wołowina - 6415 przepisów (strona:150/428)

Wegetariańskie Mapo Tofu Faceta w Kuchni 72

smaków zachwycił gości zgromadzonych w restauracji. Popularność restauracji dzięki temu szybko się rozeszła po okolicy.Robotnicy którzy, odpoczywali pod pobliskim mostem Wanfu, aby zaoszczędzić pieniądze, przynosili własną oliwę, tofu i wołowinę i prosili panią Chen, żeby dla nich gotowała. Pani Chen zrobiła to, co jej dano, dodając zieloną cebulę, pastę z chili, ziarna pieprzu syczuańskiego, czosnek, imbir i inne smaki

RafalCook
Domowe flaki wołowe 82

zupa wróciła do swojego płynnego stanu Do przygotowania zupy możesz samodzielnie zrobić mięsny wywar lub użyć rosołu z poprzedniego dnia. Do zrobienia wywaru można użyć dowolnej części kurczaka lub wołowiny z kością (drobiowe skrzydełka, nogi, szyjki, grzbiet, korpus, wołowy szponder, goleń, mostek) .       Pomysły na obiad:         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z mięsem mielonym

Kulinarny S.O.S.
Zdrowe pulpety z Ikei 100

blogu znajdziesz opis jak zrobić klasyczną wersję pulpetów. Z tego wpisu dowiesz się, jak przygotować alternatywną, zdrowszą wersję pulpetów. W oryginalnej wersji pulpety są robione z wołowiny i wieprzowiny. My utoczyliśmy je z mielonego indyka i ugotowanego, zmiksowanego pęczaku. Łączenie mięsa z kaszą to jeden z naszych ulubionych sposobów robienia kotletów, pulpetów i burgerów – na blogi znajdziesz mnóstwo przepisów

Niedzielny kucharz
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 72

rzeczy jest to wielki pieczony pulpet. Danie bardzo proste do zrobienia i niekłopotliwe: wystarczy masę włożyć do foremki i upiec. W klasycznej wersji mięsny bochenek robiony jest z mielonej wołowiny, do tego dosłownie kilka dodatków. My zrobiliśmy pieczyste z mieszkanki indyka oraz dwóch rodzajów kaszy. Mieszanie kaszy z mięsem to nasz stały patent na robienie kotletów, burgerów, pulpetów. Dzięki temu

Niedzielny kucharz
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 102

rzeczy jest to wielki pieczony pulpet. Danie bardzo proste do zrobienia i niekłopotliwe: wystarczy masę włożyć do foremki i upiec. W klasycznej wersji mięsny bochenek robiony jest z mielonej wołowiny, do tego dosłownie kilka dodatków. My zrobiliśmy pieczyste z mieszkanki indyka oraz dwóch rodzajów kaszy. Mieszanie kaszy z mięsem to nasz stały patent na robienie kotletów, burgerów, pulpetów. Dzięki temu

Niedzielny kucharz
Równowaga kwasowo-zasadowa dla zdrowia 72

owoce i warzywa, które stanowiły przeciwwagę dla kwasów z białek zwierzęcych (mamuta nie zabijano codziennie). W ten sam sposób nasi dziadkowie jedli tradycyjne potrawy bogate w warzywa, takie jak wołowina z marchewką czy kapusta kiszona, które zapewniały dość dobrą równowagę kwasowo-zasadową. Dzisiejsza dieta jest coraz bardziej bogata w cukry szybkie, białka i sól, które zakwaszają organizm

ProstePesto.pl
Smalec (czysty) 75

klarowanym ( przepis ). Do smażenia używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. PaleoSMAK Zalecam jednak umiar

PaleoSMAK
Zupa ogórkowa z ziemniakami 156

Ostatnio moja mama zdradziła mi sekret zupy ogórkowej, jaką robiła moja babcia! Sekretem było dodanie kawałka wołowiny a dokładnie chodzi o szponder wołowy! Spróbowałam i to był ten smak, który pamiętam z mojego dzieciństwa! Składniki (na 6 porcji): 5 skrzydełek z kurczaka 150g szponder wołowy 2 marchewki 1 średnia pietruszka 400g ziemniaków 400g ogórków kiszonych (plus woda z kiszenia

CookYourself
Rosół gotowany z pomidorem i kapustą. Super smak dzięki nietypowym dodatkom. PRZEPIS 61

Też więc taki ugotowaliśmy. Wyszedł przepyszny! Przepis na rosół z pomidorem i kapustą Składniki: cały kurczak lub podobna ilość udek albo skrzydełek (można użyć też indyka, kaczki, gęsi lub wołowiny), 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 por, 2 marchewki, 1 seler lub podobna ilość korzenia pietruszki, duży liść białej kapusty, 1 dojrzały pomidor, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka

Kulinarna Polska
Placki po węgiersku -pomysł na pyszny obiad 92

Ulubiony obiad mojego męża, bardzo często gości w naszym domu. Konkretny ,treściwy i do tego przepyszny. Gulasz paprykowy z jagnięciną(możecie zamienić na wołowinę, będzie również pysznie),do tego chrupiące placki ziemniaczane i surówki....Mniam...polecam gorąco

Swojskie jedzonko
5 obiadów w 15 minut każdy 68

winnym Danie oryginalnie jest z pieczarkami, ale przywieźliśmy sporo rydzów z Beskidów no i to one wystąpiły w przepisie. I są nie do pobicia. Zobacz przepis Stir fry z wołowiną i kapustą Kto by pomyślał, że poczciwa kapusta tak świetnie porodzi sobie w klasycznym, azjatyckim daniu. Dała radę, naprawdę super. Zobacz przepis Aromatyczny kurczak teriyaki Jest milion i jeden przepis

Niedzielny kucharz
Pastisio - grecka zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 83

Pastisio - grecka zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Składniki:  Na makaron: 500g makaronu penne białko z 1-2 jajek 100g sera feta Na sos mięsny: 700g mięsa mielonego (wołowiny) 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 150ml czerwonego wina 1 nieduża laska cynamonu puszka krojonych pomidorów (400g) szczypta mielonych goździków lub 1 cały goździk

Codzienne Gotowanie
Chiński smażony ryż Faceta w Kuchni 68

całym świecie. Szukając oryginalnego przepisu, jak to zwykle bywa z tradycyjnymi potrawami, jest ich tyle, ilu kucharzy lub kucharek, przygotowuje. Chiński smażony ryż, może być z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną, owocami morza czy wegetariański, warzywa to również duży wachlarz możliwości, groszek, marchewka, kapusty i wiele innych.Trzeba pamiętać, że smażony ryż, miał wyżywić wieloosobowe rodziny, więc jak to przystało na sprzątanie lodówki

RafalCook
Przepis na Domowe Sajgonki 1628

kwaśnym. My bardzo lubimy domowe sajgonki z sosem sojowym.  Do przygotowania domowych sajgonek potrzebne będą świeże żywa pokrojone w cieniutkie paseczki. Dodatkiem będzie oczywiście mięso, my wybraliśmy wołowinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWE SAJGONKI Składniki: mięso mielone wołowe – 500 g marchew – 2 sztuki cebula – 2 sztuki czosnek – 3 ząbki kapusta pekińska – 1 sztuka

Przepiski.pl
Gulasz wołowy 63

kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.             Składniki:       500 g wołowiny z udźca 1 marchew 1 cebula 4 ząbki czosnku 100 g różyczek z kalafiora 500 ml bulionu wołowego 2 łyżki ketchupu 100 ml czerwonego wina 2 serki topione z papryką

R'n'G Kitchen