wołowina - 6415 przepisów (strona:119/428)

Curry z kurczakiem i dynią 18

udek kurczaka. Piersi z kurczaka też będą ok, ale udka mają trochę inny wymiar smaku, są bardziej wyraziste, nie są suche. A jak macie ochotę poeksperymentować, zróbcie curry z wołowiną, z krewetkami lub wegetariańskie. Z aromatycznymi przyprawami wszystko wyjdzie przepyszne. Curry z kurczakiem i dynią jest świetnym pomysłem na jesienny obiad. Możecie je zjeść z ryżem, pieczywem, z chlebkami naan

Kardamonovy
Zrazy gryczane 18

Zrazy to klasyka polskiej kuchni. A jak zrazy, to wołowina, prawda? Cóż, na pewno nie tym razem 😄  Jarskie zrazy z kaszy gryczanej to nie jest nowy wynalazek. Popularne było choćby w dwudziestoleciu międzywojennym. Gryka ma dość specyficzny smak i nie wszyscy ją lubią, tym zrazom jednak zdecydowanie warto dać szansę! Zrazy gryczane - przepis na 4 porcje Do przygotowania zrazów

Z notatnika dietetyka
Pierekaczewnik - tatarski ślimak 21

stron masłem lub gęsim tłuszczem i przekłada nadzieniem. Nadzienie może być słodkie np. z twarogu i rodzynek, jabłek lub suszonych śliwek, albo mięsno - warzywne z baraniny, wołowiny, gęsiny lub z mięsa indyka. Płaty przełożone nadzieniem zawija się w rulon, a następnie zwija w spiralę przypominającą skorupę ślimaka. Pierekaczewnik piecze się w okrągłej formie/patelni. Po dwugodzinnym pieczeniu gotowe ciasto waży

Moje Małe Czarowanie
Shoarma z kurczaka z piekarnika 26

doprawionego mięsa, upieczonego na obracającym się, pionowym rożnie i pokrojonego w cienkie paski. Tradycyjnie shoarmę przygotowuje się z jagnięciny i baraniny, obecnie często spotykany jest też kurczak, indyk czy wołowina. Shoarma jest jednym z najpopularniejszych street foodów w wielu krajach Bliskiego Wschodu, takich jak Egipt, Syria, Izrael czy Irak. Bliźniaczymi potrawami dla shoarmy są turecki doner kebab i grecki gyros

Na-talerzu.pl
Sos cebulowy na ciepło 27

przy bulionie, polecam dodać taki, który będzie spójny z posiłkiem, do którego chcesz go dodać. Dodaj więc bulion drobiowy, gdy podajesz sos z kurczakiem, bulion wołowy do dań z wołowiny oraz warzywny, gdy sos będzie podawany do potrwa wegetariańskich. Jak zrobić ciemny sos z cebuli? Aby zrobić sos z cebuli na ciepło, najpierw na dużej patelni rozpuść masło. Następnie dodaj

Kuchnia Na Wypasie
Menu na tydzień: Idealne na jesień 22

będziemy wrzucać codziennie rano, nie jesteśmy w stanie wszystkich spisać i opublikować za jednym razem – wybaczcie!:-) Jak gotowaliśmy Menu na ten tydzień zawiera sporo mięsa: z kurczaka, indyka, wołowiny oraz z krewetek. Dużo jest też warzyw: Coleslaw do burgerów, sałata do zapiekanki tartiflette oraz do kurczaka i cały bukiet warzyw w zupie. Przepisy są łatwe i, poza wyjątkami

Niedzielny kucharz
Coleslaw z burakami 23

blogu, rzućcie sobie okiem, może czymś się zainspirujecie. Bo one naprawdę pasują nie tylko do niedzielnego obiadu. U nas są jeszcze podstawą kanapek z szarpaną wieprzowiną lub wołowiną. Jeżeli jeszcze nie znacie takiego połączenia, koniecznie się z nim zapoznajcie. To jest duet idealny. Wpis jest wyjątkowo dziś, a nie w piątek, bo jutro z samego rana wyjeżdżamy z Tolą

Kardamonovy
Chunks cake – czerwony sernik – Starfield 16

dwóch formach – zarówno w wersji zapakowanej jak i bez opakowania. Sieć Chunks jest wszechobecna w Zasiedlonych Układach i ma w swoim asortymencie mnóstwo smaków – m. in jajko, wołowina, ciasto, pieczony kurczak, czekolada, placek dyniowy, cola, wino czy pieczony ziemniak ( Chunks Baked Potato, na który przepis znajdziecie w innym wpisie ). Z tego względu, że filozofia sieci opiera się

Nerds Kitchen
Najprostsze placuszki z ciecierzycy. Plus informacje na temat wartości odżywczych mąki z ciecierzycy. 16

łyżka ciasta to 1 placuszek) i krótko smażymy z obu stron do zarumienienia. Smacznego! Tak wyglądają w środku Tym razem towarzyszyły nam przy okazji naszego multizadaniowego dania z wołowiną Gotowe placuszki z ciecierzycy można serwować np. z aromatycznym leczo , albo posmarować je humusem i zjeść z ulubiona sałatką. Dobrze smakują także w wersji na słodko z masłem orzechowym i ulubionymi

Natka Pietruszki
Weber Genesis – Sezon na grilla trwa cały rok 20

Następnie antrykot odłóż na deskę do krojenia na 5 minut, aby mięso odpoczęło. Dzięki temu soki równomiernie rozprowadzą się po steku i podczas krojenia nie wypłyną. Po tym czasie wołowinę pokrój w cienkie plastry. Steka podawaj na warzywach z woka z prażonym sezamem i dymką. Sezon na grillowanie trwa cały rok Możecie teraz na spokojnie usiąść przed ekranem i zaplanować

kuron.com.pl
Rosół drobiowo-wołowy 24

Ostatnio gotuję rosół z mięsa mieszanego. Smakuje rewelacyjnie, jest aromatyczny i klarowny.  Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 kawałek wołowiny (żeberko lub szponder) 1 udko lub ćwiartka z kurczaka (opcjonalnie) 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka  kawałek selera ziele angielskie liść laurowy kilka ziarenek pieprzu w ziarenkach 1 mały suszony grzybek woda natka lubczyku lub pietruszki sól Sposób

Kuchnia domowa Ani
Klopsiki w sosie Cola-BBQ 17

skomponowany obiad to istny pyszny klasyk kuchni amerykańskiej. Print Klopsiki w sosie Cola-BBQ Course Danie główne Cuisine Amerykańska Keyword bbq, ketchup, klopsiki, sambal oelek, sos, sos sojowy, wołowina, worcestershire Prep Time 15 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 40 minutes Servings 4 porcje Calories 315 kcal Ingredients Klopsiki 300 g mięsa mielonego wołowego szczypta mielonego kminu rzymskiego

PanGotuje
Polędwiczki z kurkami 22

kilka moich ulubionych z mięsem: – gratin ziemniaczane – polędwiczki z szynką parmeńską – królik z winie – żeberka barbecue – kotlet schabowy – pulled pork – gulasz z wołowiny w piwie – kurczak na butelce piwa – gicz cielęca w warzywach – placek po węgiersku – młoda kapusta POLĘDWICZKI Z KURKAMI Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji:  2 Składniki

nietylkopasta.pl
Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez 17

pacjenta. Starożytni Egipcjanie, Grecy i Rzymianie używali bulionów mięsnych jako wywarów, które miały właściwości zdrowotne. W średniowiecznej Europie rosoł nadal pełnił rolę leczniczą. Wierzono, że bulion z kurczaka lub wołowiny może pomóc w poprawie zdrowia w okresach chorób. Z biegiem czasu rosoł stał się bardziej popularny jako smaczna i sycąca potrawa, chętnie spożywana przez szerokie grono ludzi. Rosół w Kulturze

Podstawy Gotowania