Polędwiczka cielęca faszerowana

Polędwiczka cielęca faszerowana

Składniki na 2 porcje: ? 2 duże plastry polędwicy cielęcej ? sól, biały pieprz Farsz ? 1/2 fileta z kurczaka ? 4 grzybki suszone ? 1/2 szklanki orzechów laskowych ? natka pietruszki ? sól, pieprz biały Sos ? kilka prawdziwków mrożonych ? 1 szalotka ? 5 łyżek śmietany 30% ? 100 ml białego wina ? sól, biały pieprz Ziemniaki ? 4 ziemniaki ? 1 łyżka maku ? 2 łyżki masła ? 2 łyżki śmietany ? sól, pieprz Warzywa ? 1 marchew ? 1/2 cukini ? 2 łyżki masła Wykonanie: ? Polędwczki rozbić tłuczkiem, nadać im kształt pr...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.