Kołduny drobiowe do rosołu

Kołduny drobiowe do rosołu

Kołduny drobiowe do rosołu

 Kołduny to niewielkie pierożki zazwyczaj z mięsem podawane z gorącym rosołem. Te klasyczne są z mięsem baranim i wołowiną ja jednak postanowiłam wykorzystać mięso z rosołu i przygotowałam na mięsie drobiowym. Polecam wypróbować przepis bo tak podany rosół smakuje obłędnie. około 300 gramów ugotowanego mięsa np. z rosołu pół cebuli sól świeżo mielony pieprz mały ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku około 100 ml rosołu na ciasto 500 gramów mąki pszennej 1 jajko 3 łyżki oleju około 250 ml ciepłej wody Cebulę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.