Pieczeń Rzymska z ziemniakami i wsiniami

Pieczeń Rzymska z ziemniakami i wsiniami

Pieczeń Rzymska z ziemniakami i wsiniami

Pieczeń Rzymska z Belgii czyli Gehaktbrood Pieczeń Rzymska i jej historia.  Niewątpliwie pieczeń Rzymska jest podobna do bochenka chleba i jest częścią wielu kuchni świata. Pierwsze wzmianki o pieczenie Rzymskiej pochodzą z V wieku, choć z pewnością jej pochodzenie zapewne jest wcześniejsze.  Rzymianie na przykład siekali mięso, mieszali je z winem, chlebem, orzeszkami Pini i zapiekanki w piecu. Niemcy w środek wkładali ugotowane jajka, a  w średniowiecznej Europie podawano z owocami, orzech... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, mięso, chleb, tarta, szynka, zapiekanka, bułki, wołowina, pieczone ziemniaki, obiad, mięso mielone, szynka gotowana

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.