KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ

KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ

KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ

Przepis na : obiad

Wołowe kulki mięsne przypominające klopsiki z popularnego sklepu szwedzkiego, ale w wersji słodko-kwaśnej i pieczone w piekarniku... z sosem na bazie soku pomarańczowego, z dodatkiem sosu chili oraz sojowego. Są doskonałe i smakują o niebo lepiej niż te szwedzkie 😉 Można je podać z ziemniakami lub ryżem, a także z żurawiną. Pasują na obiad lub jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy harissa 3/4 szklanki soku pomarań... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, tarta, mielone, bułki, mięso, obiad, mięso mielone, przekąska, wołowina, ziemniaki, ryż, przekąski, żurawina, mięso na obiad, tarta na słodko, sos mięsny, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.