Przepis na : obiad
Patison to okrągła, lekko spłaszczona dynia z wgłębieniami po bokach. Jego wygląd jest bardzo oryginalny. Skórka najczęściej jest białego koloru, ale niektóre odmiany są również żółte, zielone lub wielokolorowe. Spożywać można go na surowo, gotowanego, grillowanego lub pieczonego. Małe patisony , które w smaku są najdelikatniejsze, świetnie sprawdzają się marynowane oraz jedzone na świeżo, nieco większe sztuki smakują pysznie duszone w sosie lub zapiekane z farszem. Przyprawy , które idealnie komponują się ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...