nich umieścić wszystko to co lubimy lub to co akurat mamy w lodowce :) Są świetne - gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście gdyż ich przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup ser tarty mozzarella czerwona cebula kolorowe papryki: czerwona, żółta, pomarańczowa czarne oliwki cukinia ziarna słonecznika zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce, całość smarujemy ketchupem i posypujemy
Taste TherapyJeśli lubicie cebularze to musicie spróbować tych przygotowanych na bazie ciasta francuskiego. Są absolutnie przepyszne zarówna na ciepło jak i zimno i można je zrobić w 20 minut. Doskonale sprawdza się jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże czerwone cebule olej do smażenia 15dag żółtego sera sól, czarny pieprz jajko mak do posypania Sposób przygotowania
Pyry na Gazmożliwości było odgrzanie bigosu przywiezionego z domu Polecam także takie nadziewane tylko jabłkami i rodzynkami z odrobiną cynamonu. Niebo w gębie, zapraszam po przepis! Jeżeli lubisz takie dobroci w cieście francuskim, spróbuj także te z jabłkami, żurawiną z sosem waniliowym – pyszności! Scroll down for recipe in English Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem (6 sztuk) Składniki: 1 opakowanie(...)ciasta francuskiego, rozmrożonego 350 g rabarbaru, pokrojonego na 1 cm kawałki 200 g jabłek, obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę 1/2 szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 jajko, rozbełtane Lukier pomarańczowy: 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: W średnim rondelku umieść rabarbar, jabłka, cukier i 2 łyżki, doprowadź
karmelowyDziś kolejna propozycja szybkiej przekąski karnawałowej, imprezowej. Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem i szynką z dodatkiem żurawiny i majonezu. Niebanalne połączenie, pysznie jest! Pizzerinki podaję na ciepło lub zimno, z dodatkiem dipów, najczęściej czosnkowego, pomidorowego lub pasty ajvar z pieczonej papryki, pasuje w sam raz do wytrawnej wersji pizzerinek. Opcjonalnie można gotowe pizzerinki posmarować jajkiem i posypać czarnuszką(...)czarnym sezamem. Polecam! Smacznego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 1 spora łyżka majonezu kilka łyżeczek żurawiny po kilka plastrów żółtego sera oraz szynki suszony lubczyk, ostra papryka PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki, rozkładam na blacie. Smaruję równomiernie majonezem, na to nakładam w kilku miejscach łyżeczką żurawinę. Układam żółty ser, na niego plastry szynki. Posypuję przyprawami. Zwijam wzdłuż dłuższego
Zasmakuj KuchniMniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Ciasto francuskie do tej pory jadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :) źródło : "Oliwia" Składniki: filet z kurczaka pęczek natki duży brokuł 200 g śmietany 18% jajko 2 op. ciasta francuskiego ząbek czosnku sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka należy ugotować. Drobno
Różne smaki w kuchniktóra przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Przerobiłam różne wersje, z przeróżnymi wędlinami, więc to od Was zależy - czego użyjecie od środka Waszego kwiatuszka. 1 płat ciasta francuskiego 300-400g mortadel i (dobrej jakości) (*) ketchup Dodatkowo: 1 jajko 2-3 łyżki sezamu Opcjonalnie: 1 słoik ogórków konserwowych w plastrach (można użyć świeżego ogórka) Ciasto francuskie
Di gotujedeszczową pogodę będą w sam raz. Za oknem znowu pada,to na poprawę nastroju kawa i ciacho ;) I dla Was smacznego! Poduszeczki z borówkami Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego szklanka borówek (leśnych lub amerykańskich) łyżka brązowego cukru Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek
Lawendowe NieboSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 150 g sera sól, pieprz pesto bazyliowe 2 ciasta francuskie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego(...)farszu. Ciasta francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszeniejeszcze nikomu nie zaszkodziły. Przy tym takie paszteciki ładnie się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki) kilka plasterków żółtego sera 1 jajko 2 łyżki sezamu Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy poziomo na dwie części. Na każdą z nich na całej
My simple kitchenFrancuska tarta z gruszka i serem roguefort to szybki i sprawdzony przepis na każdą imprezę. Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak tymianku. I żeby już było całkiem dekadencko, przed podaniem tartę polewamy płynnym miodem. Ciasto francuskie odkryłam ostatnio na nowo. Kolejny raz zachwycam się jak szybko i łatwo można z niego coś przyrządzić. Oczywiście
dolcevitainmykitchenLekkie, proste i uzależniające. Wypełnione delikatną masą budyniową własnej produkcji bez dodatku masła. 1 ciasto francuskie cukier puder Masa: 500 ml mleka 2 żółtka ½ opakowania cukru waniliowego ¼ szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić radełkiem – rozciąć na 3 długie pasy, a potem podzielić je na prostokąty, lub kwadraty
Trzeci talerzgoszczą bardzo często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych 1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy dżemem truskawkowym. Całość posypujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikolejne danie z serii łatwych i szybko przygotowywanych. A że wiosna od trzech tygodni, to czas czyścić zamrażarkę z zapasów, by robić miejsce na nowe warzywne mrożonki. Składniki : ciasto francuskie opakowanie mrożonego szpinaku ok. 80 g sera z niebieską pleśnią sól pieprz ziołowy Rozmrozić szpinak i wycisnąć z niego wodę. Formę wyłożyć ciastem francuskim. Ser pleśniowy pokroić na drobno
Weekendy w domu i ogrodzieSzybka do zrobienia, smaczna tarta jogurtowa. Powstała trochę na zasadzie: mam ochotę na coś słodkiego a w lodówce tylko jogurt i ciasto francuskie. I wystarczyło. Lekki deser, nie za słodki, w sam raz do podgryzania przy kawie. Polecam! składnik i: gotowe ciasto francuskie( dałam light) Nadzienie jogurtowe: 500 ml jogurtu greckiego odtłuszczonego 3 jajka (oddzielić białka od żółtek
Stare GaryProste i smaczne danie :) Składniki 1 płat ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz 1 … Czytaj dalej Kurczak w cieście francuskim
czarrna od kuchni