 g pieczarek, drobno posiekanych 50 g kurek, drobno posiekanych 50 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 250 g piersi(...)smaku Dodatkowo: wędzony tarty ser do posypania szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania gniazdek : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Z ciasta francuskiego przy pomocy szklanki wycinamy 14 kółek. W siedmiu z nich przy pomocy kieliszka do wódki wycinamy mniejsze kółka (zdj poniżej). Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy całe kółka
My Culinary ArtIlość: 8 sztuk Czas przygotowania: 10 min + 20 min pieczenia Składniki: – 1 op. ciasta francuskiego – 1 op. serka kremowego Arla Apetina MUSZTRADA I MIÓD – szynka drobiowa – pieczarki – cukinia Przygotowanie: 1. Szynkę, cukinię i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. 2. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w pasy o szerokości ok. 4cm, krojąc wzdłuż krótszego boku
Podwójnaporcjatrzeba, aby cieszyć oko ślicznymi sło dkimi różyczkami :) Powiem Wam, że dają tyle samo ra dości dorosłym jak i dzieciom :) Uwaga! Bar dzo proste w wykonaniu :) Skła dniki: płat ciasta francuskiego 3 jabłka mió d łyżeczka cynamonu o drobina masła Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy wz dłuż krótszej linii na paski ok 5 cm. Smarujemy całość
ChilliJemyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Najłatwiejsze oponki jakie kiedykolwiek robiłam, tak zwane oponki dla zapracowanych :) Potrzebujemy jedynie gotowe ciasto francuskie, olej do smażenia oraz cukier puder do obsypania i gotowe można świętować Tłusty Czwartek :D Składniki na około 15 szt.: opakowanie ciasta francuskiego w najlepiej w temperaturze pokojowej olej np. rzepakowy cukier puder
Słodkie zapomnienieTakie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Możecie je podać w formie bukietu, który prezentowałam tu: klik . 1 płat ciasta francuskiego 400g szynki (okrągłej o średniej wielkości) ketchup Dodatkowo: jajko ( + opcjonalnie szczypta soli oraz odrobina curry i papryki w proszku) Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm. Plastry
Di gotujekuchni królują kilka razy w tygodniu od momentu pojawienia się na straganach pobliskiego targu. W różnych wersjach obiadowych, śniadaniowych lub jako przekąska. Jeden z pomysłów to szparagi zapieczone w cieście francuskim. Mogą stanowić odrębne danie lub dodatek, na przykład do pysznej pieczonej rybki. Ta wersja szparagów nie wymaga od Was specjalnego sprzętu kuchennego, żadnych wysokich garnków, wiązania sznurkiem- zapomnijcie! Wykorzystuję(...)warzywa wrzucam na osolony wrzątek i obgotowuję nie dłużej niż 5 minut. Odcedzam i lekko studzę. 3-4 szparagi owijam dość cienkim plastrem boczku oraz nie za grubym paskiem ciasta francuskiego. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Wystające spod boczku i ciasta szparagi natłuszczam lekko oliwą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra-dół) na 12-15 minut
Pichceniomaniadzisiaj najbliższe kilka wpisów będzie z jeżynami w roli głównej. Miałam, musiałam zużyć więc poszło serią ;)) Na pierwszy rzut idą rożki z ciasta francuskiego z jeżynami właśnie. Była tez druga wersja ze śliwkami, ale zniknęła ;) Rożki robi się ekspresowo i są bardzo smaczne :) Zainspirowały mnie te tutaj ( clik ). Polecam, bo są naprawdę super :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego jeżyny cukier
kruche babeczkiszparagi a ja eksperymentuję by poznać ich kulinarne zalety. Muszę przyznać,że specjalnie nie przepadałam za nimi,ale to już przeszłość. Owinęłam szparagi wędzonym boczkiem,serem i ciastem francuskim. Wyszła z tego bardzo smaczna przekąska,idealna na majówkę. Szparagi mięciutkie,ciasto chrupiące,można zabrać je ze sobą na piknik lub do pracy. 1 op ciasta francuskiego
Kolorowa kuchnia Elkismakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć
Pieguskowa Kuchnia