ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:124/361)

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami 133

Zapraszam na pyszne ciasteczka z jabłkiem i orzechami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 jabłka, 50g orzechów włoskich szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście kółka. 2. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. Orzechy włoskie drobno siekam.  3. Wycięte

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto francuskie z brzoskwiniami 156

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru Oliwa lub masło do wysmarowania blaszki Przepis: Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a  pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy

Emcia Pichci
Wyrolowany Hot-Dog 144

Kochani mam coś idealnego na szybką przystawkę dla niespodziewanych gości....Parówki zawinięte w ciasto francuskie Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 10 parówek cukinia pieczarki  brokuły,kalafior  Przyprawy ser żółty Białko do posmarowania Ciasto francuskie kroimy na prostokąty tak aby końce parówek wystawały...Cukinie, kroimy w bardzo cieniutkie plasterki, pieczarki, kalafior i brokuł kroimy bardzo drobno, ser żółty ścieramy... Następnie(...)ciasto francuskie, wykładam po kolei cukinie, pieczarki, brokuły i starty ser, posypujemy ziołami  na wierzch kładziemy parówkę i zawijamy... Następnie smarujemy białkiem i pieczemy w tem. 180st. przez 20 min. var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

NaKońcuJęzyka
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 118

sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i słodkim miodem swoim smakiem i strukturą zaskoczy niejedno podniebienie.  Moje zaskoczyło! Zapraszam!     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kg cykorii 50 g masła 125 g sera Roquefort  1 łyżka miodu sól i pieprz  Wykonanie:  Oderwać zewnętrzne listki z cykorii, opłukać, przeciąć każdą(...)solą i pieprzem, karmelizować około 10 minut. Formę do tarty wysmarować masłem, cykorię ułożyć w kształcie gwiazdy. Polać sosem z patelni. Ułożyć na nich po plastrze roqueforta, całość przykryć ciastem francuskim, lekko docisnąć przy krawędziach. Nakłuć ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu odczekać 5 minut, a następnie przełożyć na talerz i serwować. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 175

francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i słodkim miodem swoim smakiem i strukturą zaskoczy niejedno podniebienie.  Moje zaskoczyło! Zapraszam.      Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kg cykorii 50 g masła 125 g sera Roquefort  1 łyżka miodu sól i pieprz  Wykonanie:  Oderwać zewnętrzne listki z cykorii, opłukać, przeciąć każdą(...)solą i pieprzem, karmelizować około 10 minut. Formę do tarty wysmarować masłem, cykorię ułożyć w kształcie gwiazdy. Polać sosem z patelni. Ułożyć na nich po plastrze roqueforta, całość przykryć ciastem francuskim, lekko docisnąć przy krawędziach. Nakłuć ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu odczekać 5 minut, a następnie przełożyć na talerz i serwować.  Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Tarta z grzybami 121

razem nazbieraliśmy całe wiadro grzybów. Teraz trzeba je przetworzyć :D Tarta z grzybami SKŁADNIKI: miska grzybów (podgrzybki, maślaki) ser typu włoskiego cebula gotowe ciasto francuskie 2 jajka sól, pieprz  Oczyszczone i pokrojone grzyby podgotować ok 20-30 minut. Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone grzybki i dusić przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem(...)następnie dodać posiekaną pietruszkę.  Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Ciastka francuskie z kremem i owocami 104

Gotowych półproduktów nie używam w kuchni, wyjątkiem jest ciasto francuskie. Od czasu do czasu ułatwię sobie życie, a co? Zatem świeże ciasto jest ze sklepu, ale już krem, którym nadziewam ciastka, to domowy wyrób. Do tego wystarczy dodać ulubiony owoc i pyszny słodka przekąska gotowa. A wszystko oczywiście w pełni roślinne! Polecam Składniki (na około 14 małych ciastek albo(...)drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie 50 x 25 cm) Nadzienie: krem angielski według tego przepisu ulubione owoce: nektarynka, morela, gruszka, jagody (świeże lub mrożone) cukier puder do posypania Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto wyciągamy z opakowania i kładziemy na dużej desce do krojenia lub macie silikonowej. Kroimy ciasto w kwadraty wybranej

Lamarida.pl
Krucho drożdżowe roladki karnawałowe 99

Karnawał nie może obejść się bez przekąsek. Przekąski karnawałowe jakie do tej pory zostały opublikowane na blogu, to na przykład: Drożdżówki na słono Oponki z ciasta francuskiego Krokieciki z szynki Róże z ciasta francuskiego i kiełbasy Dziś mam dla Was coś równie pysznego. Krucho drożdżowe roladki karnawałowe to przepyszne, chrupiące przekąski na imprezę. Ciasto krucho drożdżowe ma nieco inną konsystencję

MamaOskarka
Szybka przekąska na cieście francuskim 135

Zawsze warto mieć pod ręką gotowe ciasto francuskie. Takie awaryjne przekąski wychodzą bardzo smacznie. Składniki ciasto francuskie ketchup kawałek wędzonego boczku czerwona cebula mozzarella w kulce Przygotowanie Ciasto rozwijamy , wycinamy koła. Każdy kawałek ciasta smarujemy ketchupem ,posypujemy posiekaną cebulą i pokrojonym w małą kostkę boczkiem. Na wierzch kładziemy pokrojoną mozzarellę. Przekąski wykładamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i zapiekamy

R'n'G Kitchen
Ślimaki 145

Pyszna i prosta przekąska. Pierwszy raz ją jadłam na domówce, były dwie wersje tego przysmaku. Jednak ta zdecydowanie podbiła moje serce :). Dziękuje Ado za rewelacyjny przepis :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 średnia cebula ( może być czerwona) 1 ser pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy(...)przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy i  również mielimy. Całość przekładamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Doprawiamy do smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto i rozsmarowujemy po całości zostawiając po 1cm bez farszu z każdej strony. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i posypujemy farsz.Całość ciasno zawijamy-jak roladę

Pudełko rozmaitości
Poskręcane parówki w poskręcanym cieście francuskim 141

ogromnym smakiem. Takie było moje śniadanie. Do tego podałam niewielką garść sałaty lodowej z  sosem Vinegrette . Mmmniammm! Przepis dawno temu zaczerpnięty z internetu. Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania przed pieczeniem Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty Na każdy prostokąt nakładamy parówkę... ... a następnie zawijamy krótsze boki ciasta nakładając na parówkę Nastawiamy piecyk

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasteczka z serem camembert i chutney-em :) 110

piątek :) Ostatnie dni to wspomnienia kuchni klasycznej, polskiej. Dzisiaj trochę inny klimat. Trochę Francji i trochę Indii. Pomysł na zagospodarowanie sera Camembert. Jesteśmy fanami ciasta francuskiego i wszelkich zapiekanych w nim ingrediencji. Więc pomyśleliśmy, że będzie to fajny pomysł. Jak pomyśleliśmy tak też zrobiliśmy. W lodówce zalegał nam jeszcze słoik chutney-a z limonki i papai z dodatkami korzennymi(...)przyjęcie, a nie tylko na obiad. Zapoznajcie się z wynikami naszej pracy :)   Ciasteczka z serem camembert i chatney-em z papai i limonki (4 osoby) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 chutney (dowolny, byle korzenny) 1 duży ser camembert, koniecznie francuski czarnuszka oliwa z oliwek Ciasto rozkładamy na stole i kroimy w kwadraty. Ser kroimy na kawałki, które włożymy

vegetanie
Ślimaczki z łososiem 99

Pyszne i ekspresowe ślimaczki z ciasta francuskiego z nadzieniem z wędzonego łososia. Lekka i elegancka przystawka do pochrupania. Można podawać z różnymi sosami, sprawdza się np. sos czosnkowy. Szybka w przygotowaniu. Składniki opakowanie ciasta francuskiego 250g łososia wędzonego 1 jajko Ciasto wyjmujemy z lodówki 30 minut przed pieczeniem. Rozwijamy je, na 2/3 ciasta układamy … Czytaj dalej Ślimaczki z łososiem

gotuj ze mną
Makowiec japoński 144

Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - mąka krupczatka 500 g - cukier puder 125 g - mocno schłodzone masło 250 g - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej(...)własne jest całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 198

Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - mąka krupczatka 500 g - cukier puder 125 g - mocno schłodzone masło 250 g - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej(...)własne jest całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania