wykonania: Cebulę kroimy drobno i podsmażamy chwilę na łyżce oliwy. Gdy się zeszkli dodajemy drobno posiekany czosnek, kmin rzymski, chilli oraz słodką paprykę i całość podsmażamy jeszcze chwilę. Dodajemy wołowinę i wszystko smażymy przez kilka minut do usmażenia mięsa rozdzielając je przy tym drewnianą szpatułką lub łyżką na mniejsze kawałki. Mięso przerzucamy do garnka i dodajemy do niego pomidory, koncentrat
Mostek w kuchnikawałku. Marynuj mięso przez 2 godziny, po czym wstaw do piekarnika nastawionego na 150ºC. Piecz mięso przez 4 – 5 godzin. Mięso powinno się bez problemu szarpać. Poszarpaną wołowinę polej zagęszczonym sosem, powstałym podczas pieczenia. Podawaj mięso zawinięte w tortille z warzywami, żółtym serem i kwaśną śmietaną lub guacamole. The post Carnitas czyli szarpana wieprzowina po meksykańsku appeared first
codojedzeniaSfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina. Są idealne jako przekąska na przyjęcie lub imprezę, więc świetnie nadadzą się na czas karnawału! Można je podawac na Read More Artykuł Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespoonkoperkowe z jajkiem i warzywami Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem Tatar ze śledzia na pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Koreczki Caprese Pieczarki faszerowane wołowiną Pieczarki nadziewane kaszą i serem Pomidory faszerowane fetą Przepis na ogórki faszerowane Sałatka z melonem, szynką i rukolą Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Szynka faszerowana sałątką jarzynową. wytrawne drożdżowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodałam wcześniej wyciągniętą 4 część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami
Pieprzyć z FantazjąSKŁ ADNIKI 250 g wołowiny 250 g wieprzowiny 100 g gotowanej szynki 50 g parmezanu 2 jajka 1 łyżeczka suszonego tymianku majeranek ga ł ka muszkata ł owa sól, pieprz **** INGREDIENTI 250 g di carne suina 250 g di macinato bovino BIO Amica Natura * 100 g di prosciutto cotto 50 g di parmigiano 2 uova 1 cucchiaino
La grande e la piccola cuocawarty przetestowania! Przepis na bigos 8 l – 30 porcji Składniki: 1 główka białej kapusty, średniej wielkości 1 l kiszonej kapusty 1 kg szynki wieprzowej 600 g karczka z wołowiny 150 wędzonego boczku 5 śląskich, kiełbasa śląska 100 ml koncentratu pomidorowego 2 duże cebule 1 czosnek solo 2 duże liście laurowe 5 ziaren jałowca 6 ziaren angielskiego ziela 1 łyżeczka
codojedzeniagara jedliśmy i od lat robimy go właśnie tak. Lepszego po prostu nie ma. Przepis na bigos Składniki: 4 duże cebule, 1,5 kilograma dobrej kapusty kiszonej, 500 gramów wołowiny gulaszowej (najlepsza będzie pręga), 500 gramów wieprzowiny (dobrze sprawdzi się łopatka, raczej nie szynka), 300 gramów dobrej kiełbasy (może być różnego rodzaju), 300 gramów boczku wędzonego, 3 garście suszonych grzybów
Kulinarna Polskabloger) żyje przed Bożym Narodzeniem Jeśli lubicie kuchnię chińską i charakterystyczne dla niej smaki, koniecznie wypróbujcie tez przepis, jak również przepisy na kurczaka po seczuańsku, kaczkę po seczuańsku czy wołowinę po seczuańsku. Mięso przyrządza się z sosem sojowym i pędami bambusa, cebulką, czasem marchewką pokrojona w zapałkę. Ja jako miłośniczka słodkich smaków, dodałam jeszcze garść suszonej żurawiny, ale jest
Dorota Smakujetakich dań należą roladki z karkówki, które przygotowuję wstępnie w sobotę wieczorem, a następnego dnia zapiekam w piekarniku. Początkowo takie zrazy robiła moja teściowa, a później ja z wołowiny. Tym razem jednak chciałam spróbować czegoś nowego i zdecydowałam się na karkówkę. Muszę przyznać, że danie to jest równie pyszne jak poprzednie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku
Danka Pichcipierś z kaczki. Dried duck Brest. Homemade Duck Prosciutto robi się w zasadzie sama tylko potrzebuje czasu na marynowanie i suszenie. Nie mogę jakoś zabrać się za przygotowanie suszonej wołowiny, ale jeszcze wszystko przede mną, tym bardziej, że mamy jej ostatnio pod dostatkiem, tak samo jak baraniny, też myślę aby ją ususzyć The post Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProporcje każdej mieszanki podane są na jeden mały słoiczek widoczny na zdjęciach. To mój faworyt: sól z dodatkiem suszonych grzybów, dużej ilości rozmarynu i czosnku. Świetnie nadaje się do wołowiny, wieprzowiny, gulaszu czy sosów. Sól z suszonymi grzybami, rozmarynem i czosnkiem Składniki: 100 g soli gruboziarnistej 25 g suszonych grzybów 5 gałązek rozmarynu 2 ząbki czosnku Suszone grzyby, obrane ząbki
My simple kitchenrowerem opartym o ścianę przy drzwiach, może nie zachęcać do jedzenia w tym miejscu. To nie restauracji z Gwiazdką Michelin, ale właśnie takie miejsca są wspaniałe, zapach wolno pieczonej wołowiny z grilla, wspaniałe kleftiko i przede wszystkim, wszechobecna feta. Zapraszam na sałatkę z fety z „obskurnej” knajpy. 👥 – ❌ ⏰ – 30 minut 🥩 – ❌ Składniki 100 g sera feta
RafalCookświetny przepis na szybki i smaczny obiad, który idealnie sprawdza się na ciepło jak i do lunchbox’a. By wykonać lżejszą wersję kultowego Boeuf Strogonow wystarczy jedynie wymienić wołowinę na mięso drobiowe. Dzięki temu potrawa zawiera mniej kalorii, a przy okazji jej smak zabiera zupełnie innego wymiaru. Koniecznie zapiszcie ten przepis na później Składniki na 4-5 porcji
Be Fit Be Strong