wołowina - 6514 przepisów (strona:158/435)

Mielone pieczone z boczkiem 145

wyjątkowe! Kotlety z piekarnika z boczkiem wędzonym, za każdym razem są bardzo soczyste i delikatne. Kotlety mielone z piekarnika można przygotować z dowolnego mięsa mielonego, ja wykorzystałam mieloną wołowinę. Jeśli wolisz mielone wieprzowe to użyj wieprzowiny. Ale mielone drobiowe z kurczaka też będą smaczne. Można je dodatkowo podlać słodką śmietaną (utworzy się dodatkowo sos) i posypać posiekaną natką pietruszki . Uwielbiam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poradnik ProstePesto o zbilansowanej diecie. 96

dnia, co stanowi około 15 procent twojej energii. Normalna dieta pokrywa tę potrzebę. 30 procent energii powinno zostać pokryte podczas spożywania tłuszczu. Powinieneś wybrać równe części tłuszczów nasyconych (ser, wołowina, czekolada), tłuszczów jednonienasyconych (mleko) i tłuszczów wielonienasyconych (margaryna roślinna, tłuste ryby i kurczak). 55 procent energii powinno pochodzić z węglowodanów. Chleby, płatki zbożowe, ziemniaki, owoce i warzywa są ważnymi źródłami

ProstePesto.pl
Zupa pho bo na wołowinie ze stekiem 152

dodatkami. Oczywiście można ją przygotować jak najbardziej tradycyjnie w garnku, dlatego poniżej podaję oba sposoby. Do tej pory zupę robiłam na kurczaku, ale tym razem postanowiłam zrobić wersję na wołowinie i podać ją z półkrwistym stekiem. Oczywiście jeśli chodzi o dodatki do zupy, wkładkę, to możecie zmieniać je wg uznania. Ważne, żeby była kolendra, bo to ona dodaje smaku

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Irlandzki gulasz na piwie, Irish stew 109

gulasz jak nasz bigos, ma tyle wersji, ile polskich domów i każda jest oryginalna Podstawowe składniki to warzywa : najczęściej, ziemniaki marchew, cebula, seler naciowy, pietruszka i mięso : wołowina, cielęcina, jagnięcina lub baranina.. i ciemne piwo, a dokładniej Irlandzki Guinness. Chociaż, znalazłem też kilka przepisów, które pomijały ten składnik ale były jakieś smutne . W mojej wersji nie ma Guinness, jest

Ogrodnik w podróży
ZUPA JARZYNOWA 102

pominąć). Przygotowanie zupy jarzynowej zajmie nie więcej niż 35 minut. Do tej zupy można użyć dowolnego bulionu - można ją przyrządzić na wywarze warzywnym lub mięsnym z kurczaka lub wołowiny. Oto przepis składniki i przygotowanie zupy jarzynowej krok po kroku. Składniki i przyprawy potrzebne do ugotowania zupy jarzynowej: 1,5 l lekkiego bulionu jarzynowego lub mięsnego 600g warzyw (młoda kapusta, kalafior

Moja Książka Kucharska
Greckie klopsiki z tzatziki i warzywami 146

tyłu głowy. Zatem nie dajcie się prosić! Kulajcie klopsiki i krójcie warzywa, czas na pierwszą wycieczkę widelcem po mapie! Greckie klopsiki z tzatziki i warzywami Potrzebujesz: Klopsiki: 250g mielonej wołowiny  250g mielonej wieprzowiny z tłuszczem  2 płaskie łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 3/4 łyżeczki płatków chili 1 średnia czerwona cebula

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kiełbaski zapiekane w cieście 137

wspominane już przeze mnie surowe kiełbaski zapieczone w gęstym cieście naleśnikowym.  Danie znane jest od XVIII wieku. Początkowo wykorzystywano do jego przygotowania różnych rodzajów mięsa (gołębia, wątróbki, wołowinę), często resztki lub najtańszych części mięs. Dzięki swej prostocie i dostępności danie zyskało dużą popularność wśród ludzi niezamożnych. Nie zyskało natomiast aprobaty wśród klas wyższych, które uważały ją za wulgarną

Codzienne Gotowanie
przekąska z wołowiny premium Jack Link's Beef Jerky... 138

przyjemność testować wysoko białkową przekąskę, jest to brazylijska suszona wołowina od JackLinks_Pl   "zobacz TUTAJ" która szybko dostarczy sporej dawki protein, w nie dużym opakowaniu jest pokrojona na niewielkie porcje, dlatego jest wygodna do podjadania i częstowania również potrzebujących dużej dawki białka. Więcej informacji o JackLinks  "zobacz TUTAJ" Chwila nie uwagi i moja 16-letnia kotka Ziutka również

W Mojej Kuchni Lubię
Konserwa Tyrolska wg. JackaW 191

karkówka / 5-6 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mm Wersja druga  -2 kg boczku (bardziej tłusty niż chudy ) /5-6 mm -1 kg wołowiny kl. 2 /5-6 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłusty / 4 mm PRZYPRAWY  I MATERIAŁY POMOCNICZE  - peklosól 14 g/kg -pieprz czarny 2,5 g/kg -ziele angielskie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bagietki żytnio – piwne 92

Maszyna wyrobi za was ciasto i podgrzeje ciasto tworząc odpowiednie warunki do wyrastania. Bagietka smakuje wspaniale z dodatkami wytrawnymi i słodkimi . Moi mięsożerni znajomi uwielbiają kanapki przygotowane z pieczoną wołowina, sosem musztardowym i domowymi ogórkami kiszonymi, oczywiście ze szklaneczką piwa . To naprawdę super smaczne i bardzo łatwe pieczywo, koniecznie spróbujcie. Print Bagietki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 98

dzisiejsze, smażyć na parze. Jest to bardzo prosta metoda, która dodatkowo wzbogaca smak pierożków. Do przygotowania dzisiejszej wersji gyoza-wege, zainspirował mnie klasyczny przepis z mieloną wołowiną i siekaną kapustą. Do mojego farszu jako bazy użyłam wegetariańskiego „mięsa”, czyli suszu sojowego, który można kupić w większości sklepów. Jeśli jednak byłby problem z jego kupnem można zastąpić

SprawdzonaKuchnia.pl
Kartacze 130

jednocześnie ściskać tak, aby pozbyć się, jak największej ilości soku . Farsz do klusek przygotowany jest z surowego mięsa. Zazwyczaj jest to wieprzowina, ale dziś proponuję przygotować farsz z wołowiny mieszanej z indykiem. Wybierzcie mięso dobrej jakości i ze sprawdzonych źródeł! Do mięsa należy dodać sporo czosnku , soli, pieprzu oraz cebulę. Farsz musi być doprawiony bardzo intensywnie , ponieważ ciasto jest neutralne

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi 108

Pierogi z makiem → Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym Artykuł Pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania