wołowina - 6415 przepisów (strona:131/428)

Kebab na patyczkach. Przepis na shish kebab, pyszne szaszłyki z mięsa mielonego 403

nich bułki, są za to przyprawy, które sprawiają, że shish kebab smakują wyjątkowo. Przepis na shish kebab – szaszłyki z mięsa mielonego Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, można użyć też baraniny lub mięsa mieszanego, 1 jajko, 2 cebule , 2 ząbki czosnku, płaska łyżeczka ziaren kolendry, płaska łyżeczka papryki w proszku plus papryka ostra według smaku, płaska łyżeczka kuminu mielonego

Kulinarna Polska
Taco ślimaczki na imprezę! 65

sztuki Składniki: 700 g pszennej mąki 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka oliwy 500 – 600 ml mleka Nadzienie 500 g mielonej wołowiny 1 opakowanie taco przyprawy 1 cebula 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka kokosowego oleju lub masła do smażenia 1 łyżeczka soli 250 g mozzarella 1 łyżka suszonego oregano 4 łyżki

codojedzenia
Makaron ze szparagami w sosie serowym 51

które lubią ostrzejsze smaki, polecam dodać odrobinę chili oraz sporą ilość pieprzu. Smacznego! Zobacz też: Łatwe obiady z makaronem Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem Makaron chiński z wołowiną Makaron chiński z kurczakiem Lasagne bolognese Przepis na makaron ze szparagami w sosie serowym Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 15 minut Składniki pęczek szparagów garść pomidorków koktajlowych

Kuchnia Bazylii
Makaron ze szparagami w sosie serowym 54

które lubią ostrzejsze smaki, polecam dodać odrobinę chili oraz sporą ilość pieprzu. Smacznego! Zobacz też: Łatwe obiady z makaronem Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem Makaron chiński z wołowiną Makaron chiński z kurczakiem Lasagne bolognese Przepis na makaron ze szparagami w sosie serowym Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 15 minut Składniki pęczek szparagów garść pomidorków koktajlowych

Kuchnia Bazylii
Zasady zdrowego grillowania. Plus 7 przepisów na pyszne sałatki do dań z grilla. 50

dobrej jakości gatunki mięs Dlaczego? Otóż z chudych gatunków mięs wytapia się mniej tłuszczu i mniej toksycznych związków pojawia się w dymie. Dobrym wyborem będzie drób, ryby, cielęcina i wołowina. Jeśli decydujemy się na wieprzowinę, to warto wcześniej usunąć tłuste fragmenty. 5. Przygotuj samodzielnie marynatę do mięsa To właśnie ona nadaje smak i zapobiega wysuszeniu. Mięso należy zamarynować na około

Natka Pietruszki
Co jeść po zawale 54

przeciwzapalne i są dobre dla serca. Wskazany jest też w umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, olej lniany tłoczony na zimno i oliwa z oliwek. Zalecane: drób bez skóry (kurczak, indyk), wołowina, cielęcina, królik. Chude i domowe wędliny np. grillowana na grillu elektrycznym, gotowana na parze lub pieczona w rękawie pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś

Cztery Fajery
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym – najlepsze 60

dość pospolitą. Przekonacie się jednak, że dodatek puree z selera naciowego do mięsa dodaje indykowi soczystości. Sos Worcestershire , który może do tej pory kojarzył Wam się wyłącznie z wołowiną (ewentualnie wieprzowiną), i aromatyczny parmezan odpowiadają zaś za intensywny smak, który uwielbia cała moja rodzina. Klopsiki z indyka – idealny obiad na dwa dni i do mrożenia Klopsiki z indyka

Na-talerzu.pl
Jak przyrządzić jagnięcinę? Mamy świetny przepis na udziec pieczony z ziemniakami 48

szczęścia jagnięcinę uda wam się kupić nawet w supermarkecie, choć nie zawsze, no i trzeba się przygotować na to, że zapłacimy za nią kilkukrotnie więcej niż za wieprzowinę czy wołowinę. Jeszcze nie tak dawno była ona niemal nieosiągalna, do spróbowania tylko w regionach, gdzie hoduje się owce. Jest to jednak mięso warte swojej ceny, więc czasem sobie na nie pozwalamy

Kulinarna Polska
Pora na grilla! 56

papryka z dodatkiem cebuli, czosnku i świeżej bazylii smakuje jak grillowana. Ten sos jest naprawdę bardzo dobry do każdej sztuki mięsa. Ja grillowałam dzisiaj burgery z mielonej wieprzowiny i wołowiny, które świetnie smakowały z sosem. Inne popularne dodatki do grilla, które u na są bardzo popularne to tzatziki , jogurt z kolendrą oraz frytki z batatów . Lubię przyrządzać kilka dodatków

codojedzenia
Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! 71

zestaw obowiązkowy” – można je nadziewać dowolnie. Kotlety idealnie pasują zarówno do ziemniaków z wody, jak i do kaszy. Frykadelki z mięsa mielonego: ok. 600-700 g mielonej wołowiny lub mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego 1 duże jajko 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek mleka (ewentualnie wody) po 1 łyżeczce: soli, lubczyku, majeranku, czosnku suszonego, papryki słodkiej (u mnie wędzona

Poezja smaku
10 rzeczy, których trzeba spróbować w Gruzji 50

kubdari z mięsem wieprzowo-jagnięcym czy lobiani z nadzieniem fasolowym. Charczo Charczo to bardzo pożywna, gęsta zupa gulaszowa, wywodząca się z gruzińskiego regionu Samegrelo. Przyrządza się ją zazwyczaj z wołowiny, choć spotyka się również charczo w wersji rybnej, najczęściej z jesiotra. Obowiązkowy dodatek stanowią orzechy włoskie i migdały, włoszczyzna i gruzińskie przyprawy, najlepiej pod postacią mieszanki ziołowej chmeli-suneli. Gruzini

ProstePesto.pl
Hamburger idealny [wideo] 65

Brioszkę, to pszenna bułka, które świetnie pasuje do hamburgerów, są większe, odrobinę bardziej płaskie i doskonale trzymają w środku mięso. Oczywiście kluczem dobrego burgera jest mięso. Ja wykorzystuję wyłącznie wołowinę. Najlepiej wybierzcie tą z karkówki bo będzie najlepiej pasować do hamburgera bo ma idealne proporcje mięsa i tłuszczu. Składniki na 2 porcje 400g mięsa wołowego 1 cebula 2 bułki Brioszki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!