wołowina - 6415 przepisów (strona:141/428)

Marynowane zrazy z pysznym farszem 94

smakują podane z kluskami lub ziemniaczkami z wody i surówką. Dzięki marynacie mięso wspaniale kruszeje i nabiera wyrazistości. Prawdziwe bogactwo smaków i aromatów!       Składniki: ok 1kg wołowiny zrazowej Marynata: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 2 przeciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu mielonego Farsz

Blog z Apetytem
Rolada z cebulą i boczkiem 53

Zwinąć roladę 8. Związać roladę sznurkiem do wędlin 9. Przygotować marynatę 10. Podsmażyć mięso 11. Poddusić mięso 12. Polać mięso marynatą Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak, indyk, wołowina, baranina czy wieprzowina? Podziel się ze mną i czytelnikami bloga swoim ulubionym mięsem w komentarzu poniżej. Artykuł Rolada z cebulą i boczkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczone pulpeciki z fetą 106

dużą ilością ziół sprawi, że powstanie pyszny i niebanalny obiad, który pokocha cała rodzinka! Składniki 300 g mięsa mielonego (u mnie indyk, ale można użyć również wieprzowiny i wołowiny) jajko łyżka bułki tartej 100 g sera feta (dobrej jakości) po jednej papryce czerwonej, zielonej i żółtej dwie szalotki (lub cebule białe) mała papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 1/2 cukinii

Analiza Smaku
Szynka wołowa dojrzewająca 58

przepuszczającym powietrze. Można doprawić w zależności od naszych preferencji smakowych. Dobór przypraw jest tutaj dowolny. Szczerze polecam taki rodzaj wędliny jest wyjątkowo aromatyczny i wyjątkowo smaczny. Składniki 1 kg wołowiny bez kości 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 6 ząbków czosnku po 1/2 łyżeczki pieprzu, rozmarynu, tymianku, bazylii ( można wzbogacić suszone zioła gałązkami świeżych) Mięso umyć i dokładnie wklepać

gotuj ze mną
Domowy drobiowo- wołowy rosół 71

ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe goleń wołowa podudzia z kurczaka pęczek natki pietruszki sól pieprz 2,5 l wody Domowy drobiowo- wołowy rosół – przepis Do wody dodajemy wołowinę – będzie się ona gotowała znacznie dłużej, więc dopiero po 30 minut dodajemy do niej pozostałe składniki. Kurczaka, obraną marchewkę pietruszkę, pora, selera i niezwykle ważny składnik rosołu opalaną cebulę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gruzińskie pierożki chinkali z mięsem mielonym 67

Kalorie 180 kcal Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym i bulionem. Sakiewki z ciasta pierogowego z mięsnym farszem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MIĘSNY FARSZ 500 g mielonej baraniny lub wołowiny (lub mieszaniny obu mięs) 1 cebula żółta 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka listków kolendry świeżo posiekanych 250 ml wystudzonego bulionu jarzynowo – wołowego sól i grubo zmielony czarny pieprz

ProstePesto.pl
Gulasz wołowy z cynamonem 69

cynamon, czy goździki. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, Keira, Alex i ja, życzymy Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 180 minut 🗡️ – Wiedźmin Oczywiście potrzebujemy kilku składników 500 g wołowiny na Gulasz 2 cebule pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 2 marchewki pokrojone w talarki 3 łyżki masła Świeża pietruszka Sól Pieprz świeżo zmielony Zmielone goździki Laska cynamonu Miód

RafalCook
Jak i czym szybko zmielić mięso w domu? 75

żadnych sztucznych dodatków i dokładnie wiadomo, z jakiej jakości mięsa ono powstało. Dowiedz się, czym najlepiej i najszybciej możesz zmielić zakupiony kawałek wieprzowiny czy wołowiny, aby uzyskać aromatyczne kotlety lub najlepszej […] Artykuł Jak i czym szybko zmielić mięso w domu? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Kacze udka w czerwonym winie 79

Polsce rządzą kurczaki, wieprzowina i ewentualnie wołowina. Kaczka uchodzi bardziej za danie restauracyjne. Może dlatego, że wiele osób uważa, że jest trudna do przygotowania? Smak kaczych udek bije na głowę tych z kurczaka, a mimo to przygotowuje się je bardzo prosto. Kacze udka w czerwonym winie to danie, które możecie przygotować zarówno na codzienny obiad, wykwintną kolację, jak i świąteczny

Poezja smaku
Jakie potrawy najlepiej wychodzą na patelniach aluminiowych? 70

zdecydujemy. Warto więc wiedzieć, że na powłokach teflonowych najlepiej smażyć mięsa, które wymagają bardzo wysokiej temperatury i krótkiej jednocześnie obróbki termicznej. Będą więc to dla przykładu: Wszystkie kotlety z wołowiny Polędwica wołowa, steki Sznycle cielęce Kotlety schabowe i mielone Na powłokach ceramicznych patelni aluminiowych dobrze przygotowuje się natomiast wszystko, co wymaga długiego podgrzewania na małym ogniu, ważna będzie tu też

smakowitehistorie.com
Pasztet z jajkiem 66

widoczne kawałki tłuszczu. Warto również dodać do masy boczek lub podgardle, które sprawią że pasztet będzie bardziej kremowy. Warto eksperymentować z rodzajami mięs, mieszając ze sobą różne kawałki drobiu, wołowiny i wieprzowiny. W ten sposób za każdym razem uzyskasz nieco inną, bardzo ciekawą kompozycję smakową. Czym zastąpić jajka w tym przepisie? Jajka, którymi “nadziewany” jest pasztet

okolicepalnika.pl
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym 109

zrazów będziesz potrzebować: 500g udźca wołowego, 3 cebule, 1-2 ogórki kiszone, pół pęczka natki pietruszki, 1 litr bulionu, sól i pieprz do smaku, 2 kromki chleba razowego. 1. Wołowinę pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i oprósz pieprzem. 2. Natkę pietruszki posiekaj. 3. Każdy kawałek mięsa posyp posiekaną natką, połóż kawałek przekrojonego wzdłuż ogórka, zawiń i zepnij wykałaczką

Z notatnika dietetyka
Sos chrzanowy na ciepło 77

ostrzejszy. Gotowane jajka, kurczak pieczony lub gotowany dobrze smakują z sosem z mniejszą ilością chrzanu. Tak naprawdę trudno się ograniczać, sos chrzanowy możemy podawać do wszystkiego. Ryby, także łosoś, wołowina, schab, golonka, pulpety, krokiety, pasztety i sos chrzanowy, to wszystko będzie smakować.  Sos chrzanowy Mamy dwa podstawowe sosy chrzanowe. Sos chrzanowy na ciepło i sos chrzanowy na zimno

Dieta moja pasja
Pieczony boczek rolowany na kanapkę 143

Coraz ciężej kupić w sklepach naprawdę smaczną wędlinę czy dobrej jakości mięso (wieprzowinę, wołowinę czy drób). Od lat sięgam głównie po produkty z Sokołowa – to jedyna branża produkująca mięso i wędliny, które w pełni nam smakują i odpowiadają. Do firmowego sklepu Sokołowa po przeprowadzce mamy już nieco dalej, mimo to raz w tygodniu odwiedzamy sklepik i komponujemy zapasy

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania