smaczny obiad. Skrzydełka z kurczaka w sosie. Podałam je z ryżem. Jak zauważyliście na moim blogu znajdziecie mnóstwo dań mięsnych przygotowanych z różnych rodzai mięs. Drób, wieprzowina, wołowina, dziczyzna, jagnięcina to wszystko w zakładce MIĘSA. Jeżeli zrobiliście Państwo danie z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia również mile widziane. Życzę smacznego i zapraszam
O kuchni z uczuciemniespodzianka są naprawdę proste w przygotowaniu o niebo lepsze niż kupione! Tym razem użyłam mielonego mięsa wołowo-wieprzowego jednak jeśli macie czas i możliwość lepsza byłyba z mielona wołowina. Przy następnej okazji wpis uzupłnię o lepsze zdjęcia oraz przepisy na sosy, które tym razem zastąpiłam ketchupem:) Potraktujmy więc ten wpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był
cucinareChili to rodzaj meksykańskiej potrawy z mielonej wołowiny, długo gotowanej w pomidorowym sosie. Tym razem przygotowałam zdrowszą wersję dania - CHILI SIN CARNE - czyli chili bez mięsa ;). Za to z dużą ilością warzyw i dodatkiem pożywnej soczewicy. Będzie ie zaskoczeni jak dobrze smakuje i na jak długo zapewnia uczucie sytości. Jest aromatyczne, przyjemnie rozgrzewające i co najważniejsze szybko się robi
cool and mintyStawiam w kuchni na prostotę i smak. Jak dobrze wiecie nie jestem wielbicielką mięsa, jem je na prawdę sporadycznie. Ale jeśli już- to konkretnie, uwielbiam np. steki z wołowiny! Heheh jem je raz na sto lat, ale w gruncie rzeczy z czerwonego mięsa to by było chyba tyle ;-). Kurczaków sklepowych, które rosną 3 tygodnie na antybiotykach i innym syfie, unikam
SMYKWKUCHNImożna przyrządzić - dobrze zrobiony jest kruchy i delikatny. Niestety źle zrobiony przypomina kawałek starej gumy. A zrobić dobrze jest go zdecydowanie trudniej niż steki ze "szlachetnych części" wołowiny jak rib eye, filet mignon czy New York. Stek bavette to mało popularne w Polsce cięcie steku (z łaty wołowej) - należy do grupy tak zwanych bistro steków. Nazwa podobno pochodzi
Milion SmakówKotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem Kotlety mielone ,zawsze mają wzięcie w naszej rodzince . Nie ważne czy są z wieprzowiny , wołowiny , kurczaka , kaczki czy indyka . Wspaniale smakują na gorąco , a jeszcze lepiej na kanapkach na zimno . Chyba większość ludzi nie pogardzi poczciwym , domowym kotletem mielonym . Większość, także potrafi go zrobić i każdy ma na to swój patent . Dzisiaj
Ogrodnik w podróżyWęgierska zupa gulaszowa Gęsta, sycąca i mega pyszna zupa gulaszowa z mięsa wołowego i wieprzowego. Jest pikantna, treściwa i rozgrzewająca. Idealna na chłodne, jesienne dni! Składniki: 20dkg wołowiny 30dkg wieprzowiny (użyłam łopatki) 5 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 papryki żółtej lub zielonej 2 duże ziemniaki 1/2 pora opcjonalnie: 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
Blog z Apetytemodróżnia ją większa ilość warzyw, dodatek ryżu i lżejsza konsystencja. Z kawałkiem chleba właściwie stanowi kompletny posiłek. Idealna na jesienno-zimowe chłody. Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (najlepsza będzie wołowina, ale może też być wieprzowe, u nas tym razem pół na pół), trzy cebule, trzy ząbki czosnku, trzy marchewki, seler naciowy, dwie puszki pomidorów w zalewie, garść ryżu, papryka
Kulinarna Polskasprawdza mi się mięso wołowe. Wieprzowina jest bardzo tłusta i jeśli po nią sięgniecie musicie liczyć się z tym, iż wasza musaka będzie opływać tłuszczem. Jeśli nie przepadacie za wołowiną sięgnijcie po mięso mielone z indyka. Mięso to jest lekkie, nie ma w sobie tłuszczu i w tym daniu sprawdzi się fajnie. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa
mecookszrobić przegląd lodówki i wrzucić jakieś smakowite resztki. Przepis bardzo prosty, przepyszny, uniwersalny – świetnie poleca się na obiad dla wygłodniałej rodziny. Składniki (na 2-3 porcje): 500g mielonej wołowiny 3 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 mały por 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 500g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki
Smaczna Stronagotowanej na piwie. Jest wiele rożnych przepisów na tę zupę i każda rodzina ormiańska modyfikuję ją po swojemu. Przedstawiam Wam Chaszlamę po mojemu Składniki na 2 porcje: – 300g wołowiny – 1 cebula – 8-10 małych ziemniaków – 6 malutkich papryk ( jeśli są duże to dwie) – 8 pomidorków koktajlowych – 300 ml piwa – 1 pęczek kolendry
Smaki Arminewina np.: porto 3 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzuczarnego utłuczonego w moździerzu 6 jagód jałowca 1/3 łyżeczki kminku całego 1 kg różnych gatunków mięsa (wieprzowina, wołowina, drób i dziczyzna) 200g wędzonej kiełbasy 200g wędzonej szynki 200g wędzonego boczku cukier sól * do bigosu możemy dodać 2 łyżki powideł śliwkowych lub śliwki wędzone i doprawić go miodem zamiast
Moja Książka Kucharskawymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi się ja szybko , mimo , że główny składnik - wołowina - trochę się gotuje. Polecam zniknęła bardzo szybko u Nas w domu :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz
Gotowanie PatkiAnglii jest nas dużo z każdego kraju więc czasami można coś ciekawego się dowiedzieć i dostać ciekawy przepis. Można je faszerować na różne sposoby z warzywami, kurczakiem, rybą, jagnięciną, wołowiną itp Wszystkie składniki wrzucić do miski, dokładnie zagnieść jak każde ciasto drożdżowe. Masa musi być sprężysta i gładka. Ciasto włożyć do miski i przykryć folią spożywczą. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte
Kuchnia Pokoleń