można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Zobacz przepis Marokański gulasz Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Całość jest niezwykle łatwa do przygotowania i zajmuje nie więcej niż pół godziny. Zobacz przepis Zapiekanka z penne i sosem pomidorowym To pyszne i sycące danie, które świetnie nadaje się
Niedzielny kucharzgłownie do plastra panierowanej cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną i natką pietruszki. Oprócz cielęciny do piccata można stosować inne gatunki mięsa np. wieprzowinę, wołowinę, drób, czy nawet ryby. Sznycel po włosku panieruje się w mące , jajku i tartej bułce lub białym chlebie zmieszanym z tartym twardym serem, takim jak Parmezan lub Grana Padano. Sznycel
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniej specjalnej maszynki do robienia kiełbas, wystarczy tylko nakładka dołączona do maszynki do mielenia mięsa, jelita wieprzowe i trochę cierpliwości. 2 kg mięsa wieprzowego II kategorii 2 kg wołowiny gulaszowej 2 kg podgardla wieprzowego 2 główki czosnku 12 g cukru 12 g pieprzu 12-15 g suszonego majeranku 120 g soli 600 ml bardzo zimnej wody naturalne jelita wieprzowe
Krylowa Kuchniaróżnej postaci oraz kilka rodzajów przepysznych kanapek ze świeżej bagietki. Jeżeli zjawicie się tam w porze obiadowej możecie sobie zamówić specjalne kanapki na ciepło, polecam tą z długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe
moj przepis naNajlepszy pasztet z dzika na Wielkanoc. Idealny przepis na pyszny pasztet z dzika zrobiłam na podstawie mojego przepisu na najlepszy pasztet wielkanocny , wołowinę i wieprzowinę zastąpiłam dziczyzną, którą zamarynowałam przed gotowaniem i skróciłam też trochę czas pieczenia pasztetu. To mój sprawdzony i najlepszy sposób na wykorzystanie mięsa z dzika. Muszę przyznać, że nie często dziczyzna pojawia się w naszej kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzez cały rok. Jednym z najsłynniejszych dań z bakłażanem w roli głównej jest grecka Moussaka – przepyszna zapiekanka. Przepis na grecką musakę Składniki: 3-4 bakłażany, 800 gramów mielonej wołowiny (można użyć też mięsa wieprzowego), 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, 800 gramów ziemniaków, 2 kulki mozzarelli, oregano, sól, pieprz, oliwa. Na sos beszamelowy pół kostki
Kulinarna PolskaGołąbki z mięsem mielonym wołowym i ryżem to bardzo pyszne wydanie gołąbków. Wołowina świetnie sprawdziła się w tym daniu. Zrobiłam gołąbki trochę inaczej jak robiłam do tej pory. Wiecie co? Były pyszne! Dzieciaki zajadały się z wielkim smakiem, dorośli również, ale dzieci głośno wyraziły swój entuzjazm a to było dla mnie najważniejsze. Te gołąbki są … Czytaj dalej Gołąbki
Pieprzyć z Fantazjąsoli zależy od wielu zmiennych, w tym od czasu wędzenia i od rodzaju drewna. Ten przepis będzie wymagał drewna dębu lub jabłoni. Aby użyć bardziej wyrazisty smak pasujący do wołowiny polecamy użyć drewno Mesquite. Drewno Hickory nadaje mocny smak, który dobrze komponuje się z wieprzowiną. Ze względu na wiele czynników zaleca się sprawdzać smak soli po pierwszych 20 minutach wędzenia
naRuszciepomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy go potrzebować grillowany i cięty w poprzek włókien. Wystarczy wziąć kilka bagietek, przeciąć na pół wzdłużnie, posmarować masłem i grillować po około 1-2 minuty do chrupkości. Podawać z plasterkiem średnio wysmażonego steka, kawałkiem niebieskiego
naRuszciePrzepis na kluski z mięsem Składniki: na ciasto ok. 1,5 kg ziemniaków, 1 jajko, mąka ziemniaczana, sól. Na farsz potrzebne będzie 800 gramów mięsa mielonego (można użyć wieprzowiny, wołowiny lub indyka), duża cebula, 1 jajko, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kluski z mięsem? Ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie utłucz – masa musi być
Kulinarna Polskakurczaka, np. gotowanych. Możesz wzbogacić nim też sos do drobiu. A poza tym: cząber, estragon, bylica pospolita, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula, curry. Wołowina Majeranek – posiada on ziołowy zapach i delikatny, słodki aromat. W sztuce kulinarnej wykorzystuje się zarówno świeże, jak i wysuszone liście majeranku. Cząber – znakomicie podkreśli smak, np. smażonego steka. Suszone
365 dni dookoła kuchniprosty sposób przenieść się do kulinarnego nieba – burger z portobello to coś dla Was. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Przepis na zdrowe burgery z wołowiną i cukinią Przepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg, jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania mają lekko zmieniony skład, ale smakują jak klasycznym hamburger i coleslaw. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Libański kebab z sałatką z kalafiora Co zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności
Niedzielny kucharzSkładniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso
Prosto z Kotła