wołowina - 6514 przepisów (strona:166/435)

Krokiety z mięsem 145

panierka i pyszny mięsny farsz. Nic tylko jeść To kto się skusi na takiego krokiecika z mięsem? Składniki: Na farsz do krokietów: 750 g mięsa np. łopatki lub mieszanki wołowiny, wieprzowiny i drobiu 2 cebule opcjonalnie włoszczyzna 2 łyżeczki majeranku sól i pieprz do smaku 1 łyżka ketchupu z charakterem Gargamel Na naleśniki do krokietów: 4 szklanki mąki pszennej

Słodkie okruszki
Jak przyspieszyć metabolizm 145

aminokwasy są ekstremalnie aktywne metabolicznie . Żaden inny składnik odżywczy nie ma aż takiego wpływu na nasz metabolizm. WITAMINY Witaminy z grupy B - dostępne w produktach zbożowych, drożdżach, wołowinie, rybach, nabiale, orzechach (już wiecie, dlaczego wcześniej pisałam o białku). Wpływa ona również na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy, która będąc w złym stanie potrafi zrujnować metabolizm.  Kolejna przydatna jest witamina

zdrowo i aktywnie
Jak przyspieszyć metabolizm 526

aminokwasy są ekstremalnie aktywne metabolicznie . Żaden inny składnik odżywczy nie ma aż takiego wpływu na nasz metabolizm. WITAMINY Witaminy z grupy B - dostępne w produktach zbożowych, drożdżach, wołowinie, rybach, nabiale, orzechach (już wiecie, dlaczego wcześniej pisałam o białku). Wpływa ona również na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy, która będąc w złym stanie potrafi zrujnować metabolizm.  Kolejna przydatna jest witamina

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety mielone przepisy + z czym podawać? 214

indyka Kotlety mielone z pieczarkami Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce Kotlety mielone faszerowane parówkami Kotlety mielone z cukinią Kotlety mielone z pieczarkami BURGERY (KOTLETY) Z WOŁOWINY Kotlety z indyka z kukurydzą Karminadle z fasolką szparagową i chili Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami i wiele innych przepisów z zakładki “dania mięsne”. Zapraszam

Zasmakuj Kuchni
Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato 102

bogatą i pożywną zupę z mięsem mielonym. Spróbujcie! Składniki na 4-6 porcji: – 1l bulionu warzywnego (lub 1l wody + 1 czubata łyżka koncentratu bulionu warzywnego ) – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych (z puszki) – 200g pieczarek – 8-10 brukselek – 2 czerwone papryki – 2 łodygi selera naciowego – 1 duża marchew – 1/4 selera

Be Fit Be Strong
Pikantny bigos z kimchi 192

chili, bardzo charakterystycznej w smaku pochodzącej z Korei. W daniu, które Wam dziś proponuję połączyłam świeżą białą kapustę z naszą rodzimą kapustą kiszoną oraz orientalnym kimchi. Dodałam kawałek wołowiny z kością, suszone śliwki, cebulę i paprykę. Gotowałam jak tradycyjny bigos, długo, partiami, doprawiając do smaku. Danie wyszło rewelacyjne, pikantne, bogate w smaku, zaskakujące w nowej wersji. Polecam! PRZEPIS NA PIKANTNY

Dorota Smakuje
Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon) 143

Klasyka francuskiej kuchni, czyli wołowina po burgundzku w wegańskiej wersji z kasztanami. Składniki (4 porcje): - 4 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 średnie marchewki - 250-300 ml czerwonego wina - szklanka bulionu - kilka gałązek tymianku, kilka liści laurowych - 250 g pieczarek - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie (100 g) kasztanów jadalnych - sól, pieprz - purée ziemniaczane, gotowane ziemniaki lub bagietka

Roślinożerni urlopowicze
Sól grzybowa 98

aromat potraw. Dzięki połączeniu soli i startych na pył grzybów możemy ograniczyć ilość soli dodawanej do posiłków. Ja dodaję jej chętnie do sosów, gulaszu oraz zup - świetnie działa z wołowiną i wszelkimi warzywami. Słony i "piąty" smak Grzyby wprowadzają do dań smak umami . Po słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim - piąty smak jest odczuciem smakowitości, często kojarzonej ze smakiem bulionowym

Gary Bez dna
Domowe bazy do zup 118

przez tydzień możesz przechowywać w lodówce lub po pasteryzacji możesz przechowywać w chłodnym miejscu. 3. Domowa przyprawa typu vegeta - przepis Do przygotowania przyprawy będziesz potrzebować: 200g suszonej wołowiny, 3 łyżki soli, łyżkę suszonego czosnku niedźwiedziego, łyżkę suszonego lubczyku, łyżeczkę pieprzu, 1/3 łyżeczki kurkumy, 5 łyżek prażonej cebulki.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Z notatnika dietetyka
Fakty i mity o odchudzaniu - część II 127

niezbędne do zachowania zdrowia. 7. Na diecie trzeba zrezygnować z mięsa – FAŁSZ Nie ma żadnego racjonalnego powodu, aby rezygnować z mięsa. Niektóre gatunki mięs, np. wieprzowina czy wołowina są rzeczywiście dość kaloryczne ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, jednak nie trzeba całkowicie ich eliminować – wystarczy trochę ograniczyć ich ilość na rzecz chudego mięsa w diecie, np. kurczaka, indyka czy dziczyzny

Z notatnika dietetyka
Mięso w codziennej diecie - jakie wybrać? 154

jest znacznie więcej. Czerwone mięso Mięso czerwone to tkanka mięśniowa oraz organy wewnętrzne zwierząt hodowlanych i łownych, zaliczamy do niego: cielęcinę, dziczyznę, jagnięcinę, koninę, kozinę, mięso z osła, wieprzowinę, wołowinę. Mięso czerwone jest przede wszystkim doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego i pełnowartościowego białka, czyli takiego, które zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy egzogenne (których nie jesteśmy w stanie sami zsyntetyzować

Z notatnika dietetyka
Surówka z marchwi i jabłka 199

przepisie wykorzystam majonez, jednak możecie spokojnie zastąpić go gęstym jogurtem naturalnym, który będzie równie dobrze nadawał się do tego przepisu. Surówkę możecie podać do każdego rodzaju mięsa – wieprzowiny, wołowiny czy na przykład pieczonego kurczaka. Przygotowanie surówki z marchwi zajmie Wam znacznie mniej czasu, aniżeli pójście do sklepu i zakup już gotowej. Robiąc ją samemu macie pewność jakie składni użyliście

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żeberka wędzone w jednogarnkowym daniu 141

Gulasz, amerykańska jambalaya, wołowina po burgundzku czy hiszpańska paella, leczo, risotto, a nawet kaszotto, to dania jednogarnkowe, których historia przyrządzania, jest bardzo odległa i rozpowszechniona na całym świecie. Do największych atutów dań jednogarnkowych z pewnością należy prosta receptura, która nie wymaga przestrzegania wielu rygorystycznych zasad w czasie gotowania. Na korzyść potraw przygotowanych w jednym garnku przemawia także ich wyrazisty

RafalCook
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 104

Kolacja po zachodzie słońca nabiera jeszcze większego znaczenia! Mieszkańcy Maroka jedzą bardzo duże ilości mięsa ( oczywiście bez wieprzowiny – ze względów religijnych ). Najbardziej popularny jest tutaj KURCZAK, BARANIA I WOŁOWINA – to tzn. muzułmańskie jedzenie o nazwie HALAL ( „ halal ” określa ogólny zbiór tego, na co pozwala szariat, ale słowa tego używa się go głównie do określenia diety stosowanej przez konserwatywnych

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania