Figi duszone w winie idealne do dań z wołowiny oraz do serów. Wino wlać do garnuszka, dodać połamane laski cynamonu, wsypać cukier i gotować aż otrzymamy gęsty sos. Odciąć ogonki fig. Przekroić figi na połówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać je sosem z wina. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie można je już jeść, ale lepsze będą gdy je podsmażymy. Figi wyjąć z sosu. Ułożyć na talerzu przeciętą stroną do góry. Posypać cukrem. Na patelni rozgrzać masło. Ułożyć na... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...