wołowina - 6415 przepisów (strona:135/428)

Gulasz węgierski z makaronem i kaszą 62

dwóch dań – zupy i drugiego dania, ale może być również świetną propozycją na obiadokolację. Swój gulasz przygotuję na bazie szynki wieprzowej, ale jeśli wolicie wykorzystajcie do niego wołowinę. Przepisów na to danie jest bardzo wiele, jednak podstawą każdego gulaszu węgierskiego jest sos, zrobiony na bazie przypraw i wytopionego z mięsa tłuszczu. Oczywiście najważniejsze w nim będą suszona słodka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidorowe koszyczki makaronowe z klopsem 75

cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, bazylia, oregano, chili 100 g sera żółtego tartego  olej do smażenia   klopsiki: 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g wołowiny mielonej u mnie tatar przyprawa do mielonego 3 łyżki bułki tartej 6 pomidorków koktajlowych  Klopsiki: Do miski przekładam mięso, wbijam jajko, dodaję drobno pokrojoną  cebule i czosnek, wsypuję bułkę

wesoła kuchnia
Aromatyczna zupa pomidorowa 67

natkę pietruszki. Najlepiej smakuje przygotowywana na rosole z dnia poprzedniego. Czas jej gotowania zależy od tego jakiego mięsa użyjemy. Drób z warzywami gotuje się około 1,5 godziny, natomiast wołowinę od 2 do 3 godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Aromatyczna zupa pomidorowa 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie

ProstePesto.pl
Lahmacum, turecka pizza, szybki obiad 75

sztuk (zależy od wielkości): ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli farsz mięsny: 300 g mielonej łopatki wieprzowej ( oryginalnie jest wołowina lub jagnięcina, ale my kochamy świninę ) 1 średniej wielkości cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka harrisy 4-5 łyżki ajwaru ( to też nie jest oryginalny dodatek ale super pasuje

Ogrodnik w podróży
Dieta w ciąży. Produkty aby uniknąć niedoborów 118

Tylko 15% żelaza z diety jest wchłaniane, gdy jest ono pochodzenia zwierzęcego i 5%, gdy jest pochodzenia roślinnego. Dlatego ważne jest, aby zróżnicować spożycie. Skup się na mięsie, zwłaszcza wołowinie, i upewnij się, że jest dobrze ugotowane. Pomyśl również o soczewicy, białej fasoli, orzechach włoskich, migdałach i orzechach laskowych. Umiarkowanie spożywaj herbatę i kawę, które ograniczają przyswajanie żelaza. Pomyśl

ProstePesto.pl
Zrazy z mięsa mielonego - szybki obiad 1703

Składniki: Mięso mielone 1 kg ( u mnie wołowina + karkówka) Jajka 2 Bułka tarta 1/2 szklanki Mleko 1/4 szklanki Ogórek konserwowy 2 Papryka czerwona 1/4 Cebula czerwona średnia Boczek wędzony lub szynka 100 g Bulion lub woda 500 ml Liść laurowy Ziele angielskie 2-3 Sól 2 łyżeczki Pieprz łyżeczka Majeranek łyżeczka Ostra papryka łyżeczka + mąka do obtaczania, olej do smażenia

Kulinarne przygody
Gulasz zbójnicki 67

kromką razowego chlebka. Zazwyczaj robię go z podwójnej porcji składników, bo świetnie nadaje się do odgrzewania i z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej. Polecam!     Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej 2 cebule 1 papryczka chilli 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy garść suszonych grzybów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina (może być półwytrawne) Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, liść

Blog z Apetytem
Mięso mielone z fasolą i kukurydzą 63

fasolą i kukurydzą może być wzbogacone o inne Wasze ulubione warzywa (na przykład paprykę, cukinię, bakłażana), sprawdzą się tu również pieczarki. Możecie tu wykorzystać ulubiony rodzaj mięsa - wieprzowinę, wołowinę albo chude mięso mielone z indyka lub kurczaka.  Mięso mielone z fasolą i kukurydzą świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli lub ryżem. Takim mięsnym sosem możecie też przekładać zapiekanki

Lekcje w kuchni
Pierogi z mięsem 74

sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło łyżka Woda ciepłej 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Mięso z rosołu 750 g ( u mnie wołowina i kurczak) Warzywa z rosołu ( kawałek marchewki, selera i pietruszki) Cebula Sól Pieprz Majeranek łyżeczka Przygotowanie: Ugotowane mięso oraz warzywa zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać podsmażoną, pokrojoną w kosteczkę cebulę

Kulinarne przygody
Pizza z kamienia – przepis na puszystą domową pizze 66

burgerów – domowe lub kupne duży pomidor lub małe pomidorki (tym razem użyłam małe) 1 cebula ogórki korniszone lub kiszone kilka listków sałaty kawałek sera mięso mielone z wołowiny lub wołowo-wieprzowe świeżo mielony pieprz sól Mięso dobrze doprawiamy i formujemy kotlety. Ja używam do tego prasy do burgerów. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej). Pod koniec smażenia

Słodkie okruszki
Gaijin Gotuje – Ivan Orkin – Kuchnia Japońska dla nie – Japończyków 45

gdzie je znaleźć i sugestie zamienników. Gotuj z Gaijinem a z pewnością zakochasz się w japońskiej kuchni. Z tą książką przygotujemy pyszne i pożywne kociołki z mięsem kurczaka lub wołowiną. Urządzimy własne temaki party i nauczymy się przygotowywać idealny kotlet tonkatsu, a także jak zwinąć swoją pierwszą wielką rolkę sushi. Przepisy w książce odnajdziemy według podziału na kategorie. Warto wspomnieć

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania