wołowina - 6514 przepisów (strona:126/435)

Burger z antrykotem 73

Dziś mam dla Ciebie przepis na bardzo prostego burgera ze stekiem z antrykotu. Uważam, że sos musztardowo-czosnkowy robi tutaj mega smaczną robotę i fajnie dopełnia smaki wołowiny. Musisz koniecznie spróbować! :) Składniki (2 porcje): 2 bułki burgerowe 250 g. steka z antrykotu wołowego 2 ogórki kiszone 1/2 mniejszej czerwonej cebuli 4-6 liści sałaty masłowej sól, pieprz 2 łyżki oleju

Delicious Place
Jak poprawnie usmażyć rybę? 71

się na czym i jak długo smażyć, jaki olej wybrać. Sprawdź odpowiedzi na 5 najczęściej zadawanych pytań na temat smażenia ryby. Ryba to doskonała alternatywa na obiad zamiast wieprzowiny, wołowiny lub drobiu. Jest cennym źródłem kwasów omega 3 i omega 6. Kiedyś była bardzo tania, a dziś dobra ryba jest droższa od mięsa. Dlatego tak ważne jest jej poprawne przygotowanie

Ania gotuje
Carpaccio z kalarepy 89

Carpaccio to tradycyjnie danie mięsne , robione z bardzo cienko pokrojonych plasterków wołowiny. Jestem jego ogromnym smakoszem i o ile w domu robię je rzadko, to jeśli tylko widzę je w menu restauracyjnym to zawsze je wybieram. Zapewne wiecie, iż w podobny sposób jak mięso, przygotować można również warzywa, dlatego też carpaccio z warzyw nie powinno nikogo zdziwić. Do tej pory

MeCooks
Gotowanie po włosku – bez wina ani rusz! 62

warzyw. Te wina sprawdzają się także jako doskonały dodatek do przekąsek.  Czerwone wino wytrawne i półwytrawne , czyli flagowe produkty słonecznej Italii, są idealnym uzupełnieniem dań głównych z wieprzowiną, wołowiną, baraniną lub dziczyzną w roli głównej, potraw z grzybów oraz tłustych serów.  Wina słodkie i deserowe, jak sama nazwa wskazuje, znakomicie komponują się ze słodkimi deserami, takimi jak lody

Kuchnia Bazylii
Kofty z ziemniakami – airfryer 79

nazwać piekarnikiem, ale nie tylko. Co ja w nim przygotowuję: piekłam całego kurczaka robiłam kofty i piekłam ziemniaki ( dzisiejszy przepis ) zrobiłam genialne schabowe pyszne żeberka w nim przygotowałam wołowinę w całym kawałku – już kilka razy robiłam bo tak ją polubiliśmy kaszankę i białą kiełbasę w deszczowy dzień ( zamiast grilla) suszyłam w nim zioła z ogródka ( przepis niedługo ) rozmrażam

Kuchnia na wzgórzu
Szybka zupa zacierkowa 74

grilla? Kurczak, karkówka, warzywa czy grzyby. Bez znaczenia czy jest to kurczak gotowany, pieczony czy grillowany. Do zupy z kluseczkami sprawdzi się także każde inne mięso np. wieprzowina czy wołowina. U mnie był to kurczak

Dieta moja pasja
Giouvetsi zapiekanka z Grecji 80

regionu Peloponezu. Dziś giouvetsi jest popularnym daniem serwowanym w greckich restauracjach, a także w domach Greków na całym świecie. Można go przygotować z różnymi rodzajami mięsa, takimi jak wieprzowina, wołowina, kurczak czy jagnięcina, a także z dodatkiem różnych warzyw, takich jak bakłażany czy papryki. Giouvetsi to idealne danie na rodzinny obiad lub kolację, które sprawi, że poczujesz się

RafalCook
Juicy Lucy Burger z Minnesoty 70

istnieje wiele innych restauracji w Minneapolis i na całym świecie, które również serwują ten niezwykły burger. Na zakończenie, mój drogi czytelniku — podglądaczu zapraszam na soczystego Burgera z Minnesoty. Składniki Wołowina mielona 400 gram Sos Worcestershire 3-5 łyżek Musztarda 1 łyżka Ketchup 1 łyżka Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przyprawa BBQ do smaku Ser typu amerykańskiego kilka

RafalCook
Czym jest keto dieta? 76

dobrze, ale co właściwie można jeść? Nieprzetworzone, wysokiej jakości mięso to podstawa diety ketogenicznej. Można spożywać, m.in. piersi z kurczaka, udka z kurczaka, piersi z indyka, mieloną wołowinę, schab, wątróbkę, boczek. Jednak mięso to nie wszystko. Na diecie keto, ze względu na niską zawartość węglowodanów, można spożywać również ryby i owoce morza, takie jak, np. łosoś, makrela, tuńczyk, krewetki, homary

Słodkie okruszki
Cevapcici kiełbaski Bałkańskie 86

Bałkanach, a w niektórych krajach można je nawet kupić na ulicach. Na zakończenie, jeśli lubisz pikantne jedzenie, warzywa, mięso i grilla, warto spróbować tego bałkańskigo dania. Składniki Mielona wołowina 500 gram Mielona wieprzowina 500 gram Czosnek 5-7 ząbki Cebula 1-2 sztuki Przyprawy: Sól Czosnek Cebula Papryka Słodka Kminek Pieprz Cayenne Majeranek Pietruszka Dodatki Rukola Pomidor Papryka Cebula Dresing

RafalCook
Bitki sojowe w sosie pieczarkowym 64

solą i pieprzem. Dorzucić pojedyncze listki świeżego majeranku. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i świeżymi ogórkami. ----- Podobne: wegańskie zrazy zawijane tofu w sosie z mirabelek wegański zamiennik wołowiny po burgundzku

Weekendy w domu i ogrodzie
RalfKoreaBurger 59

różne oczywiście smaki, tekstury i kolory, czyli wszystko to co najlepsze. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, zapraszam na RalfKoreaBurgera. Składniki Burger Mielona wieprzowina 400 gram Mielona wołowina 400 gram Prażone orzeszki ziemne 200 gram Ocet czarny ryżowy 1-2 łyżki Sos sojowy 3-5 łyżek Wino Shaoxing 1-2 łyżki Olej archaidowy 1-2 łyżki Olej chili

RafalCook
Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym 79

wersji podstawowej tejże sałatki nie znajdziecie mięsa, sera ani ryb. Natomiast w wersji urozmaiconej można do niej dodać ser tofu , smażone mięso z kurczaka, grillowanego łososia lub smażoną wołowinę. Ta wersja sałatki idealnie sprawdzi się podana na lunch lub podwieczorek. Wybór warzyw oraz ziół, z którymi przygotować można azjatycką sałatkę jest spory. Jeśli chodzi o zioła, to ja osobiście bardzo

MeCooks
Barszcz z botwiny na żurku 65

świeże składniki i odpowiedni czas gotowania, dzięki czemu uzyskamy wyjątkowy smak i aromat.  Składniki potrzebne do przygotowania botwinki:  1,5 litra wywaru mięsnego np. z żeberek lub wołowiny 1 duży pęczek botwiny z buraczkami 5 ziemniaków 1 szklanka zakwasu na żurek  2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku około 100ml śmietany kremówki 30% sól i pieprz

Moja Książka Kucharska
Rosół wołowo-drobiowy z tortellini 79

rosół wołowo-drobiowy z tortellini . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Rosół z tortellini Składniki na rosół wołowo-drobiowy z tortellini. 50 dkg wołowiny np. udziec, łopatka, szponder 50 dkg udek z kurczaka wiejskiego 25 dkg marchwi 15 dkg cebuli 20 dkg korzenia pietruszki 15 dkg selera korzeniowego 2,5 l wody 2 liście laurowe

MeCooks

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję