wołowina - 6415 przepisów (strona:140/428)

Wegetariański bibimbap z tofu 76

sycącym daniem. Czas: 40 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 2 Słowo bibimbap można przetłumaczyć jako mix ryżu, mięsa i warzyw. Standardowo danie robi się z surowej, siekanej wołowiny, kimchi i oczywiście ryżu. Całość zwieńcza smażone jajko. Żółtko powinno być półpłynne, ponieważ bibimbap je się w ten sposób, że wszystkie składniki przez konsumpcją należy wymieszać. Jako zmienia się wtedy

Niedzielny kucharz
Grecka Moussaka 61

plastry Bakłażan – 3 sztuki obranoe i pokrojone w plastry Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego, bo przecież to greckie danie – kilka łyżek Mięso Wołowina mielona 10% tłuszczu – 750 gram Cebula czerwona – 1 sztuka pokrojona drobno Czosnek – 3-5 ząbków pokrojone drobno Koncetrat pomidorowy – 140 gram Puszka pomidorów pokrojonych w kostkę

RafalCook
Muszle makaronowe z mięsnym nadzieniem 53

przez praskę 1 i 1/2 łyżka mixu czerwona papryka (tymianek, mielona szławia,mielona kolendra) Na pastę mięsną / nadzienie 4 podudzia z rosołu 125 g wołowiny z rosołu 2 średnie cebule pokrojone w kostkę 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 6 suszonych pomidorów 2 pełne łyżki pasty tagine

Spice things up
Ostry sos z ogórka i pomidora 52

cytryny i świeża natka pietruszki  sprawiają, że jest lekko  kwaskowy i orzeźwiający w smaku. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny.   (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Pasta z mięsa rosołowego 82

Składniki : ok.30 dag gotowanego mięsa, u mnie z indyka i wołowina 1 duża cebula sól, pieprz, ostra papryka mielona smalec, ewentualnie masło 1/3 kostki bulionowej Przygotowanie: Cebulę pokroić, przesmażyć na tłuszczu Mięso i cebulę zmielić razem i przesmażyć krótko Do smaku dodać sól, pieprz, paprykę mieloną ewentualnie rozpuścić ciut kostki rosołowej w ok. 1/4 szklanki wody Wymieszać wszystkie składniki

Proste Potrawy
Keto makaron stir-fry (Paleo, LowCarb, AIP) 71

budulcem mięśni, ale daje także uczucie sytości. Nie warto zatem go pomijać, zwłaszcza, że obiad to często główny posiłek dnia. Do tego dania pasuje większość rodzajów mięsa ( drób , wołowina , wieprzowina ), a także niektóre ryby lub owoce morza . Wegetarianie lub weganie, którzy nie obawiają się produktów sojowych mogą natomiast postawić na tofu lub zjeść sam makaron z warzywami. U mnie padło

Modern Cave Girl
Indycze souvlaki z sałatką horiatiki – greckie grillowanie 67

Szaszłyki z indyka po grecku, czyli grillowane suwlaki Souvlaki (suwlaki) , czyli mięsne szaszłyki to jedno z najpopularniejszych dań kuchni greckiej. Suwlaki można przygotowywać z różnych gatunków mięs – wieprzowiny, wołowiny lub mięsa drobiowego. Proponuję przepis na suwlaki z fileta indyka podane z sałatką horiatiki. Souvlaki z indyka przyrządza się bardzo szybko i bez dużego nakładu pracy. Filet z indyka

Tajemnice Smaku
Sałatka z burakami, jogurtem i orzechami 63

jest. A prawda jest taka, że ta sałatka najbardziej smakowała mi prosto z miski, bez dodatków. Gusta są różne, może akurat komuś z Was będzie bardziej pasowała do wołowiny, niż mi. Może schabowy lub wegetariański pasztet? A może będziecie ją wyjadać prosto z miski, jak ja. A, jeszcze jedno. Przeglądając różne przepisy, widziałam różne sposoby krojenia buraków. Była to grubsza

Kardamonovy
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 514

porcje. Jeśli szukasz pomysłu na aromatyczne danie z piekarnika, zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym sprawdzi się doskonale. Do przepisu możesz wykorzystać mielone mięso wieprzowe, drobiowe lub jeśli lubisz wołowinę. Naszym zdaniem najlepiej sprawdza się mięso z łopatki wieprzowej. Jeżeli masz mięso gotowane, które zostało Ci z obiadu, możesz je doprawić, dodać warzywa i będzie świetnym składnikiem do tej pysznej

Kuchnia Na Wypasie
Nộm xoài hải sản sałatka 55

mango i fantastycznego dresingu, lekko kwaśnego z domieszką sosu rybnego i chili. Sałatka Nộm xoài hải sản jest najczęściej podawana z kalmarami i krewetkami, ale także może być z wołowiną.  Jak to często bywa w tych przypadkach, czyli kuchni wietnamskiej, nie ma jednego przepisu na tę czy też inne sałatki.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego

RafalCook
Lasagne z sosem mięsno-pomidorowym 73

łyżki startego żółtego sera (opcjonalnie) 2 łyżki startego parmezanu 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Boczek pokroić na mniejsze kawałki lub zmielić razem z wołowiną. Na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oliwy, dodać mięso z boczkiem i podsmażyć, aż zmieni kolor. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zamieszać.  Doprawić mięso solą, pieprzem i papryką

Kulinarne Inspiracje
Szaszłyki z grilla z rabarbarem 72

szaszłyki? Najpopularniejszym mięsem na grilla jest karkówka. Jednak warto z niej zrezygnować na rzecz innych, lżejszych i równie smacznych mięs. Dlaczego? Karkówka jest mięsem tłustym, niezbyt zdrowym. Mięso czerwone (wołowina, wieprzowina, cielęcina, jagnięcina, baranina, dziczyzna) od pewnego czasu jest na cenzurowanym. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, by nie jeść go więcej niż 500 g tygodniowo. Spożycie większych jego ilości grozi ryzykiem

Wiszniówka
Phò Trôn sałatka 57

powiedzieć, że jest to rosół bez rosołu 😉. Brzmi dziwnie, ale jest niezwykle pyszne. To mieszanka makaronu ryżowego, kiełków, prażonych orzeszków, soli, ziół, sosu słodko kwaśnego i kurczaka lub wołowiny. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  👥 – 2-3-4 ⏰ – 30-45 minut 🇻🇳 – Wietnam Oczywiście potrzebujemy kilku składników Uda z kurczaka oczywiście karmionego kukurydzą i wolno

RafalCook
Huzarensalade sałatka 57

sztuki Szczypiorek – kilka łodyg Mrożony groszek – 100-150 gram Pomidorki koktajlowe – Garść duża Ogórki konserwowe – kilka sztuk Cebulki konserwowe – Garść duża Wołowina Pastrami – kilka plasterków Majonez – 200-250 gram Woda z ogórków – do smaku Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Huzarensalade, samo się

RafalCook
Pierogi z mięsem po gotowaniu rosołu. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa. PRZEPIS 67

mięso z gotowania rosołu. Przepis na pierogi z mięsem Składniki: około 700 gramów gotowanego mięsa dokładnie oddzielonego od kostek i chrząstek – w przypadku drobiu można użyć także skórek, wołowinę pozostawiamy razem z tłuszczykiem – 2 cebule, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, olej. Jak zrobić pierogi z mięsem? Przygotuj porcję ciasta na pierogi według tego przepisu . Cebulę drobno posiekaj, przesmaż

Kulinarna Polska