Jabłka pieczone pod ciastem francuskim

Jabłka pieczone pod ciastem francuskim

Jabłka pieczone pod ciastem francuskim

Przepis na : deser

Jabłka pieczone pod ciastem francuskim to pyszny i aromatyczny deser. Soczyste owoce zapieczone z miąższem przyrządzonym z miodem i cynamonem, a całości dopełnia delikatne ciasto francuskie. Idealnie komponuje się z lodami waniliowymi  i listkiem mięty. Deser niezwykle efektownie wygląda, a wyglądowi dorównuje jedynie smak :)  Czas przygotowania: 15 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 4 jabłka Łyżeczka cynamonu Łyżeczka miodu ½ opakowania ciasta francuskiego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto, pieczenie, pieczone jabłka, jabłka, cynamon, miód, ciasto francuskie, ciasto francuskie, imbir, desery, deser, ciasta z jabłkami, deser z owocami, pyszne ciasto, jabłka pieczone, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.