wołowina - 6415 przepisów (strona:123/428)

Pulpeciki dla niemowlaka 36

białka. Klopsiki zawierają również wiele innych składników odżywczych, których potrzebuje Twoje dziecko, w tym witaminy z grupy B i żelazo. Ważne jest aby były one zrobione z chudej mielonej wołowiny, wieprzowiny lub kurczaka, aby nie miały dodatku tłuszczu lub soli. Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy na dania przeznaczone dla niemowlaków. Wśród przepisów, które warto przygotować swojemu maluszkowi jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gruzińskie Chinkali 34

Gruzińskie Chinkali to pomysł na obiad w dobrym stylu. Jest to jeden z obowiązkowych punktów programu, jeśli planujecie odwiedzić Gruzję. Chinkali to tradycyjny gruziński pieróg, który może być wypełniony wołowiną, wieprzowiną lub jagnięciną. Ja swoje pierożki przygotowałem na bazie miesa wieprzowego. Jest to bardzo popularne danie w Gruzji i można je znaleźć w wielu restauracjach. Słowo „chiinkali” pochodzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pho na pieczonym kurczaku 37

dużo wody, bo powstanie rozwodniony wywar. Tym razem inspiracją do takiego wywaru była nasza ukochana azjatycka zupa czyli pho. Robiłam już ją na kurczaku, na pieczonej kaczce, czy wołowinie. Tym razem jest na resztkach z upieczonego wcześniej kurczaka. Polecam, bo to pyszny sposób na niemarnowanie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Shawarma 37

dawno temu, jeździło się do Wrocławia na dworzec oczywiście na — pite — ech, wspomnienia. Nazwa Shawarma prawdopodobnie pochodzi od tureckiego — çevirme — co oznacza — obracanie — oczywiście kawałków głęboko marynowanego mięsa z wołowiny, jagnięciny, kurczaka czy też indyka. Mięso jest — nadziane — ułożone warstwami na pionowym rożnie, który natomiast wolno się obraca i opieka mięso na średnim ogniu, nawet przez kilkanaście godzin. Na koniec

RafalCook
Sałatka Big Mac 91

całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju i wkładamy mięso. W przepisie używam mięsa mielonego wołowego, bo burgery przygotowuje się właśnie z wołowiny, ale możecie równie dobrze zrobić sałatkę na bazie mięsa wieprzowego. Mięso smażymy na patelni przez około 9-10 minut, od czasu do czasu mieszając i doprawiając do smaku solą i pieprzem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 33

wrażenie nawet na najbardziej wymagających gościach. Staropolski rosół, zupa rybna lub żur na zakwasie z białą kiełbasą to dobre propozycje na początek uczty. Można sięgnąć tu po burgery (z wołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet schabowy lub filet z łososia. Na amatorów słodkości czekają z kolei pyszne ciasta i lodowe desery, podawane z gorącymi malinami

Słodkie okruszki
Wiener Schnitzel 23

Najlepiej poczekać, aż sałatka przegryzie się – ok. 1 godziny. ? Podawać usmażony sznycel z sałatką i cytryną. Przepis ten pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Cielęcina i wołowina

To co kocham