blog: Co w kredensie piszczy Konfitura z róży cukrowej autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Roladki ze schabu autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Chłopski garnek z wołowiną autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Kotlety mielone autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Owoce
Codzienna kuchnia niecodziennadomu. Zaręczam nie będziecie zawiedzeni. Było pysznie, a i pracy nie było zbyt wiele. Oprócz tego wiecie co jecie. Polecam. Składniki: ( na 4 cheeseburgery ) 2 opakowania mielonej wołowiny na tatar ( razem około 500 g ) 4 bułki do hamburgerów z sezamem 4 plastry sporego pomidora 4 plasterki pomidora gouda 1 ogórek kiszony Sałata Cebula sałatkowa pokrojona w krążki 2 + 2 łyżki
Smaki Ewymoim domu chętnie zjadana jest wołowina w różnej postaci..Zrobiłam na sposób cygański ..Wyszła bardzo krucha .lekko pikantna po prostu delikatesy 🙂 .Polecam serdecznie.. Składniki: 1 kotlet wołowy z rostbefu 1 duże czerwone papryki /u mnie podłużna/ 3 ogórki kiszone takie mało solne dodałam 3 średnich cebule 2-3 ząbki czosnku sól pierz mąka pszenna
Ugotujmy Cośdrożdży 120 ml oleju szczypta soli 350-400 ml wody czarnuszka, sezam do posypania żółtko do smarowania Sposób przygotowania Nadzienie Cebulę kroimy w kostkę, szklimy. Do zeszkliwionej cebuli dodajemy wołowinę i podsmażamy. Wyciskamy czosnek. Bakłażana kroimy w plastry, delikatnie solimy. Odstawiamy na 15-20 min. Po tym czasie odciskamy sok i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w kostkę, dodajemy
Mieszam w Garnkulepiej niż te szwedzkie 😉 Można je podać z ziemniakami lub ryżem, a także z żurawiną. Pasują na obiad lub jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy harissa 3/4 szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki słodkiego sosu chili 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżeczki
Kuchnia MagdaLenyłopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej papryki, słodkiej papryki i wędzonej papryki sól i pieprz do smaku Opcjonalnie: 30 dag pieczarek 2 czerwone papryki Łyżka gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu typu greckiego Mięso pokroić dość dużą kostkę (2 x 2 cm), obsypać
Korniszonkikuchni limonki. Dania były smaczne, jednak jest to zdecydowanie bardziej kuchnia Tex niż Mex, z przewagą dobrego, aromatycznego mięsa i pysznych marynat, pikantnych sals dobrze pasujących do wołowiny. Idąc do Meksykańskiego kartelu spodziewaliśmy się nieco większej ilości znajomych, meksykańskich smaków. Pod tym względem się zawiedliśmy, jednak sama kuchnia La Sirena nie zawodzi – dania są smaczne i stworzone z myślą
Taste and CookTradycyjny rosół wcale nie musi być nudny… i nie musi być drobiowy. Polecam ten przygotowany na wołowinie z dodatkiem szpinaku i groszku. Ma bardzo wyrazisty smak a z dodatkiem ryżu stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 500g ligawy wołowej 2 łyżki oliwy z oliwek Biała cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 250g szpinaku (świeży lub mrożony) 1,5l bulionu warzywnego
Pyry na Gazmięso z kurczaka . Oczywiście najważniejszym momentem w przygotowaniu mięsa na grilla jest marynowanie. Dzisiaj polecam uniwersalną marynatą, która pasuje i do drobiu i do mięsa, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny. Jest to marynata na bazie romesco z dodatkiem ziół, soku z limonki i oliwy. Grillowane roladki z kurczaka marynowałam przez godzinę. Roladki można zrobić z piersi kurczaka lub z odfiletowanych
codojedzeniajednak czosnku, bo w upalne dni lepiej go omijać żeby nie odstraszać otoczenia czosnkowym zapachem skóry, która będzie go intensywnie wypacać. SKŁADNIKI: 1 litr kefiru 250 ml Fond z wołowiny (naturalny bulion wołowy do kupienia w słoiku) pęczek koperku 3 średnie ogórki gruntowe lub 1 wężowy 1 awokado (opcjonalnie) pęczek rzodkiewek pęczek cebulek dymek ze szczypiorkiem 5 jajek ugotowanych
Sztuka gotowania w/g Samirysmak tego burgera staje się wyjątkowy. Polecam do domowych burgerów upiec bułki mleczne z sezamem lub z makiem. Składniki na 2 burgery wołowo-jagnięce z marchewką 300 g mielonej wołowiny i jagnięciny (po 50%) 1 marchewka 50 ml wody niegazowanej 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku garstka świeżej mięty (ok. 2 g) sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz ½ – czerwona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładników. Dzięki temu gleba pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami. ZAPIEKANKI a'la TACOS Składniki: (na 4 kokilki tk. 2 porcje) 200 g mielonej wołowiny 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 3/4 szklanki kukurydzy w puszce Bonduell (opcjonalnie można użyć mieszanki kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduell ) 6 ziemniaków
Bon appetit mon amiePyszny i sycący chłopski garnek z wołowiną. Świetny pomysł na danie jednogarnkowe. 500 mięsa mielonego wołowego 1 cebula Sól Pieprz 3 jajka 4 łyżki bułki tartej Mąka pszenna do obtoczenia 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 młoda cukinia 7 pieczarek 4 ziemniaki 2 szklanki wody Świeża natka pietruszki Słodka czerwona papryka Liść lubczyku Sól Pieprz Marchewki oraz ziemniaki obieramy. Marchewkę
VioletoweKucharzenieprzygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią. Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie: Mięso obrane z kości, zmielić
magiczna kuchnia KasiFlaki nie są pikantne . Przygotowane na rosole. Są delikatne nawet dla małego brzuszka. Smacznego :) SKŁADNIKI: 🍴1.5 kg flaków wołowych 🍴1 kg udźca z indyka 🍴0.5 kg wołowiny np. Pręgi lub antrykot 🍴2 marchewki 🍴1 pietruszka 🍴1 seler 🍴natka pietruszki 🍴3 ziele angielskie 🍴2 liście laurowe 🍴Sól i pieprz do smaku 🍴1 opakowanie przyprawy do flaków 🍴4 łyżki majeranku
Gotowanie Patki