wołowina - 6415 przepisów (strona:137/428)

Surówka z pora, gruszki i marchewki 49

aromatyczna (dojrzała) gruszka. Dla mnie bomba. Takie cuda mogę jeść nawet same z miski. Tego typu surówki to idealne dodatki do kotletów (wegetariańskich także), do bułek (z szarpaną wieprzowiną, wołowiną), chętnie zjadłabym ją także z panierowaną rybą albo z krokietami. Nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia, dla mnie chyba nie ma. W ogóle wrócę jeszcze na chwilę do słodkich, aromatycznych

Kardamonovy
Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem 64

smażymy, cały czas miesząc. Na koniec do warzyw wsypujemy makaron, mieszamy i całość posypujemy sezamem, kiełkami i poszatkowaną dymką. Podobne przepisy: Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Wołowina z makaronem po chińsku Artykuł Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Najlepsza frytkownica beztłuszczowa 57

zapewnia doskonałe rezultaty, natomiast duży dotykowy wyświetlacz wygodne sterowanie wszystkimi funkcjami. Wystarczy jedno kliknięcie, aby wybrać żądany program, 8 programów automatycznych dedykowanych do frytek,  kurczaka,  innych mięs (wołowina, wieprzowina, jagnięcina, dziczyzna) pizzy,  ciasta,  liofilizacji i suszenia owoców, warzyw i grzybów,  grillowania ułatwia i przyśpiesza obsługę. Możesz także ustawić parametry zgodnie z własnymi preferencjami

Cztery Fajery
Szybka zupa z piersią kurczaka 65

pieprzem, a także natką pietruszki i suszonym lubczykiem. Mieszamy. Wyłączamy palnik. Przy pomocy niewielkiej ilości gorącego płynu, hartujemy śmietanę. Dodajemy do zupy i dobrze mieszamy. Nasza zupa gulaszowa na wołowinie oraz ogórkowa z koperkiem i śmietaną , to również godne uwagi propozycje na pożywne dania. Natomiast makaron z serkiem mascarpone i makaron sosem Alfredo, to przepisy na szybki i pyszny obiad

Kuchnia Na Wypasie
Szwedzkie klopsiki 54

łagodne, mięciutkie i soczyste dzięki dodatkowi namoczonej w mleku bułce. Często przygotowuje się je z mięsa wieprzowo-wołowego, ale wybierzcie swoje ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu śmietanowego możecie dodać kwaśną lub słodką śmietanę

Lekcje w kuchni
Wołowe kofty z dodatkami 49

chrupiącą sałatą. Moje próbują imitować te pyszne, wspominane z wakacji, jest to całkiem dobra imitacja, brakuje tylko śródziemnomorskiej bryzy i ciepłej pogody, aby mieć pełny efekt. Ja postawiłam na wołowinę, łatwiej dostępną i równie pyszną w formie kofty. Do tego znane dodatki, jak i ten bardziej zaskakujący – marynowana na szybko rzodkiewka – słodko-kwaśna, chrupiąca, idealna. Składniki

Smaczna Strona
Owoce grillowane, jako doskonały dodatek do mięs serów i ryb 78

nabierze odpowiedniego aromatu. Grillowane owoce jako smaczny dodatek do mięs i ryb Owoce takie jak gruszki, jabłka, czy śliwki idealnie współgrają z różnego rodzaju mięsem. Może być to wołowina, mięso drobiowe lub ryba. Tu z pomocą przyjść mogą nam nam akcesoria do grillowania , jak choćby żeliwny kociołek, w którym przyrządzić możemy np. gulasz, czy różnego rodzaju zupy. A jeśli lubicie

Arbuziaki
Kakory – pieczone pierogi 71

zlepić. Składniki: Ciasto 500 g ziemniaków 150 g mąki ziemniaczanej 50-100 g mąki (typ 550 lub 650) 1 jajko Szczypta soli Białko do posmarowania Farsz 100 g mielonej wołowiny 100 g mielonego indyka (lub wieprzowiny) 1 żółtko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 4 łyżki bulionu lub wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Ragù Bolognese 53

Przygotowania – 180-200 minut Kraj Pochodzenia – Włochy Kalorie na porcję – 316 Białko – 25 Węglowodany – 6 Tłuszcze – 40 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Mielona wołowina 5 % tłuszczu – 450 gram Mielona wieprzowina – 400 gram Guanciale – 100 gram Oliwa Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 20 ml Cebula

RafalCook
Saltimbocca alla Romana 48

także w niektórych rejonach Grecji.  Tradycyjny przepis zawsze używa eskalopek cielęcych. Ale w Tratorriach można spotkać to danie z kurczakiem, z indykiem jak moje, a nawet z wołowiną. Jednak zawsze jest szałwia, prosciutto lub inna szynka, pieprz, sól, masło, oliwa z oliwek 😉 i białe wino. Często można też znaleźć Saltimbocca z dodatkami takimi jak kapary, karczochy, czy chociażby czerwona

RafalCook
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 73

dzisiejszego przepisu. Marek gotuje rosół z dużej ilości mięsa i ze sporej liczby jego rodzajów. Najczęściej w garnku lądują wraz z warzywami 4 różne gatunki. Cała kura rosołowa, wołowina, kawałek gęsi lub kaczki oraz golonka z indyka. Taki wolniutko bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi

I tu będę miała takie te
Gulasz meksykański z mięsem mielonym i kabaczkiem (chili) 54

niezbyt typowe dodatki do chili, ale w sezonie na cukinie i kabaczki, warto dodawać je do wielu dań - pasują prawie do wszystkiego:) Możecie tu wykorzystać ulubiony rodzaj mięsa - wieprzowinę, wołowinę albo chude mięso mielone z indyka lub kurczaka.  Gulasz meksykański z mięsem mielonym i kabaczkiem świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli lub ryżem. Jeśli Wasze chili będzie bardzo

Lekcje w kuchni
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 56

przepis na pyszny domowy sos śmietanowy z grzybami leśnymi, który przygotujesz w nie więcej niż 30 minut! Idealny jako dodatek do makaronu, kopytek, gołąbków, krokietów, a także wieprzowiny i wołowiny oraz oczywiście do domowych placków ziemniaczanych. Zobacz koniecznie jak zrobić doskonały, domowy sos grzybowy. Nasz przepis na kremowy sos grzybowy ze świeżych grzybów nie zawiera mąki, ani innych dodatków zagęszczających

Kuchnia Na Wypasie
Kofty z sosem tahini 44

stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jakie mięso najlepiej nadaje się na kofty z sosem tahini? W przypadku mięs najczęściej wykorzystuje się jagnięcinę, wołowinę lub wieprzowinę. Czasem spotyka się również wersje z drobiu z drobiu i ryb. Te dwa ostatnie rodzaje są bardzo chude, dlatego nie można ich piec zbyt długo, gdyż w przeciwnym

okolicepalnika.pl
Pulpeciki w sosie pomidorowo-śmietanowym z ogórkami 61

najbardziej lubicie, sprawdzi się tu na przykład większość ulubionych suszonych ziół.  Całość możecie doprawić ostrą lub wędzoną papryką. Wybierzcie też ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu pomidorowo-śmietanowego dodałam tym razem kilka małych

Lekcje w kuchni