wołowina - 6415 przepisów (strona:130/428)

Aloo gobi. Kalafior z ziemniakami po indyjsku 64

garść tych czarnych ziarenek. Sprawdź też inne pyszne przepisy na obiady kuchni świata: Tofu w sosie pomarańczowym Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym Lasagne bolognese Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Butter chicken – kurczak maślany Drukuj Aloo Gobi #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 44

Zapiekana cukinia wjechała na obiad. Cukinia zapiekana mięsem mielonym z wołowiny z dodatkiem pieczarek i aromatem ziół prowansalskich. Cukinia była w promocji! Zatem spodziewaj się tu niebawem kilku nowych potraw z cukinią ;) Nabyłam cukinie średniej wielkości, taką w sam raz do faszerowania i zapiekania. W sumie każda cukinia się do tego nada, ale taka […] The post Cukinia zapiekana

Eksperymentalnie.com
Paella z krewetkami i chorizo 50

przygotowania tego hiszpańskiego klasyku. Wystarczy dobra, nieprzywierająca patelnia z grubym dnem. Sprawdź też inne przepisy na dania z kuchni świata: Quesadilla z kurczakiem i warzywami Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Menemen – turecka jajecznica Lasagne bolognese Butter chicken Drukuj Paella z krewetkami i chorizo #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user

Na-talerzu.pl
Sos z kurek przepis 98

świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tradycyjny, kremowy sos z kurek , to świetny przepis , który warto mieć pod ręką, ponieważ pasuje prawie do wszystkiego :) Można podawać go z makaronem, kurczakiem, wołowiną, plackami ziemniaczanymi ( przepis tutaj>>> ), gnocchi, ziemniakami z wody lub puree, duszonymi kotlecikami z polędwiczki wieprzowej albo kluskami śląskimi ( przepis tutaj>>> ). Ten sos kurkowy jest

Moja Książka Kucharska
Pad Pak Thai 44

tajska wersja stir fry, na którą bardzo duży wpływ miała kuchnia chińska. Pad Pak Thai tradycyjnie składa się głównie z warzyw z dodatkiem źródła białka jak, kurczak , krewetki tudzież wołowina. Ta wersja jest wegetariańska, bo zapewne ktoś z moich drogich czytelników nie jada mięsa. Na zakończenie zapraszam Cię na szybkie tajskie warzywa z patelni. Ps. Jeśli interesuje Cię, mój drogi

RafalCook
Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym 46

przy małym dziecku nie ma czasu na wielogodzinne kombinowanie w kuchni. Te klopsiki z pewnością zasmakują Twojemu dziecku, są mięciutkie, aromatyczne i soczyste! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Klopsy z wołowiny w pomidorowym sosie BLW 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: BLW Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie

ProstePesto.pl
Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym 57

spraw, aby było tak łagodne lub tak ostre, jak lubisz. Można użyć filetu z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka. Zamiast kurczaka możesz użyć krewetek, wieprzowiny, indyka lub wołowiny. Kurczak curry z cukinią jest jednym z najłatwiejszych posiłków do zrobienia i smakuje niesamowicie Kurczak curry. Kurczak curry Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania curry z kurczakiem i cukinią około

Moja Książka Kucharska
Marskość wątroby – jaką dietę zastosować? Plus przykładowe posiłki. 38

regularność spożywania posiłków. Odpowiednia podaż z dietą BCAA nie tylko poprawia wchłanianie i tolerancję białka, ale także m.in. uwrażliwia komórki organizmu na działanie insuliny. Pokarmowymi źródłami BCAA są: mleko, wołowina, drób, ryby, jaja, soja, fasola, pełnoziarniste produkty zbożowe, brązowy ryż, migdały, orzechy brazylijskie, nasiona dyni, fasola lima, groch, orzechy nerkowca, soczewica i kukurydza. Bardzo ważna jest odpowiednia podaż tłuszczów

Natka Pietruszki
Buraczki tarte na zimę 269

Instagramie i oznacz nas tagiem #Czteryfajery. Do czego pasują tarte buraczki Przygotowane według tego przepisu tarte buraczki na zimę mogą stanowić wspaniały dodatek do obiadu.  Pasują zarówno do wołowiny i wieprzowiny, jak i do dań z drobiu. Tarte buraczki smakują wyśmienicie na ciepło i na zimno. Po wyjęciu ze słoików do buraczków możesz dodać podsmażoną cebulkę albo starte

Cztery Fajery
Zupa cebulowa 30

ciężka na skutek sporej ilości zapieczonego na wierzchu sera, a serwowana jeszcze z frytkami. A co nam będzie potrzebne do przygotowania tej pysznej zupy? Składniki na bulion ( 500 g wołowiny, 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 1 suszony podgrzybek) 4 cebule białe 2 cebule czerwone garść tymianku 1/2 szklanki białego wina

Raj dla Podniebienia
Chińska miska 51

Chinese bowl w mojej wersji. Przede wszystkim mój drogi czytelniku to komfortowe jedzenie, w którym możesz użyć makaronu czy też ryżu. Możesz zrobić jak ja kurczaka, ale także wieprzowinę, wołowinę, owoce morza, czy też wersję wegetariańską. Warzywa to również Twój wybór, u mnie były to brokuły gotowane chwile na parze, pieczona papryka i zielony ogórek po chińsku, na który przepis

RafalCook
Jerk Chicken Czyli kurczak po Jamajsku 63

marynowania mięsa. Maroonowie, bo tak ich nazwano, stworzyli szereg przypraw w tym właśnie Jamaican Jerk, który na początku służył tylko do wieprzowiny, dziś przyprawa służy do ryb, owoców morza, wołowiny czy też właśnie kurczaka. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z moim Jerk Chicken Z Jamajki. PS. Pojedli ❓❓❓ To idziemy zapalić 😉 Składniki Pierś

RafalCook
Lekka zupa z fasolki szparagowej 60

Czasem zupę z fasolką szparagową przygotowujemy również na rostbefie wołowym. Ta wersja potrzebuje jednak więcej czasu, ponieważ samo gotowanie bulionu zajmuje ok. 2 godzin. Zupa z fasolką szparagową z wołowiną naszym zdaniem dużo lepiej smakuje z dodatkiem ziemniaków. Niezależnie od tego, którą wersję wybierzesz, zupę możesz przygotować zarówno z fasolką zieloną zieloną jak i żółtą. Zupa z żółtej fasolki Zupa

Kuchnia Na Wypasie
Kebab – wszystko, co musisz o nim wiedzieć 56

przekształcona jest w danie typu fast food. W Polsce kebab rzadko podawany jest z baraniną. Ma na to wpływ cena tego mięsa, a także preferencje smakowe klientów. Spotykana jest wołowina lub kurczak. Niedopuszczalna jest jedynie wieprzowina. Kebab podawany jest w macy, picie, tortilli lub bułce. Dodatkiem są różne sosy: łagodne (czosnkowe) i ostre. Jeśli masz ochotę na pyszny kebab, sprawdź

Słodkie okruszki