wołowina - 6415 przepisów (strona:183/428)

Szaszłyk to też kebab – shish kebab z kurczaka 148

delikatne szaszłyki, czyli kebaby z mięsa i warzyw. Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwy Liczba porcji: 2 Szaszłyk to też kebab W Polsce kebab kojarzony jest głównie ze skrawkami wołowiny ciętymi z ogromnego, obracającego się przy eklektycznym grillu kawału mięsa lub ze skrawkami kurczaka podanego z surówką w chlebku pitta. Szaszłyk jest zwykle uznawany za coś zupełnie innego: kawałki mięsa

Niedzielny kucharz
Schab do chleba 122

jaki został przygotowany. Przepis znalazłam u Darka Podlaska, na blogu Chleba Naszego . Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na wędliny do chleba znajdujące sie na blogu: Wołowina pieczona w niskiej temperaturze Schab pieczony w niskiej temperaturze Karkówka dojrzewająca Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim Schab dojrzewający paprykowy Najlepsza szynka drobiowa Szynka drobiowa Wydrukuj przepis The post Schab

mojewypiekiinietylko
Pikantne leczo z cukinią 1780

użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 4 pęta kiełbasy śląskiej 2 cebule 2 ząbki czosnku

Kuchnia Bazylii
Kurczak w marynacie teriyaki 146

też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak chciałabym Wam podać wariant wzbogacony o mirin, rodzaj wina ryżowego stosowanego w kuchni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mao – recenzja restauracji 142

ćwiartki kaczki i 6 placków. Z tej pierwszej wizyty zapamiętałam też pierożki na parze z różnymi nadzieniami. Kiedy byłam wczoraj u Mao zamówiłam krewetki czosnkowe (ogórek/ czosnek/ papryka) i wołowinę po seczuańsku (papryka/ por/ mun/ sezam). Pyszny jest też sernik z matchą. document.createElement('video'); http://www.ugotowanepozamiatane.pl/wp-content/uploads/2018/05/mao.mp4 A jak z tymi chińskimi drinkami? Mój chiński znak to świnia

Ugotowane pozamiatane
Przepisy na dania z grilla TOP10 219

Smacznego! 1. Kofta kebab grillowany FIT 2. Patison grillowany 3. Ziemniaczki pieczone z cebulką i czosnkiem 4. Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka 7. Szaszłyki drobiowe z winogronami 8. Wachlarzyki ziemniaczane z boczkiem 9. Kotlety z rusztu do hamburgerów 10. Gruszki pijaczki

Tradycyjna Kuchnia
Domowy hamburger 176

musztardy kolendra mielona pieprz sól cebula czerwona 1-2 ząbki czosnku ok.łyżeczki startego świeżego imbiru pół szklanki zimnego rosołu ewentualnie bulionu majonez ketchup sałata ser do hamburgerów Wykonanie: Wołowinę mieszamy z przyprawami: gorczycą, pieprzem, solą, kolendrą, imbirem, czosnkiem oraz ćwiartką startej cebuli. Dodajemy zimny rosół i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety i smażymy je na patelni grillowej. Pod koniec grillujemy

Pysznie & Pięknie
Tatar z marynowanymi rydzami, galaretką z buraka i czarną quinoą 157

doprawionego soku z buraków 1/2 łyżeczki agaru 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno bio  3 łyżki wody mineralnej pieprz sól kiełki rzodkiewki do ozdoby  Wykonanie: Wołowinę siekamy drobno, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z olejem i wodą. Staranie wyrabiamy przez chwilę, jak ciasto.  Sok z buraków zagotowujemy z agarem,cały czas mieszamy i gotujemy chwilę

Quinoa Raz!
Wołowina z kapustą po chińsku 103

Wołowina z kapustą, grzybami mun i bambusem. Pełna orientalnych aromatów i przepyszna.   Składniki: 50 dag polędwicy wołowej kawałek imbiru wielkości kciuka 2 ząbki czosnku łyżka oleju sezamowego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżka wódki 1/3 kapusty pekińskiej 90 g suszonych grzybów mun 100g pędów bambusa natka pietruszki lub kolendra Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy i marynujemy w sosie sojowym

Pyry na Gaz
Gulasz z łopatki z papryką 118

dodatkami. Można podawać go  z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą lub kluskami. Ja najbardziej lubię z kaszą, a Wy? Na blogu znajdziecie przepisy na inne gulasze np. z wołowiny, kiełbasy kurczaka czy karkówki. Wszystkie są smaczne i godne polecenia. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów i przygotowaliście jakieś danie to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo

O kuchni z uczuciem
DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 112

burgera (przepis poniżej) - oliwa z oliwek + masło Bułki kroimy, smarujemy masłem i grillujemy na złoty kolor. Warzywa polej oliwą i grilluj aż pięknie się ze złocą. kotlety: - 300 g wołowiny - 300 g wieprzowiny - 1 szalotka - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki sosu worcester - 1 łyżeczka octu balsamiznego - 1/2 łyżeczki musztardy - 1 /2 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego - sól w/w wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Orientalny burger z grilla 125

kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 3 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej – 1 jajko rozmiar M – 2 łyżki bułki tartej – kilka chlebków naan

nietylkopasta.pl
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 125

składniki. Mięso dokładnie osusz, a następnie skrop i wysmaruj olejem. Natrzyj zaprawą. Odstaw na 15 minut. Grilluj na dobrze rozgrzanym ruszcie przez 10 minut z każdej strony (jeśli grillujesz wołowinę, 5-6 minut z każdej strony wystarczy, żeby mięso było średnio wypieczone). Mięso można usmażyć też na patelni. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra

Niedzielny kucharz
Viet Street Food - prawdziwy Wietnam w Warszawie 162

miękkie ciasto, podane w bardzo esencjonalnym ciemnym wywarze. Pierożki rozpływają się w ustach, a ciemny rosół jest obłędnie smaczny Bún bò Nam Bộ (30zł) -  cienki makaron ryżowy z wołowina z woka , warzywnymi piklami, kiełkami, sałatą, świeżymi ziołami, prażoną cebulką i specjalnym sosem. Przed zjedzeniem wszystkie składniki trzeba dobrze wymieszać Klasyczne Banh Mi (17 zł) - z domowym wietnamskim pate, czyli

Kulinarne przygody Gatity
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 118

podawać dziczyznę Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej papryki. Paprykowy gulasz z dziczyzny Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa z dziczyzny

KulinarneImpresje.pl