wołowina - 6415 przepisów (strona:127/428)

Bakłażan z mięsem zapiekany pod beszamelem 27

BAKŁAŻAN Z MIĘSEM ZAPIEKANY SKŁADNIKI 3 średniej wielkości jędrne bakłażany; 500 gramów wołowiny; 500 ml przecieru pomidorowego; 1 duża cebula; marchewka; 2-3 łodygi selera naciowego; natka pietruszki; 2 ząbki czosnku; suszony tymianek; 1-2 laski cynamonu; ser pecorino lub grana padano; sól, pieprz; BESZAMEL 30 gramów masła; 30 gramów mąki pszennej; 300-350 ml mleka; gałka muszkatołowa;... Artykuł Bakłażan

Kuchnia Tomka
Bigos „Pan Tadeusz” według kuchni staropolskiej. Smakuje wybornie. Przepis wideo 59

także fragment „Pana Tadeusza” opisujący bigos – zobacz . Przepis wideo na bigos „Pan Tadeusz” Składniki: 4 duże cebule, 3 kilogramy dobrej kapusty kiszonej, 500 gramów wołowiny gulaszowej (najlepsza będzie pręga), 1 kg gramów wieprzowiny (dobrze sprawdzi się łopatka) 500 gramów dobrej kiełbasy (może być różnego rodzaju) 500 gramów boczku wędzonego, 100 gramów suszonych grzybów, duża garść

Kulinarna Polska
soczyste mielone kotlety wołowe z tymiankiem na maśle klarowanym... 46

cebula 1 sztuka średnia, kucharek 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, pieprz zmielony 1 łyżeczka, tymianek 2 łyżeczki, mąka pszenna do obtaczania - ile potrzeba, masło klarowane 2łyżki Mielone mięso z wołowiny (kupuję w zaufanym boksie na hali targowej) dodać do miski, wbić jajka, wsypać pieprz mielony, kucharka, sól, tymianek, bułkę moczoną w wodzie i z wody odciśniętą, zetrzeć cebulę na tarce

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz wołowy z grzybami leśnymi 31

GULASZ WOŁOWY Z GRZYBAMI LEŚNYMI SKŁADNIKI 500 gramów wołowiny; 300-400 gramów świeżych prawdziwków; 3-4 kapelusze suszonych podgrzybków; 1 cebula; świeży tymianek; kwaśna, gęsta 18% śmietana; mąka; natka pietruszki; przepis na gulasz wołowy z grzybami leśnymi Artykuł Gulasz wołowy z grzybami leśnymi pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Rosół wołowy z gęsiną 36

ROSÓŁ WOŁOWY Z GĘSINĄ SKŁADNIKI 800 gramów wołowiny; 2 gęsie nogi; kości wołowe (najlepiej ze szpikiem); jarzyna do rosołu; świeży lubczyk; sól, pieprz; przepis na rosół wołowy z gęsiną Artykuł Rosół wołowy z gęsiną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Tatar z łososia. Wyborna przystawka, którą doceni każdy smakosz. PRZEPIS 106

Doskonałego tatara można przyrządzić nie tylko z wołowiny, ale również z łososia. Ryba ta świetnie nadaje się do podawania na surowo, dlatego często jest na przykład składnikiem sushi. Jeśli szukacie pomysłu na oryginalną i wyszukaną przystawkę, tak przyrządzony tatar będzie idealny. Przepis na tatar z łososia Składniki: 200 gramów fileta z łosia bez skóry – absolutnie musi być pierwszej świeżości

Kulinarna Polska
Witamina B1 48

zapasów. Źródła witaminy B1 Do bogatych źródeł tiaminy zaliczane są przede wszystkim kiełki zbóż, a także drożdże, kasze, łosoś, makrela, orzechy, płatki owsiane, produkty pełnoziarniste, rośliny strączkowe, wieprzowina i wołowina. Do dobrych źródeł witaminy B1 zaliczane są także jarmuż, kalafior, pomarańcze, szparagi oraz ziemniaki. Część produktów dostępnych w sklepach, takich jak płatki śniadaniowe czy niektóre produkty z białej mąki

Z notatnika dietetyka
Sałatka meksykańska z mięsem mielonym (warstwowa) 114

czerwonej fasolki, kukurydzy oraz czerwonej cebuli. Podana jest z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem pikantnego ketchupu i na wierzchu posypana tartym serem żółtym. Sałatka jest lekko pikantna, a dzięki wołowinie ma wyrazisty smak. Jej smak wyostrza też czerwona cebula oraz ogórki konserwowe, a inne składniki idealnie ze sobą współgrają. Dzięki temu smakuje ona wyjątkowo, a dodatkowo jest dość sycąca

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka meksykańska z mięsem mielonym (warstwowa) 114

czerwonej fasolki, kukurydzy oraz czerwonej cebuli. Podana jest z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem pikantnego ketchupu i na wierzchu posypana tartym serem żółtym. Sałatka jest lekko pikantna, a dzięki wołowinie ma wyrazisty smak. Jej smak wyostrza też czerwona cebula oraz ogórki konserwowe, a inne składniki idealnie ze sobą współgrają. Dzięki temu smakuje ona wyjątkowo, a dodatkowo jest dość sycąca

Kuchnia MagdaLeny
Wykorzystanie wina w kuchni – jak dobrać je do potraw? 26

również grzyby duszone w białym winie. Ten rodzaj wina pasuje także do lekkich deserów na bazie kremów i owoców.  Wino czerwone dodać możesz natomiast do cięższych mięs (wołowina, wieprzowina, sarnina). Wykorzystywane jest często również w różnego rodzaju sosach i marynatach. Czerwony trunek jest także dobrym dodatkiem do czekoladowych deserów.  Wino do potraw dobierane jest także na podstawie jego

Słodkie okruszki
Klasyczny grillowany Rib Eye podawany ze stekiem z kalafiora 41

potem rozpoczynamy wieczory z  plansyówkami. Prawda, że super pomysł? Tym razem tematym przewodnim były steki. Jako gwiazda wieczorku Rab Eye oraz New York z pysznej wołowiny prosto z USA  US Beef Perfekcyjna kolacja w 20 minut :) Porcja na 4 osoby Składniki: stek Rib Eye stek New York duży kalafior  400 g świeżego

Niezły Młynek
Klasyczny grillowany Rib Eye podawany ze stekiem z kalafiora 42

potem rozpoczynamy wieczory z  plansyówkami. Prawda, że super pomysł? Tym razem tematym przewodnim były steki. Jako gwiazda wieczorku Rab Eye oraz New York z pysznej wołowiny prosto z USA  US Beef Perfekcyjna kolacja w 20 minut :) Porcja na 4 osoby Składniki: stek Rib Eye stek New York duży kalafior  400 g świeżego

Niezły Młynek
Zrazy wołowe 41

całej rodzinki. Zraziki w pysznym aromatycznym sosie a w środku pyszne dodatki to prawdziwy raj dla podniebienia. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe składniki: około 600 g wołowiny ( 4 plastry) 1 średni ogórek kiszony 100 g boczku parzonego lub surowego wg. uznania 1 cebula do nadzienia 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 średnie cebule do sosu mąka pszenna

Olcia gotuje!
Manty 39

środkowej Azji. W ich środku najczęściej znajdziecie farsz mięsny, a to jaki rodzaj mięsa zostanie wybrany zależy już od gospodyni, która je przygotowuje. Bardzo często jest to baranina lub wołowina, chociaż im bliżej tzw. „zachodu” możemy trafić na manty z wieprzowiną. W czasie gotowania na parze, mięso gotuje się wewnątrz pierożków, dlatego jest wyjątkowo soczyste i delikatne, jednak

okolicepalnika.pl
Makaron z sosem bolognese 43

makaron, który zjada się sam, to jeszcze grubą warstwę rozpuszczonego, ciągnącego się sera. O mniam… Składniki (na 3 duże porcje): 300g drobnego makaronu – użyłam macaroni 400g mielonej wołowiny 2 średnie marchewki 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 1 duży ząbek czosnku 2 szklanki passaty pomidorowej łyżeczka koncentratu pomidorowego po łyżeczce suszonego oregano i bazylii 2 liście laurowe

Smaczna Strona