Podstawowy sos do grilla. Świetnie pasuje do wołowiny i wieprzowiny. Do drobiu także się nada, choć do tego mięsa osobiście wole inne sosy. Klasyczny sos BBQ łączy w sobie trzy smaki: kwaśny, słodki i pikantny. Jest wiele przepisów – właściwie co kucharz to i przepis, ale ten najlepiej pasuje moim gościom. Print Sos BBQ Course Grill Cuisine Amerykańska Ingredients 680 g passaty czyli cała buelka 1 łyżka oliwy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki octu jabłkowego 60 g brązowego cukru 3 łyżki sosu sojowego 1...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...