wołowina - 6415 przepisów (strona:194/428)

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny) 241

boczek, karkówka, golonka, żeberka, łopatka), co zauważam po publikowanych przez Was w grupach i na forach rozpiskach i zdjęciach. Należy pamiętać o wywarach z kości, innych rodzajach mięsa jak wołowina (także tatar), dziczyzna a także o owocach morza i rybach. Dodatki to głownie zielone warzywa ale i kiszonki, które na stałe powinny zagościć w Waszym menu.     Artykuł PRZYKŁADOWY

Ola la LCHF
Pieczone empanadas z wołowiną i serem 117

zmieniać. Składniki (12szt - 4 porcje) -3 szkl. mąki pszennej -1/4 szklanki rozpuszczonego smalcu lub margaryny -1 szkl. ciepłej wody -3 łyżki oleju rzepakowego -600g mielonej wołowiny -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 papryczki chilli -1/2 łyżeczki tabasco -1/2 łyżeczki pieprzu cayenne -1/2 łyżeczki słodkiej papryki -1/2 łyżeczki soli -5 łyżek  sofrito albo passaty

Zielona Kuchnia
Węgierska zupa gulaszowa 139

możemy też wykorzystać pastę paprykową, która tak samo jak mielona papryka występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w pół plasterki 4 szklanki bulionu lub wody 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 3 ziemniaki pokrojone w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 78

butter isn’t obligatory either – the final impression is granted! Extremely short shopping list only encourages you to spend some time cooking, so enjoy! SKŁADNIKI: 200 g wołowiny (stek z antrykotu) 100 g sera typu Lazur 200 g jogurtu greckiego 1 średnia czerwona cebula 125 g czarnego fettuccine sól, pieprz, natka pietruszki, czosnek, ulubione zioła INGREDIENTS

Martyna Cooks
ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH 85

ingredients but you’ll need a lot of time. Either way – cooking is the pleasure of eating SKŁADNIKI: 0,5 kg wołowiny z kością (porcja rosołowa) 1 włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por) 5 kawałków selera naciowego 1 średnia cebula 1/2 główki czosnku ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, kostka rosołowa, pepperoncino INGREDIENTS: 0,5 kg beef with bone

Martyna Cooks
Spaghetti z kurczakiem i pieczoną papryką 110

Macie ochotę na spaghetti z kurczakiem i pieczoną papryką? Sos przypomina bolognese ale zamiast mielonej wołowiny użyłam mielonego z kurczaka . Obok pomidorów dodałam pieczoną papryczkę. Sos nabrał lekko słodkiego charakteru, który nieco zaostrzyłam cheddar sosem. Spaghetti z kurczakiem to szybki i tani obiad. Ten przepis na spaghetti jest bardzo prosty, że z łatwością przygotuje go nawet kuchenny laik

codojedzenia
Pieczeń kebab-gyros na kanapki 469

Domowa pieczeń, doskonała do kanapek i nie tylko. -- Potrzebujemy 1 kg mielonego: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebulę,  łyżkę suszonego czosnku, 2 czubate łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy. Żeby sprawdzić czy jest dobrze przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy. Przyprawiamy

chleba naszego
Zupa belgijska (Potage belge) 93

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym. Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 cebule 250 g wołowiny 1 ząbek czosnku 1 jabłko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru 1 liść laurowy sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka

R'n'G Kitchen
Rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler 374

podaję z koprem lub drobno posiekaną natką. Smakiem dzieciństwa jest dla mnie taki rosół, na mięsie wołowym i drobiowym podawany z koprem i młodymi kawałkami ziemniaków. Składniki: 500 g wołowiny 1 kurczak 6 marchewek 6 pietruszek 1 seler 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek lubczyku łyżka pieprzu 5 goździków 5 ziarenek ziela angielskiego 5 liści laurowych sól Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
DOMOWE BURGERY WOŁOWE 160

Pyszne bo domowe:) Tak uważam i zdania nie zmienie:)  Zapraszam :) SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: Burgery 500 g mięsa mielonego z wołowiny 1 cebula drobno posiekana 2 łyżki drobno posiekanej natki Sól i pieprz do smaku 1 jajko Dodatkowo 4 bułki do burgerów mogą być kajzerki 1 /2 ogórka zielonego 1 pomidor 1/2 cebuli 2 garście rukoli 10 dag sera

Gotowanie Patki
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 247

nazwę ciorbă.  Składniki - proporcje dla 3-4 osób Podobno optymalne proporcje mięsa, ziemniaków i kapusty powinny wynosić 1:1:1, ale nam najbardziej odpowiada poniższy wariant. 40 dag wołowiny lub wieprzowiny bez kości (np. pręga, łopatka) 2 lub 3 mięsiste pomidory (można zastąpić koncentratem pomidorowym) około 20 do 30 dag kiszonej kapusty 40 g smalcu 2 średnie ziemniaki pokrojone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mięsne "psiastka" 149

cieszę się, że dostarczę mu odpowiednich składników odżywczych. Polecam wszystkim psiarzom. :) Psie ciastka z mięsem: 500g mielonych podrobów wołowych (można użyć każdego rodzaju mięsa, którym karmicie psa - kurczaka, wołowiny, jagnięciny etc.) 2 szklanki mąki pszennej lub pełnoziarnistej 3 jajka wiejskie lub od kur z wolnego wybiegu pół szklanki rozpuszczonego masła (lub oleju) ok. 30-50g zmielonych orzechów ziemnych

Cooking Monster
Knedelki z mięsem mieszanym 140

mączyste). Po ugotowaniu około 900 g 250 g mąki pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko sól Farsz: 350 g ugotowanego mięsa (z rosołu: kurczak, indyk, wołowina) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku (wg uznania) 1 łyżka masła klarowanego sól świeżo zmielony pieprz ¼ szklanki rosołu (brak na zdjęciu) Wykonanie: Wykonanie knedelków najlepiej rozłożyć na dwa dni. Ziemniaki

Kuchnia u Krysi
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 230

Następnie dodajemy posiekany czosnek i mięso mielone . Jak mięso będzie już podsmażone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tym razem nie dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Neapolitanka 121

pyszna zupa serowa :) 1,5 l rosołu z drobiu lub wołowiny 200 g śmietany 18 % 80 g utartego pikantnego żółtego sera łyżka masła łyżka mąki 2 żółtka szczypta soli i pieprzu natka pietruszki W garnku, w którym chcemy przygotować zupę smażymy przez chwilkę mąkę na maśle cały czas mieszając. Dodajemy 4 czubate łyżki startego żółtego sera (startego na najmniejszych oczkach

Krokusowy Dom