wołowina - 6415 przepisów (strona:123/428)

Zupa pho na pieczonym kurczaku 40

dużo wody, bo powstanie rozwodniony wywar. Tym razem inspiracją do takiego wywaru była nasza ukochana azjatycka zupa czyli pho. Robiłam już ją na kurczaku, na pieczonej kaczce, czy wołowinie. Tym razem jest na resztkach z upieczonego wcześniej kurczaka. Polecam, bo to pyszny sposób na niemarnowanie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Shawarma 45

dawno temu, jeździło się do Wrocławia na dworzec oczywiście na — pite — ech, wspomnienia. Nazwa Shawarma prawdopodobnie pochodzi od tureckiego — çevirme — co oznacza — obracanie — oczywiście kawałków głęboko marynowanego mięsa z wołowiny, jagnięciny, kurczaka czy też indyka. Mięso jest — nadziane — ułożone warstwami na pionowym rożnie, który natomiast wolno się obraca i opieka mięso na średnim ogniu, nawet przez kilkanaście godzin. Na koniec

RafalCook
Sałatka Big Mac 96

całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju i wkładamy mięso. W przepisie używam mięsa mielonego wołowego, bo burgery przygotowuje się właśnie z wołowiny, ale możecie równie dobrze zrobić sałatkę na bazie mięsa wieprzowego. Mięso smażymy na patelni przez około 9-10 minut, od czasu do czasu mieszając i doprawiając do smaku solą i pieprzem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 41

wrażenie nawet na najbardziej wymagających gościach. Staropolski rosół, zupa rybna lub żur na zakwasie z białą kiełbasą to dobre propozycje na początek uczty. Można sięgnąć tu po burgery (z wołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet schabowy lub filet z łososia. Na amatorów słodkości czekają z kolei pyszne ciasta i lodowe desery, podawane z gorącymi malinami

Słodkie okruszki
Wiener Schnitzel 29

Najlepiej poczekać, aż sałatka przegryzie się – ok. 1 godziny. ? Podawać usmażony sznycel z sałatką i cytryną. Przepis ten pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Cielęcina i wołowina

To co kocham
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 38

Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest pyszną przekąską na zimno. Składniki: ? 500 g mięsa wołowego z udźca ? 200 g słoniny ? 3 cebule ? 4 jajka ? 150 g suszonych śliwek ? 1 kieliszek winiaku ? 50 g łuskanych orzechów pistacjowych ? 2 liście laurowe

To co kocham
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem 31

obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: ? 250 g łopatki wieprzowej ? 250 g wołowiny ? 250 g boczku surowego ? 2 jajka ? 2 cebule ? 1 bułka kajzerka ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1/2 łyżeczki majeranku ? 1/2 łyżeczki słodkie papryki ? sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: ? Boczek

To co kocham

Proponowane wyszukiwania