wołowina - 6514 przepisów (strona:146/435)

Szynka wołowa dojrzewająca 70

przepuszczającym powietrze. Można doprawić w zależności od naszych preferencji smakowych. Dobór przypraw jest tutaj dowolny. Szczerze polecam taki rodzaj wędliny jest wyjątkowo aromatyczny i wyjątkowo smaczny. Składniki 1 kg wołowiny bez kości 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 6 ząbków czosnku po 1/2 łyżeczki pieprzu, rozmarynu, tymianku, bazylii ( można wzbogacić suszone zioła gałązkami świeżych) Mięso umyć i dokładnie wklepać

gotuj ze mną
Domowy drobiowo- wołowy rosół 82

ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe goleń wołowa podudzia z kurczaka pęczek natki pietruszki sól pieprz 2,5 l wody Domowy drobiowo- wołowy rosół – przepis Do wody dodajemy wołowinę – będzie się ona gotowała znacznie dłużej, więc dopiero po 30 minut dodajemy do niej pozostałe składniki. Kurczaka, obraną marchewkę pietruszkę, pora, selera i niezwykle ważny składnik rosołu opalaną cebulę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gruzińskie pierożki chinkali z mięsem mielonym 76

Kalorie 180 kcal Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym i bulionem. Sakiewki z ciasta pierogowego z mięsnym farszem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MIĘSNY FARSZ 500 g mielonej baraniny lub wołowiny (lub mieszaniny obu mięs) 1 cebula żółta 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka listków kolendry świeżo posiekanych 250 ml wystudzonego bulionu jarzynowo – wołowego sól i grubo zmielony czarny pieprz

ProstePesto.pl
Gulasz wołowy z cynamonem 78

cynamon, czy goździki. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, Keira, Alex i ja, życzymy Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 180 minut 🗡️ – Wiedźmin Oczywiście potrzebujemy kilku składników 500 g wołowiny na Gulasz 2 cebule pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 2 marchewki pokrojone w talarki 3 łyżki masła Świeża pietruszka Sól Pieprz świeżo zmielony Zmielone goździki Laska cynamonu Miód

RafalCook
Jak i czym szybko zmielić mięso w domu? 87

żadnych sztucznych dodatków i dokładnie wiadomo, z jakiej jakości mięsa ono powstało. Dowiedz się, czym najlepiej i najszybciej możesz zmielić zakupiony kawałek wieprzowiny czy wołowiny, aby uzyskać aromatyczne kotlety lub najlepszej […] Artykuł Jak i czym szybko zmielić mięso w domu? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Kacze udka w czerwonym winie 91

Polsce rządzą kurczaki, wieprzowina i ewentualnie wołowina. Kaczka uchodzi bardziej za danie restauracyjne. Może dlatego, że wiele osób uważa, że jest trudna do przygotowania? Smak kaczych udek bije na głowę tych z kurczaka, a mimo to przygotowuje się je bardzo prosto. Kacze udka w czerwonym winie to danie, które możecie przygotować zarówno na codzienny obiad, wykwintną kolację, jak i świąteczny

Poezja smaku
Jakie potrawy najlepiej wychodzą na patelniach aluminiowych? 80

zdecydujemy. Warto więc wiedzieć, że na powłokach teflonowych najlepiej smażyć mięsa, które wymagają bardzo wysokiej temperatury i krótkiej jednocześnie obróbki termicznej. Będą więc to dla przykładu: Wszystkie kotlety z wołowiny Polędwica wołowa, steki Sznycle cielęce Kotlety schabowe i mielone Na powłokach ceramicznych patelni aluminiowych dobrze przygotowuje się natomiast wszystko, co wymaga długiego podgrzewania na małym ogniu, ważna będzie tu też

smakowitehistorie.com
Pasztet z jajkiem 74

widoczne kawałki tłuszczu. Warto również dodać do masy boczek lub podgardle, które sprawią że pasztet będzie bardziej kremowy. Warto eksperymentować z rodzajami mięs, mieszając ze sobą różne kawałki drobiu, wołowiny i wieprzowiny. W ten sposób za każdym razem uzyskasz nieco inną, bardzo ciekawą kompozycję smakową. Czym zastąpić jajka w tym przepisie? Jajka, którymi “nadziewany” jest pasztet

okolicepalnika.pl
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym 117

zrazów będziesz potrzebować: 500g udźca wołowego, 3 cebule, 1-2 ogórki kiszone, pół pęczka natki pietruszki, 1 litr bulionu, sól i pieprz do smaku, 2 kromki chleba razowego. 1. Wołowinę pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i oprósz pieprzem. 2. Natkę pietruszki posiekaj. 3. Każdy kawałek mięsa posyp posiekaną natką, połóż kawałek przekrojonego wzdłuż ogórka, zawiń i zepnij wykałaczką

Z notatnika dietetyka
Sos chrzanowy na ciepło 84

ostrzejszy. Gotowane jajka, kurczak pieczony lub gotowany dobrze smakują z sosem z mniejszą ilością chrzanu. Tak naprawdę trudno się ograniczać, sos chrzanowy możemy podawać do wszystkiego. Ryby, także łosoś, wołowina, schab, golonka, pulpety, krokiety, pasztety i sos chrzanowy, to wszystko będzie smakować.  Sos chrzanowy Mamy dwa podstawowe sosy chrzanowe. Sos chrzanowy na ciepło i sos chrzanowy na zimno

Dieta moja pasja
Pieczony boczek rolowany na kanapkę 158

Coraz ciężej kupić w sklepach naprawdę smaczną wędlinę czy dobrej jakości mięso (wieprzowinę, wołowinę czy drób). Od lat sięgam głównie po produkty z Sokołowa – to jedyna branża produkująca mięso i wędliny, które w pełni nam smakują i odpowiadają. Do firmowego sklepu Sokołowa po przeprowadzce mamy już nieco dalej, mimo to raz w tygodniu odwiedzamy sklepik i komponujemy zapasy

ProstePesto.pl
Konserwa Tyrolska w/g JackaW 150

karkówka / 8 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mm Wersja druga  -2 kg boczku (bardziej tłusty niż chudy ) /5 mm -1 kg wołowiny kl. 2 /8 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłusty / 4 mm PRZYPRAWY  I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 16-18 g/kg -pieprz czarny 2,5 g/kg -ziele angielskie mielone

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Carpaccio z Buraka 95

niewiele składników, by przygotować tę pyszną przystawkę. Carpaccio to bardzo słynne i dobrze znane na całym świecie danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Tam, carpaccio przygotowuje się z surowej wołowiny. Danie to zainspirowało wielu kucharzy do przygotowania carpaccio w różnych wersjach, na przykład z buraka. Carpaccio z buraka podaję zazwyczaj z dodatkiem rukoli, sera mozzarellą i słonecznika

Przepiski.pl
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 81

smaku jest niebanalnie skomponowana. Chrupiące szparagi, jędrny groszek i soczysta pomarańcza w towarzystwie orzeźwiającej mięty, przesmacznych gnocchi i kurczaka który idealnie przeszedł smakiem. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE:   WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM     BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE     GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM     KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM

globuskulinarny

Proponowane wyszukiwania