wołowina - 6415 przepisów (strona:181/428)

Menu na tydzień: 115 zł dla dwóch osób 135

pyta jak przechowujemy gotowe dania. Nasza metoda jest taka, że: potrawy z ryb, owoców morza, trzymamy w lodówce maksymalnie jeden dzień dania z kurczaka i wieprzowinę 2 dni wołowinę – 3 dni jedzenie na czwartek i piątek zawsze mrozimy, chyba, że jest robione na świeżo dzień wcześniej wieczorem lub przed wyjściem do pracy rano W tym tygodniu kolejność dań

Niedzielny kucharz
Polędwiczki wieprzowe w boczku 156

ziemniakami puree i surówką z pora . Smaczny obiad, który Wam polecam. Na blogu w zakładce MIĘSA zajdziecie mnóstwo przepisów na różne rodzaje mięs takich jak wieprzowina, drób, dziczyzna,wołowina, jagnięcina. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki 1 duża polędwiczka wieprzowa 10 plasterków boczku (około) 2 łyżki musztardy

O kuchni z uczuciem
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 292

niego słabość – szczególnie jak spotykamy się razem z koleżankami. Prosecco zawsze nadaje elegancji. 500 g płatów lasagne (suszonych, zwykłych – nie błyskawicznych), 500-600 g mielonej wołowiny, 350 g gotowanej szynki w plastrach (u mnie włoska mortadela), 1 litr passaty pomidorowej i niecały 1 litr wody, 5 jajek ugotowanych na twardo, cebula, 60 ml czerwonego wytrwanego wina

Poezja smaku
Najpopularniejsze danie Maroko - tażin (tagine, taijne) 178

kolorowe - one najczęściej pełnią rolę ozdobną. Jak wygląda to danie? Jak smakuje? Jest bardzo proste. Zazwyczaj są to warzywa, mięso, odrobina bulionu, masa przypraw. Może być z kurczakiem, rybą, wołowiną, wielbłądem. Jedliśmy też kilka razy kofta tagine, czyli taki z mięsnymi kulkami i jajkiem. Roman próbował z wielbłądem i bardzo mu smakowało. Tajemnica smaku to przyprawy i właśnie tagine - dzięki

Ale Pyszka!
Rosół z pieczoną na ostro marchewką 118

serwując go, zaoszczędzam czas :) rosół: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler kawałek pora cebula opalona nad ogniem gałązka natki pietruszki gałązka natki selera gałązka lubczyku podudzie z kurczaka kawałek wołowiny filet z kurczaka 6 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren czarnego pieprzu 5 ziaren czerwonego pieprzu liść laurowy spora szczypta soli ok. 4-5 litrów zimnej wody pieczone marchewki: pęczek młodej

Mienta blog
DOMOWA PIZZA KTÓRA ZAWSZE WYCHODZI 153

dokładnie domowe Ciasto , które jest puszyste ,grube , idealne. 🍕 🍕 🍕 🍕 Ciasto na suchych drożdżach , które zawsze się udaje i zawsze świetnie smakuje ;) Moja pizza na białym cebulowym sosie z duszoną wołowiną;) Smacznego ;)     zapraszam również do polubienia mojej strony https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło ;) o Tak ;)   🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 Składniki na Ciasto na formę ok 23*30 cm Lub dwie małe

Gotowanie Patki
10 MIEJSC WARTYCH (S)KOSZTOWANIA 182

Valencia) Podczas Palo Market Festu mieliśmy okazję spróbować słynnych burgerów z Canalla Bistro, której właścicielem jest znany w całej Walencji Ricard Camarena. Jedną z propozycji było zaskakujące połączenie wołowiny, majonezu i kimchi, które sprawiło, że burger wart był swojej ceny. Carrer del Mestre Josep Serrano, 5, 46005 Valencia http://www.canallabistro.com/canalla-bistro/     7. L’ORXATERIA DEL MERCAT CENTRAL (Plaça

Gotuj po hiszpańsku
Barszcz czerwony z ziemniakami II 154

blogu jedna z moich ulubionych zup, a mianowicie barszcz czerwony z ziemniakami. Buraków nie wyrzucamy, ale dodajemy do zupy, dzięki czemu jest bardziej syta i zdrowsza. Składniki: 500 g wołowiny z kością (szponder, łata) 4 duże buraki 1 duża marchew po ½ selera i cebuli 3-4 ząbki czosnku 3-4 ziemniaki kilka suszonych grzybów kilka kulek ziela angielskiego

Czerwień i błękit
Czwartek: Jak zrobić stir fry 171

spotykaną potrawą. A szkoda. W naszym domu stir fry jest synonimem fast fooda, jedzenia, które można zrobić naprędce z dostępnych pod ręką produktów. Smakuje zawsze niezależnie czy jest z wołowiną, wieprzowiną, czy krewetkami. Tajemnica sukcesu tkwi oczywiście w technice obróbki – krótkie smażenie na bardzo mocnym ogniu. Najbardziej nadaje się do tego wok, czyli lejkowata patelnia, niestety do zastosowania tylko

Niedzielny kucharz
Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 98

Wakacje, lato, grillowanie..... czas na nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda

Moniki Smakołyki
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 129

kozi ser i czekolada przepyszny, natomiast lody buraczane nieco łagodzą słodycz czekoladowego brownie. Bosko! Tak wiec ogólne wrażenia smakowe i wizualne bardzo przyjemne, natomiast epizod z twardą jak czort wołowiną i doliczeniem jej do rachunku oraz cała dyskusją niestety trochę studzi nasz zapał jeśli chodzi o ten lokal. Karakter ul. Brzozowa 17 Kraków Telefon: 795 818 123 https://www.facebook.com

Kulinarne przygody Gatity
Meksykańskie burrito z wołowiną 364

Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej olej 150g żółtego

Szefowa kuchni
Wołowina Wellington - Beef Wellington 185

brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne, a farsz nadaje mu wyrazistości. Pyszne danie, polecam. Wołowina Wellington - Beef Welington. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czebureki z mięsem 157

tradycyjną recepturą powinno do nadzienia powinno się używać drobno siekanej baraniny i smażyć pierogi w baranim łoju. Jednak ze względu na cenę baraniny jako nadzienie powszechnie wykorzystuje się mieloną wołowinę i wieprzowinę, a czebureki smaży się w oleju. Moje czebureki są w tej bardziej unowocześnionej wersji, czyli z wieprzowiną. Najlepiej smakują prosto z patelni, gorące, wtedy mają w środku pyszny

Obiad gotowy
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 165

majonez – 2 łyżeczki [10g] 0,20 zł chrzan tarty – 0,5 łyżeczki 0,10 zł Razem 7 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. FORMOWANIE KOTLETÓW (4 min) Świeżą, chudą wołowinę wyciągamy z lodówki na ok. 30 min przed smażeniem. Mięso siekamy i wyrabiamy przez chwilę dłońmi. Formujemy kule i spłaszczamy je dłońmi, aby uzyskać okrągłe burgery o grubości

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania