wołowina - 6415 przepisów (strona:192/428)

Zupa gulaszowa z boczniakami 109

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo lubimy takie treściwe zupy. Są mega sycące i rozgrzewające, a ich aromat uzależnia ;) Składniki 300 g wołowiny (u nas łopatka) 2 łyżki oleju 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 kawałek białej części pora 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1,5 l wrzątku

R'n'G Kitchen
Marynowanie mięsa – przydatne wskazówki 124

pochodzi ze świeżych owoców, miodu czy cukru. Ryby najlepiej jest łączyć ze smakami kwaśnymi. Do drobiu doskonale pasują przyprawy słodkie, delikatnie kwaśne lub subtelnie słone. Z kolei wieprzowinie i wołowinie śmiało możemy nadać smak wyraziście słony lub ostry. Czas marynowania Zwyczajowo marynowanie musi zostać wykonane odpowiednio wcześnie, by dać zadowalające rezultaty. Optymalnym jest włożenie mięsa do marynaty

Słodkie okruszki
Musaka 118

razem padło na musakę. Wyszła pyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego wina 2 łyżeczki

kruche babeczki
Rosół z kaczki 159

domów tyle oryginalnych przepisów na rosół i ulubionych wersji tej zupy. Ja tradycyjnie dodaję odrobinę wołowiny oraz drobiu w postaci kurczaka. Taki rosół lubię najbardziej, ale często zmieniam, modyfikuję i robię inne wersje. Tak jak tym razem, do przygotowania rosołu użyłam kaczki, tym razem całej kaczki która po ugotowaniu zamieniła się w pyszny farsz do pierogów. Dzięki temu jednak kaczka

nietylkopasta.pl
Strogonow 212

Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 łyżki śmietany 18% olej do smażenia 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól

Qchnia po prostu
Zupa gulaszowa z wołowiny 161

kuchni chorwackiej. Taka zupa jest znakomitym posiłkiem na jesienno - zimowe dni, rozgrzewa i pobudza organizm do działania. Bardzo treściwa zupa i znakomicie zaspokaja głód, polecam. Zupa gulaszowa z wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Amerykańska kanapka Sloppy Joe 148

padło na Sloppy Joe. Jedna z podstawowych kanapek, która "nie wygląda" - i ma nie wyglądać! Za to oszałamia smakiem i konsystencją.  Składniki (na 2 kanapki) -250 g mielonej wołowiny -1/2 cebuli -1/2 czerwonej papryki -1 łyżka musztardy -4 plasterki sera topionego tostowego -1/2 szkl. wody -100 ml keczupu -sos tabasco/piri piri/worchester (wedle uznania) -ostra papryka

Zielona Kuchnia
Burgery wołowe 266

Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc

AniaGotuje.pl
Gulasz z bakłażanem – przez żołądek do serca 193

winogrona już dojrzałe i zerwane ale warto zapamiętać sobie ten przepis na gulasz. Jest inny ale bardzo smaczny. Można go ugotować na jagnięcinie. Ja często gotuję na rosołowej wołowinie, a dzisiaj spróbowałam z wieprzową karkówką. Perski gulasz najlepiej pasuje do ryżu z szafranem . Bakłażan to inaczej oberżyna. Lubicie to warzywo? Ja bardzo! Gulasz z bakłażanem Składniki: na 5 – 8 porcji

codojedzenia
Stek z kangura z sałatką ze szpinaku 153

kupiłam w Lidlu). Aby zjeść steki z kangura, musiałam czekać dwa dni, aż mięso się rozmrozi (najlepiej odmrażać w lodówce) i zamarynuje Czy było warto? Niekoniecznie. Wolałabym kupić sprawdzoną wołowinę, ale warto było spróbować, chociaż smak niczym się nie wyróżnia, trudno mi nawet go do czegoś porównać. Zobaczcie też: Chimmichurri – ostry sos do mięs Rostbef smażony i sałatka ze szpinakiem

Kuchnia Bazylii
Niesamowity gulasz wołowy – z kociołka, flambirowany 225

ziemniaczanego (u mnie z dodatkiem dużej ilości tartej gałki muszkatołowej i prażonej cebulki), mocno posypany świeżo posiekaną natką pietruszki. SKŁADNIKI 6-8 średnich porcji, z dodatkami 1,2 kg wołowiny na gulasz – karkówka, chuda łopatka, rostbef, zrazowa górna, pręga, udziec – mieszane 2 średnie cebule, żółte lub czerwone – 300-350g 600g pieczarek albo w sezonie pieczarek wymieszanych

Karo in the Kitchen
Makaron soba z wieprzowiną i warzywami 126

możecie zastąpić innymi bez szkody dla całości. Na przykład jeśli chcecie aby danie było wegetariańskie, pomijacie mięso lub zastępujecie je tofu . Możecie też zamiast wieprzowiny użyć kurczaka  lub wołowinę. Nie macie lub nie lubicie cukinii? Żaden problem, dodajcie brokuł lub fasolkę szparagową i też będzie super. Sama jeśli korzystam z przepisów, traktuję je dość luźno. Takie gotowanie, na luzie

Smakowity Blog Kulinarny
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 124

Przepis wg Agaty Wojdy  Składniki 700 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko pół łyżeczki suszonego oregano 150 g sera feta sól pieprz 2 średnie cebule 3 kromki pieczywa tostowego 150 ml czerwonego wytrawnego wina Sos : 6 łyżek oliwy 1 starta marchewka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 3 puszki pomidorów pelati ( po 400 g ) 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Rosół wegetariański 156

Rosół to, w klasycznej wersji, niezagęszczana zupa będąca wywarem mięsno – warzywnym przygotowywanym na bazie drobiu, wołowiny lub baraniny. Serwuje się ją z makaronem typu nitki lub wstążkami, ziemiankami albo kluskami lanymi. Z powodzeniem przyrządzić możemy jednak także bezmięsną wersję tej popularnej potrawy. W jaki sposób? Odpowiedź – poniżej. Bez czego nie może się obyć wegetariański rosół? Bukietu warzyw – to właśnie

Moja smaczna kuchnia
Pieczona wołowina z warzywami 124

Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania