wołowina - 6415 przepisów (strona:126/428)

Spaghetti alla bolognese czyli twór potwór 35

Makaron podany z mięsem mielonym duszonym w sosie pomidorowym. SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti, ale jednak lepiej tagliatelle; 450 mielonej wołowiny; 450 gramów mielonej wieprzowiny; 100 gramów surowego, wędzonego boczku (również zmielonego); kieliszek czerwonego, wytrawnego wina; 1 marchewka; łodyga selera naciowego; 1 cebula; masło; oliwa z oliwek; domowy sos pomidorowy; pół szklanki... Artykuł Spaghetti alla bolognese czyli

Kuchnia Tomka
Bigos z białej kapusty dla smakoszy 33

dodatkiem boczku, mielonego mięsa oraz słodkiej mielonej papryki. BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY SKŁADNIKI biała kapusta o wadze 2 kg; 300 gramów mielonego mięsa (u mnie pół na pół wołowina i wieprzowina); 150 gramów surowego wędzonego boczku; mała surowa kiełbaska o wadze około 100 gramów; 2 duże cebule; koncentrat pomidorowy;... Artykuł Bigos z białej kapusty dla smakoszy pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Rosół wołowy z kurczakiem na dobry smak 39

Rosół gotowany na wołowinie i kurczaku z dodatkiem sporej ilości warzyw i przypraw. ROSÓŁ WOŁOWY Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 700 gramów antrykotu wołowego z kością; 700 gramów kurczaka (np. ćwiartki z kością); 2-3 kacze szyje; bogata jarzyna do rosołu; sól, pieprz; przepis na rosół wołowy z kurczakiem Artykuł Rosół wołowy z kurczakiem na dobry smak pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Rumsztyk 57

Rumsztyk wołowy to przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu danie z wołowiny lub wieprzowiny. Zapraszam po sprawdzony przepis na obiad oraz po garść cennych porad.  - przepis jeszcze z czasów PRL-u - dokładny opis i kroki wykonania ze zdjęciami - można użyć wieprzowiny lub mięsa mieszanego

AniaGotuje.pl
Węgierski bogracz z mięsem 52

Przyprawy: 3 ziarenka jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe     Marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 1 łyżka musztardy sarepskiej lub delikatesowej 1 łyżka przyprawy do wołowiny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli morskiej selerowej 1 łyżeczka pieprzu 3 łyżki mąki pszennej   do obtoczenia mięsa       Sposób przygotowania: Mięso z udźca i wieprzowinę

Wanilia i Kardamon
Gołąbki dla smakoszy 27

lista składników oraz szczegółowy opis na proste, szybkie i syte danie.      Składniki:         500 g kapusty białej 2 łyżki ryżu 300 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 łyżka masła 4 łyżki bułki tartej 400 ml śmietany 18% 100 ml mleka 3,2% 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Kasza jaglana z warzywami 54

Kasza jaglana z warzywami to danie wegańskie , które sprawdza się podane jako danie główne bądź jako dodatek. Serwowane jako dodatek świetnie komponuje się z pieczoną jagnięciną, wołowiną oraz dziczyzną. Danie to jest smaczne i idealne dla osób na diecie bezglutenowej , ale nie tylko. W zależności od pory roku, w której to robię kaszę jaglaną z warzywami, warzywa których używam

MeCooks
Pieczeń wołowa w sosie warzywnym z Porto 20

Kawałek wołowiny pieczony z dodatkiem warzyw podany w sosie grzybowym z dodatkiem wina porto. PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE SKŁADNIKI 1,5 kg kawałek łopatki wołowej (cały kawałek tzw. plecko); słonina wędzona; 1 marchewka; kawałek pora; 1 łodyga selera naciowego; 3 ząbki czosnku; suszone oregano; suszony rozmaryn; oliwa z oliwek; kieliszek czerwonego porto; pół szklanki wywaru z... Artykuł Pieczeń wołowa

Kuchnia Tomka
Fasolka duszona na sposób turecki 31

FASOLKA DUSZONA SKŁADNIKI 500 gramów białej, drobnej, suszonej fasolki; 200 gramów suszonej wołowiny (pastirma); 2 zielone papryki; 2 cebule; 1 puszka pomidorów bez skóry; kilka ostrych papryczek (najlepiej peperoni); 1-2 ząbki czosnku; 1200 ml bulionu warzywnego; sól, pieprz; przepis na fasolkę duszoną na sposób turecki Artykuł Fasolka duszona na sposób turecki pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa 33

BOGRACZ GULASZ SKŁADNIKI 800 gramów przerośniętej wołowiny (plecówka, karczek, łopatka, pręga); 1 marchewka; 1 pietruszka; mały kawałek selera korzeniowego; 4 duże ziemniaki; 1 duży pomidor; 2-3 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 2 porządne łyżki smalcu z mangalicy; mały plasterek wędzonej słoniny z mangalicy; 1 duża cebula; duża żółta papryka; 2-3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 1... Artykuł Bogracz gulasz

Kuchnia Tomka
Pieczeń wołowa na kwaśno Sauerbraten 33

PIECZEŃ WOŁOWA NA KWAŚNO SKŁADNIKI 1,3 kg wołowiny (łopatka lub karczek) 500 ml czerwonego wina 250 ml octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki cukru trzcinowego mały seler korzeniowy kawałek pora 1-2 marchewki 2 duże cebule 1-2 liście laurowe 8 jagód jałowca kawałek kory cynamonu 3-4 goździki pieprz w ziarnach do smaku 10 kulek ziela... Artykuł

Kuchnia Tomka
Przekąski na sylwestra 42

prosta sałatka z tortellini na słodko. Sałatkę przygotujemy dosłownie z kilku składników i w hawajskim stylu. Przepis na sałatkę z tortellini >>> Tortille po meksykańsku Zapiekane tortille po meksykańsku z wołowiną, fasolą, z dodatkiem salsy pomidorowej i świeżą kolendrą Przepis na meksykańskie tortille >>> Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych to bardzo zdrowa wersja popularnego przysmaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone pierogi z pstrągiem 42

danie jest inspirowany przepisem Thoma Keridge’a, brytyjskiego szefa kuchni (i zdobywcy dwóch gwiazdek Michellina), na tradycyjne, walijskie pierogi, w lekko zmienionej formie. Zamiast klasycznego nadzienia, czyli mielonej wołowiny, Thom nafaszerował ciasto swoją ulubioną wędzoną rybą – łupaczem i ziemniakami. My jeszcze bardziej zmodyfikowaliśmy przepis. Po pierwsze zmieniliśmy ciasto, które w oryginale robione jest jak klasyczne ciasto na quiche, czyli

Niedzielny kucharz
Chilli con carne przepis oryginalny 36

CHILI CON CARNE SKŁADNIKI 700 gramów przerośniętej wołowiny (kark, łopatka – najlepsze tzw. plecko); kilka tajskich (lub innych, byle ostrych) papryczek chili; 500 ml passaty pomidorowej; puszka czarnej fasoli; mała czerwona papryka; 1 mała żółta papryka; 1-2 cebule; 2 papryczki chipotle (wędzone jalapeno w sosie adobo); 1-3 ząbki czosnku; słodka mielona czerwona papryka; limonka; mieszanka... Artykuł Chilli con carne

Kuchnia Tomka
Ziemniaki fondant 42

piecze całość tak długo, aż ziemniaki są miękkie. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych. Sprawdzają się podane z pieczonym drobiem, grillowaną rybą oraz pieczoną wołowiną. Po upieczeniu ziemniaki pięknie pachną ziołami , w tym czosnkiem oraz tymiankiem. Polecam Wam poniższy przepis na ziemniaki fondant i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook

MeCooks