wołowina - 6415 przepisów (strona:193/428)

Makaron soba z wieprzowiną i warzywami 118

możecie zastąpić innymi bez szkody dla całości. Na przykład jeśli chcecie aby danie było wegetariańskie, pomijacie mięso lub zastępujecie je tofu . Możecie też zamiast wieprzowiny użyć kurczaka  lub wołowinę. Nie macie lub nie lubicie cukinii? Żaden problem, dodajcie brokuł lub fasolkę szparagową i też będzie super. Sama jeśli korzystam z przepisów, traktuję je dość luźno. Takie gotowanie, na luzie

Smakowity Blog Kulinarny
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 117

Przepis wg Agaty Wojdy  Składniki 700 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko pół łyżeczki suszonego oregano 150 g sera feta sól pieprz 2 średnie cebule 3 kromki pieczywa tostowego 150 ml czerwonego wytrawnego wina Sos : 6 łyżek oliwy 1 starta marchewka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 3 puszki pomidorów pelati ( po 400 g ) 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Rosół wegetariański 150

Rosół to, w klasycznej wersji, niezagęszczana zupa będąca wywarem mięsno – warzywnym przygotowywanym na bazie drobiu, wołowiny lub baraniny. Serwuje się ją z makaronem typu nitki lub wstążkami, ziemiankami albo kluskami lanymi. Z powodzeniem przyrządzić możemy jednak także bezmięsną wersję tej popularnej potrawy. W jaki sposób? Odpowiedź – poniżej. Bez czego nie może się obyć wegetariański rosół? Bukietu warzyw – to właśnie

Moja smaczna kuchnia
Pieczona wołowina z warzywami 120

Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej

Gotowanie Patki
Sos żurawinowy 121

Jesień to czas zbioru żurawiny, a co można z niej zrobić ? Oto np. bardzo prosty sos dodający niezwykle wyrafinowanego smaku różnym mięsom począwszy od wołowiny poprzez drób a skończywszy na desereach a już mięsa indyczego nie wyobrażam  sobie bez tego sosu. Przepis po prostu  idealny. Składniki : 200 gr świeżych owoców żurawiny 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego

Mechanik w kuchni
Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 202

Piec przez 40 min. w temperaturze 180*C Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Ciasta drożdżowe , Ciasta z warzywami , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad , Pizza , Zapiekanki Tagged: drożdże , pieczarki , wołowina

https:KKuchniaMniam
Zupa meksykańska z mięsem mielonym 204

kolendrą lub natkę pietruszki, można też posypać ją tartym serem. Przepis na: zupa meksykańska Składniki dla 2 osób: 300 g świeżo mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) lub mielonej wołowiny 1 puszka (400g) krojonych pomidorów z ziołami lub 3 obrane i pokrojone pomidory 1 mała puszka (165g) kukurydzy chili 1 puszka (310g) mixu fasoli (biała, czerwona i lima) z cieciorką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosta pieczeń wołowa 79

Soczysta wołowina to wspaniała baza obiadowa, ale i dobry sposób na smaczną kanapkę z chrzanem, czy domową ćwikłą .. Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Sałatka duet z jalapeno 84

fantastyczna sałatka powstała podczas przygotowywania spotkania ze Znajomymi :-) Miałam zaplanowane burgery z wołowiny i brakowało ostrego dodatku. Nie chciałam użyć gotowego sosu, więc zajrzałam do lodówki i wpadłam na pomysł połączenia marynowanej papryczki jalapeno z awokado i pomidorami.. wyszło cudownie! Czas przygotowywania:  10 minut Ilość porcji:  dodatek do posiłku dla 4-6 osób

AniaGotuje.pl
Wołowina z makaronem po grecku 131

Danie szybkie i proste do zrobienia w niecałą godzinę. Łączny czas przygotowywania:  40 minut Ilość porcji:  4-6 Składniki: • 500 g mielonej wołowiny • 500 g przecieru z pomidorów • 5 łyżek oleju np. ryżowego • kawałek pora - około 20 cm • 3 średnie pieczarki • 4 ząbki czosnku • garść czarnych oliwek z zalewy • po płaskiej łyżeczce: sól, pieprz

AniaGotuje.pl
Wołowina pieczona z warzywami 89

Zobacz jak zrobić, by Twoja wołowina nie rozpadała się a mimo wszystko zaskakiwała pysznym, rozpływającym się w ustach mięsem o słodko słonym smaku ;-) Czas przygotowywania:  do 3 dni marynowania + pieczenie Łączny czas pieczenia: 2,5   h Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem 118

roztartym czerwonym pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Smażone pierogi z wołowiną na ostro Pierogi ruskie     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Tuszonka wieprzowo-wołowa z nutą dymu 133

SUROWIEC -1 kg wołowiny 2 klasa -1 kg boczku ze skórą -250 g skórek wieprzowych wędzonych PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -10 g soli morskiej /kg -5 g peklo soli /kg -1 g/kg pieprz kolorowy rozdrobniony w moździerzu -0,5 g/kg kolendra ziarno rozdrobniona w moździerzu -1 listek laurowy na słoik -3 g/kg czosnek dobrej jakości zgnieciony w prasce -słoiki -szybkowar

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pierogi z wołowiną i chilli 135

dlatego, że w sklepach i restauracjach nie są dostępne i zaczynamy tęsknić za naszymi polskimi smakami. Wpadłam w ciąg lepienia i tylko z farszami eksperymentuję. Tym razem spróbowałam z wołowiną na ostro. Składniki (ok 35szt) -500 g mąki pszennej -1 jajko -1 szkl. ciepłej wody -4 łyżki oleju rzepakowego -800 g mielonego mięsa wołowego -4 papryczki chilli -1 cebula

Zielona Kuchnia
Pikantny gulasz po meksykańsku 156

coraz chłodniejsze dni. Można więc pozwolić sobie na coraz więcej cięższych, rozgrzewających potraw. Pikantny gulasz po meksykańsku z pewnością pomoże nam przetrwać nawet najzimniejsze dni:).  500g wieprzowiny lub wołowiny w kawałku, u mnie łopatka wieprzowa 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 papryczki chilli 1 duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Szefowa kuchni