wołowina - 6415 przepisów (strona:173/428)

Gulasz wołowy z kluskami 93

Apetyczne danie obiadowe , wymagające nie co więcej pracy ale wysiłek się opłaca. Bardzo smaczne,syte z pewnością naszym gościom zasmakuje. Wołowinę wybierajmy dobrej jakości, nie przerośniętą, żylastą itp. Najlepiej kupować w sprawdzonych mniejszych sklepikach. Cały sekret w tym jakiego mięsa użyjemy do przygotowania gulaszu. Składniki Gulasz 500 g mięsa wołowego pokrojonego w kostkę 1 … Czytaj dalej Gulasz wołowy

gotuj ze mną
Pierogi z mięsem z rosołu 108

masła 1 szklanka mąki + mąka do podsypania 1 jajko sól i pieprz Składniki na farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa z rosołu (u mnie udka z kurczaka, plaster wołowiny, żołądki drobiowe) 1 cebula 1-2 ząbki czosnku ok 100ml rosołu 1 łyżka masła ok. 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska łyżka

Blog z Apetytem
Rosół (bulion) - najzdrowsza zupa świata 140

rosołu cedzakową łyżką szumowiny bulion możesz przechowywać w lodówce do 7 dni lub zamrozić na nie dłużej niż 6 miesiący  Uwagi: do bulionu można użyć różnych gatunków mięsa (wołowina, indyk, kaczka, perliczka    gołąb), a każdy wniesie inne wartości odżywcze. Podobnie z warzywami i ziołami - różnorodność bardzo wskazana. Co odróżnia bulion od rosołu? bo to jednak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kartacze najlepszy przepis 143

dowolne urządzenie, które zetrze ziemniaki na puch pieluchę tetrową sztuk 2, gaza według Ulki się nie nadaje, bo przepuszcza za dużo. Na farsz mięsny: 2 kg mięsa mielonego wieprzowego (wołowina jest za chuda) 3 jajka 3 łyżki suszonego majeranku sól, pieprz. Wszystko razem porządnie mieszamy i wyrabiamy. Odstawiamy i zabieramy się za ciasto. Ciasto ziemniaczane: 7 kg surowych, obranych ziemniaków

ladykitchen
Menu na tydzień: Awaryjne menu na tydzień 76

będziemy wrzucać aktualny wpis na dany dzień. Poniżej przedstawiamy listę składników do pięciu lanczy i koszt ich zakupu. Wszystko kupiliśmy w jednej z sieci marketów. Lista zakupów Mięso Mielona wołowina 400 g Mielona wieprzowina 400 g Podwójna pierś z kurczaka 500 g 2 nogi z kurczaka Prosciutto Owoce morza Krewetki surowe Makaron Opakowane linguini Zioła Szałwia pęczek Pietruszka pęczek Bazylia

Niedzielny kucharz
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 125

Możecie go z powodzeniem podawać swoim dzieciom. Sos Sriracha był wielokrotnie wykorzystywany już na blogu. Przygotowaliśmy przepis na ostry sos chilli , sałatkę makaronową z rukolą , czy zapiekankę makaronową z wołowiną . Zatem nie ma opcji, sos na pewno wam się nie zmarnuje, jeśli nie wykorzystacie w całości go do smażonej piersi z kurczaka. Zabieramy się do pracy. Zobacz mój film

Kuchennyviral.pl
zamiast obiadu,syta sałatka na upalne dni 96

Składniki pęczek koperku 5-6 ziemniaków kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru 1/2 szkl. Oliwy 3-4 ząbki czosnku 5 jajek ugotowanych na twardo sól odkwaszająca ,lub sól i pieprz do smaku Wykonanie Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić,obrać ,pokroić w grube kawałki. Mięsko pokroić na małe słupki,koperek pokroić

mojej kuchni
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 75

Klopsiki te, nadają się na czas zimowy jak i letni. Danie, które wszyscy będą lubić.   Zobacz, jak powstają w tradycyjnej i znanej recepturze greckiej. SKŁADNIKI: -  750 gr. wołowiny mielonej - 1/2 kostki masła - 1/2 szkl.ryżu - 1 cebula drobno pokrojona  - 2 jajka - 3 łyżki posiekanej pietruszki - 1-2 cytryny - sól, pieprz - 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski

Rita creative
Tortilla z mięsem mielonym. 85

SKŁADNIKI: 👌 1 cebula 👌 2 ząbki czosnku 👌 1 zielona papryka 👌 500 gr. wołowiny mielonej 👌 sól 👌 pieprz 👌 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 👌 300 gr. sera tartego Graviera (możecie dać inny ser  wg. uznania) 👌 1 jajko 👌 1 paczka małych tortilli 👌 sezam wykonanie

Rita creative
Hamburger wieprzowy z ajvarem 106

względami jest nawet lepszy.   Oryginalny chorwacki Ajvar Podravka   Na jego korzyść przemawia kilka kwestii. Zdecydowanie łatwiej dostać w Polsce dobrej jakości wieprzowinę niż dobrej jakości wołowinę. Jej cena jest korzystniejsza, a przygotowanie łatwiejsze.   Jednak prawdziwą duszą tego dania jest oryginalny chorwacki Ajvar Podravka (link) . Ta warzywna pasta to połączenie dojrzałych papryk

kuron.com.pl
Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną 143

szpinak to skarbnica żelaza i kwasu foliowego, co czyni go obowiązkową pozycją w diecie osób cierpiących na anemię spowodowaną niedoborem żelaza. Szpinak zawiera taką samą ilość żelaza co wołowina. Szpinak powinny jadać ze smakiem osoby zestresowane, ponieważ ten jest bogaty w magnez. Zaś magnez jest niezwykle cennym pierwiastkiem, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, podwyższa odporność na Przygotowanie naleśników

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Carpaccio z buraka 156

Zatem, jeżeli pragniecie przygotować przedstawiane danie w bardziej ekspresowej wersji to sięgnijcie po gotowe rozwiązanie, czyli dobrze ugotowane buraki. Można z uśmiechem powiedzieć, że carpaccio kojarzone jest wyłącznie z wołowiną, jednak współcześnie nazwa ta utożsamiana jest przede wszystkim ze sposobem podania, a więc cieniutkimi plasterkami. Carpaccio z burka to przede wszystkim danie goszczące w menu większości restauracji bądź cateringu. Wartym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne