wołowina - 6415 przepisów (strona:157/428)

Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 110

można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Zobacz przepis Marokański gulasz Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Całość jest niezwykle łatwa do przygotowania i zajmuje nie więcej niż pół godziny. Zobacz przepis Zapiekanka z penne i sosem pomidorowym To pyszne i sycące danie, które świetnie nadaje się

Niedzielny kucharz
Sznycel po włosku 92

głownie do plastra panierowanej cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną i natką pietruszki. Oprócz cielęciny do piccata można stosować inne gatunki mięsa np. wieprzowinę, wołowinę, drób, czy nawet ryby. Sznycel po włosku panieruje się w mące , jajku i tartej bułce lub białym chlebie zmieszanym z tartym twardym serem, takim jak Parmezan lub Grana Padano. Sznycel

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Swojska biała kiełbasa 111

niej specjalnej maszynki do robienia kiełbas, wystarczy tylko nakładka dołączona do maszynki do mielenia mięsa, jelita wieprzowe i trochę cierpliwości. 2 kg mięsa wieprzowego II kategorii 2 kg wołowiny gulaszowej 2 kg podgardla wieprzowego 2 główki czosnku 12 g cukru 12 g pieprzu 12-15 g suszonego majeranku 120 g soli 600 ml bardzo zimnej wody naturalne jelita wieprzowe

Krylowa Kuchnia
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 132

różnej postaci oraz kilka rodzajów przepysznych kanapek ze świeżej bagietki. Jeżeli zjawicie się tam w porze obiadowej możecie sobie zamówić specjalne kanapki na ciepło, polecam tą z długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe

moj przepis na
Najlepszy pasztet z dzika 114

Najlepszy pasztet z dzika na Wielkanoc. Idealny przepis na pyszny pasztet z dzika zrobiłam na podstawie mojego przepisu na najlepszy pasztet wielkanocny , wołowinę i wieprzowinę zastąpiłam dziczyzną, którą zamarynowałam przed gotowaniem i skróciłam też trochę czas pieczenia pasztetu. To mój sprawdzony i najlepszy sposób na wykorzystanie mięsa z dzika. Muszę przyznać, że nie często dziczyzna pojawia się w naszej kuchni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Musaka: słynna grecka zapiekanka z bakłażanem. PRZEPIS 97

przez cały rok. Jednym z najsłynniejszych dań z bakłażanem w roli głównej jest grecka Moussaka – przepyszna zapiekanka. Przepis na grecką musakę Składniki: 3-4 bakłażany, 800 gramów mielonej wołowiny (można użyć też mięsa wieprzowego), 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, 800 gramów ziemniaków, 2 kulki mozzarelli, oregano, sól, pieprz, oliwa. Na sos beszamelowy pół kostki

Kulinarna Polska
Gołąbki z mięsem mielonym wołowym i ryżem 75

Gołąbki z mięsem mielonym wołowym i ryżem to bardzo pyszne wydanie gołąbków. Wołowina świetnie sprawdziła się w tym daniu. Zrobiłam gołąbki trochę inaczej jak robiłam do tej pory. Wiecie co? Były pyszne! Dzieciaki zajadały się z wielkim smakiem, dorośli również, ale dzieci głośno wyraziły swój entuzjazm a to było dla mnie najważniejsze. Te gołąbki są … Czytaj dalej Gołąbki

Pieprzyć z Fantazją
Wędzona sól 103

soli zależy od wielu zmiennych, w tym od czasu wędzenia i od rodzaju drewna. Ten przepis będzie wymagał drewna dębu lub jabłoni. Aby użyć bardziej wyrazisty smak pasujący do wołowiny polecamy użyć drewno Mesquite. Drewno Hickory nadaje mocny smak, który dobrze komponuje się z wieprzowiną. Ze względu na wiele czynników zaleca się sprawdzać smak soli po pierwszych 20 minutach wędzenia

naRuszcie
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 83

pomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy go potrzebować grillowany i cięty w poprzek włókien. Wystarczy wziąć kilka bagietek, przeciąć na pół wzdłużnie, posmarować masłem i grillować po około 1-2 minuty do chrupkości. Podawać z plasterkiem średnio wysmażonego steka, kawałkiem niebieskiego

naRuszcie
Kluski z mięsem. Mięciutkie ciasto i dużo pysznego farszu. Idealne na obiad. PRZEPIS 81

Przepis na kluski z mięsem Składniki: na ciasto ok. 1,5 kg ziemniaków, 1 jajko, mąka ziemniaczana, sól. Na farsz potrzebne będzie 800 gramów mięsa mielonego (można użyć wieprzowiny, wołowiny lub indyka), duża cebula, 1 jajko, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kluski z mięsem? Ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie utłucz – masa musi być

Kulinarna Polska
Jak właściwie używać przypraw? 93

kurczaka, np. gotowanych. Możesz wzbogacić nim też sos do drobiu. A poza tym: cząber, estragon, bylica pospolita, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula, curry. Wołowina Majeranek – posiada on ziołowy zapach i delikatny, słodki aromat. W sztuce kulinarnej wykorzystuje się zarówno świeże, jak i wysuszone liście majeranku. Cząber – znakomicie podkreśli smak, np. smażonego steka. Suszone

365 dni dookoła kuchni
Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy 79

prosty sposób przenieść się do kulinarnego nieba – burger z portobello to coś dla Was. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Przepis na zdrowe burgery z wołowiną i cukinią Przepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg, jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania mają lekko zmieniony skład, ale smakują jak klasycznym hamburger i coleslaw. Czas przygotowania

Niedzielny kucharz
Co z mielonego zamiast kotletów? 96

ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Libański kebab z sałatką z kalafiora Co zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności

Niedzielny kucharz
Chilli con carne 82

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1.   Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso

Prosto z Kotła

Proponowane wyszukiwania