wołowina - 6415 przepisów (strona:132/428)

Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym 53

świecie. Czas przygotowania : 10 minut Czas smażenia : 20 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Jedenaście jest głównych składników kuchni francuskiej: cebula, czosnek, trufle, zioła prowansalskie, pomidory, grzyby, sery, wołowina, mąka, jajka, masło i śmietana. Godziłoby się dodać jeszcze jeden: kaczkę. Z Francji pochodzi kaczka rouen, jeden z najlepszych gatunków kaczek hodowlanych, wymagających specjalnej opieki, bo są delikatne i wrażliwe

Niedzielny kucharz
Sałatka z mięsem z rosołu 59

Sałatka z mięsem z rosołu, to świetny pomysł na wykorzystanie gotowanego kurczaka, kaczki lub wołowiny. Delikatne mięso, chrupiący seler, różowe winogrono oraz szczypiorek, to podstawowe składniki tej pysznej i ekspresowej sałatki. Możesz ją podać jako przekąskę nie tylko w sposób klasyczny. Idealnie sprawdzi się w kanapce na kolację, śniadanie lub nawet do pracy. Doskonale będzie też smakować w tortilli

Kuchnia Na Wypasie
Pasztet z jajkiem 66

pasztet drobiowy, dlatego też do jego przygotowania wybrałam mięso drobiowe z dodatkiem wątróbki, która świetnie podbija smak pasztetu. Można także postawić na inny rodzaj mięsa – wieprzowinę, czy wołowinę. Poniżej zaprezentuję Wam świetny przepis na pyszny pasztet drobiowy z dodatkiem jajka. Pasztet smakuje naprawdę wyśmienicie, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! PASZTET Z JAJKIEM – PRZEPIS Liczba porcji: 2 foremki

Przepiski.pl
Meksykańskie burrito pełne pysznego farszu. Z tym przepisem bez problemu zrobisz je w domu 58

awokado. Bez trudu przygotujecie je w swojej kuchni. Przepis na meksykańskie burrito Składniki: 8 placków tortilla – zrobionych według tego przepisu lub gotowych ze sklepu, 800 gramów mielonej wołowiny, 2 większe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, 1 papryka czerwona, świeże papryczki chili – według uznania, sos powinien być jednak pikantny, płaska

Kulinarna Polska
Dieta okołodobowa pomoże zdrowo schudnąć 60

warzywa, z wyjątkiem kapusty, buraków, marchwi, pomidorów, karczochów i zielonej fasoli, zaleca się pozostawienie ich między godziną 10.00 a 21.00. Białka zwierzęce i produkty mleczne, takie jak jaja, wołowina, indyk lub kurczak (z wyjątkiem tłuszczów i kiełbas) oraz białe i niebieskie ryby najlepiej spożywać między godziną 10.00 a 21.00. Jeśli chodzi o nasiona roślin strączkowych i inne produkty, takie

ProstePesto.pl
Zupa cebulowa 38

ciężka na skutek sporej ilości zapieczonego na wierzchu sera, a serwowana jeszcze z frytkami. A co nam będzie potrzebne do przygotowania tej pysznej zupy? Składniki na bulion ( 500 g wołowiny, 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 1 suszony podgrzybek) 4 cebule białe 2 cebule czerwone garść tymianku 1/2 szklanki białego wina

Raj dla Podniebienia
Bouef strogonow. Najlepszy restauracyjny przepis. WIDEO 67

który znaleźliśmy u Jakuba Kuronia , jemu z kolei przekazał go ojciec Maciej. To tylko kilka składników, a wychodzi po prostu wyborny. Przepis na bouef strogonow Składniki: Około 300 gramów wołowiny stekowej – najlepiej polędwicy, ale może być też antrykot lub rostbef, 1 cebula, 150 gramów pieczarek, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżeczki gładkiej musztardy, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól

Kulinarna Polska
Chilli Con Carne 51

garnku lub na wysokiej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę, czosnek, paprykę i smażyć na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną i lekko się przyrumienią. Do garnka dodać mieloną wołowinę i smażyć razem z warzywami, w czasie smażenia mięso należy rozdrabniać łopatką na drobne kawałki. Smażyć do momentu aż mięso zmieni kolor i nie będzie różowych kawałków. Do wina dodać

ememe kitchen
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 65

naturalnych i łatwo dostępnych produktów. Podstawą tej kuchni są dania mączne, chleby oraz potrawy oparte na kaszach i warzywach. Ważną rolę odgrywają także ryby i mięso takie jak wieprzowina, wołowina, baranina i drób. Pierwszą tradycyjną potrawą, która reprezentuje kuchnię ukraińską jest oczywiście barszcz ukraiński, który łączy w sobie buraki, słoninę, kapustę i inne jarzyny. Wzbogaca się go bardzo dużą ilością

ProstePesto.pl
Tagliatelle Carbone Bolognese 56

graniczy z cudem…tak czytałem 😉 Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, życzę Ci smacznego z Tagliatelle Carbone Bolognese. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron Tagliatelle Mielona wołowina 300 gram Mielona wieprzowina 300 gram Włoska kiełbasa 200 gram Cebula 1-2 sztuki pokrojona drobno w kostkę Seler naciowy 3-5 sztuk pokrojonych w kostkę Marchewka 1-2 sztuki

RafalCook

Proponowane wyszukiwania