wołowina - 6415 przepisów (strona:199/428)

Wołowe pulpeciki w sosie musztardowym 271

będzie gęstniał włożyć klopsiki i chwilę poddusić. Podawać posypując natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Mięsa Tagged: kremówka , musztarda , sos , wołowina

https:KKuchniaMniam
Satays (Sataje) i frytki z marchewki w maśle orzechowym 136

Sataje czyli danie składające się z plastrów kurczaka, krewetek, jagnięciny, wołowiny, które uprzednio marynowane są w odpowiednio przygotowanej glazurze a następnie grillowane na bambusowym patykach nad ogniskiem, lub w warunkach mniej ekstremalnych, upieczone w piekarniku. Można je podawać z ostrymi sosami, frytkami, kaszami lub.. ta jak ja z marchewką pieczoną w maśle orzechowym :)  Składniki: 500 gram piersi kurczaka

Mango Papaja
Policzki wolowe w pomaranczach i winie z wolnowaru 129

błąd, bo przecież policzki zawierają dużo minerałów takich jak żelazo, cynk oraz obfitują w wartościowe dla nas b iałko, więc powinniśmy chętnie po nie sięgać. To czysta, dobra wołowina. Dlatego odkąd odkryłam lokalną halę targową, do której mięso przywożone jest przez okoliczne rzeźnie chętnie się tam wybieram właśnie po policzki, bo wiem że nikt mi ich nie wykupi, bo nikt

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wołowina dojrzewająca 149

Wołowinę przygotowuje się dokładnie tak samo jak popularny „ schab z pończochy” (czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą!). Niektórzy najpierw zasypują mięso cukrem, a dopiero potem solą. Ja uważam, że lepiej jest mięso zasypać mieszanką soli i cukru. Po prostu uważam, że tak przygotowane mięso jest lepsze. 1 kg krzyżowej ½ szklanki cukru, ½ szklanki soli

królestwo garów
Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! 269

grilla Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków Szaszłyki caprese Drobiowe szaszłyki z miodem i serem Hiszpańskie tapas: sałatka z oliwkami i grejpfrutem Szisz kebab: wołowina na grilla

MarcinChef
Leczo na zimę 328

modyfikując sos. Nie podsmażam wszystkich składników oddzielnie ponieważ nie chcę aby sos był nazbyt tłusty. Późniejsze podanie zależy od własnej inwencji – podsmażona kiełbasa, parówki lub, jak w oryginale – duszona wołowina. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Wegetariańska harira z amarantusem 254

Marokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają potrawie niezwykłego aromatu. My przygotujemy wegetariańską wersję tej zupy, jednak cały jej charakter zostanie zachowany. 100g nasion amarantusa 90g ciecierzycy 50g czerwonej soczewicy Mała cebula 2 ząbki czosnku Papryczka chili Pęczek kolendry Marchewka Seler

MarcinChef
"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU" KUCHNIA MENNONITÓW 163

pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków  i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą - Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot z dość dużym oczkiem, z dodatkiem śliwek (suszone i mrożone), rodzynek, i octu. - Pszenica gotowana w mleku z miodem, podana z kwaśnym mus z rabarbaru i karmelem

SMYKWKUCHNI
Dania z kurczaka na majówkę 437

wieprzowina), dużą ilość kwasów nienasyconych oraz witamin i mikroelementów, zwłaszcza magnezu, cynku, witamin z grupy B i potas. Jednym słowem znacznie lepiej jest sięgnąć po drób niż wieprzowinę lub wołowinę. A jak wygląda sprawa rzekomej zawartości antybiotyków i hormonów wzrostu w mięsie? W krajach Unii Europejskiej zabrania się dodawania hormonów wzrostu i innych środków farmaceutycznych w celu zwiększenia masy ciała

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! 189

jadam dość rzadko, ponieważ bardzo trudno dzisiaj znaleźć mięso dobrej jakości, zazwyczaj mamy do wyboru albo dwutygodniowe hodowlane kurczaki, pasione wszystkim aby tylko szybko rosły, albo mięso wieprzowe. Dobrą wołowinę kupić, to jakiś cud, wszędzie tylko kurczak, i wieprzowe, ewentualnie jakaś kaczka.  Jeśli spotykam mięso wołowe, w sklepach mięsnych, to raczej nie ma ono, nic wspólnego z ładnie przerośniętym

SMYKWKUCHNI
CHILI CON CARNE Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 117

kukurydzy.  Sycące i rozgrzewające, w pysznym sosie ze świeżych pomidorów, z delikatną w smaku kaszą jaglaną.  SKŁADNIKI / 6 porcji 1 łyżka oleju / najlepiej kokosowego 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 świeżej papryczki chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu lub wody 400 g świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki/ polecam  cirio

cool and minty
Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 210

Domowa kiełbasa pieprzowa dla smakoszy, którzy lubią swojskie wyroby. Składniki:  2 kg karkówki,1 kg wołowiny, 1 kg podgardla, 3 łyżki soli kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego,  3 łyżki majeranku, łyżkę cukru, 10 z. czosnku, 2 łyżki papryki, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1/2 l wody, jelita. Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy

chleba naszego
Pasztet mięsny z żurawiną 155

więc za jednym zamachem przygotować pasztety z podwójnej porcji składników, a potem tylko wyjmować gotowy z  zamrażalnika ! Ten, który chcę Wam dziś zaproponować upiekłam z różnych rodzajów mięs: wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Uważam, że taki mieszany pasztet jest najsmaczniejszy. Aby go nieco urozmaicić dodałam do niego suszoną żurawinę. Z dodatkiem  domowego chrzanu  będzie pyszny. Smacznego 😍. Pasztet mięsny

Kulinarne przygody Gatity