Kurczak tandoori

Kurczak tandoori

Kurczak tandoori

Kurczak tandoori to danie, które wywodzi się z rejonu Pundżab w północnych Indiach. Tradycyjnie kurczak tandoori pieczony jest w specjalnym, glinianym piecu zwanym tandoor, który ma swoje korzenie w Persji. W domowych warunkach takiego indyjskiego kurczaka można spokojnie przygotować na grillu, a nawet w piekarniku.  Kurczak tandoori idealnie sprawdzi się podczas letnich spotkań przy grillu, z dodatkiem raity i sałatki z ogórka i pomidorów smakuje wybornie. Kuchnia północnych Indii , w tym Pundżabu jest ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.